5 ok, amiért ne hagyd ki a Silk Way-ralit
2017. június 13. 08:26
Semmi sem fogható ahhoz a kalandhoz, mint amikor a világ legjobb terepraliversenyzõi összegyûlnek egy közös „nagy menetre”. S ilyen lesz az idei Silk Way-rali, amelyen tényleg mindenki ott lesz, aki számít. Csokorba szedtük azokat a fõbb okokat, amelyek miatt nem érdemes kihagyni ezt a versenyt – többek között ezek azok az okok, amelyek miatt az Opel Dakar Team kettõse, Szalay Balázs és Bunkoczi László is évrõl évre visszatér…

 


1. Elképesztõ tájak

A hetedik alkalommal megrendezendõ Silk Way-rali Moszkvából, az ikonikus Vörös térrõl rajtol július 7-én, és története során elõször Hszianban ér célba július 23-án. Vagyis Oroszország leghíresebb pontjáról indulva a mezõny megérkezik a méltán világhírû kínai agyaghadsereg hazájába, miközben lélegzetelállító kanyonokat szel át Kazahsztánban. A versenyzõknek persze elsõsorban az a feladatuk, hogy a szemüket a pályán tartsák, de az összekötõ szakaszok során azért lesz egy kis idejük gyönyörködni a környezetben.
2. A terepralisport krémje rajthoz áll

Nem is igazi terepralis az, aki nem vágyik az újabb kihívásokra – így azután semmi meglepõ nincs abban, hogy a világ legjobbjai leadták nevezésüket a Silk Way-ralira. Itt mindenki felmérheti, hol tart a felkészülésben, s hol tart a világ élmezõnyéhez képest. Az élmezõny tagjai pedig megtudhatják, miben kell még javulniuk.
3. Új útvonal

A Silk Way-rali mezõnye tavaly Pekingben, a Madárfészek stadionnál ünnepelte a célba érkezést, az idén azonban máshol fogja – a császári Kína fõvárosában Hszianban gurul át a céldobogón. Mindhárom tavalyi rendezõ ország, vagyis Oroszország, Kazahsztán és Kína is részt vesz az idei versenyben is, amelynek össztávja több, mint 10 ezer kilométer lesz.


4. A tereprali minden elemében a legjobb

A szervezõk jó néhány új, sosem látott pályát ígértek – s be is tartották az ígéretüket. Oroszországban elsõsorban gyors szakaszok várnak majd a Silk Way-konvojra, amely azután a kazah hegyvidéket hódítja meg magának, végül pedig a Góbi sivatag gigantikus dûnéi között kell végigtalálniuk a navigátoroknak és a pilótáknak.
5. Késhegyre menõ csaták

A mezõny összetétele tulajdonképpen meg is határozza, hogy hatalmas ütközetekre számíthatunk a Silk Way-rali minden napján. Nem elég, hogy itt lesz a Peugeot-trió, amely már házon belül is megvívja majd a maga csatáit, a homokdûnék specialistája, Al-Attijah is mindent megtesz majd annak érdekében, hogy borsot törjön az orruk alá a Góbi sivatagban. Ami pedig a kamionos kategóriát illeti, Ajrat Margyejev címvédõként tér vissza a versenyre, csakhogy az ellenfele meg a regnáló Dakar-gyõztes Eduard Nyikolajev lesz. Vajon a kékek közül ki nyeri a csatát? Esetleg Gerard de Rooy mindenkit megtréfál. Ezek a nagy kérdések!
Kommentek
Szalay megkérheti Villas-Boast, segítsen jobbá tenni a magyar futballt!
2017-12-04 16:17:57
Új dobost próbált ki a Tankcsapda!
2017-12-01 14:34:46
Dakar történelem 1996-2000
2017-11-29 17:35:46