Az év nagy dobása lesz…
2017. május 29. 12:02
A Silk Way-rali az év nagy dobása lesz abból a szempontból, hogy mostanában nemigen találkoztunk 10.000 kilométeres viadalokkal, s persze abból a szempontból is, hogy a Góbi sivatag rengeteg felfedezésre váró útvonalat rejt magában. A rajtlistán szereplõ versenyzõket a kihívásról, s magáról a július 7-én rajtoló, maratoni orosz-kazah-kínai viadalról is kérdezték. Cyril Despres (Peugeot Sport): „Nagyon lelkesít, hogy újra ott leszek a rajtnál, és másodszor is megmérethetem magam a Silk Way-ralin. Tavaly nem egyszerûen nyertünk, hanem felfedeztünk magunknak egy remek versenyt és különbözõ országokat. Most elõször álltam rajthoz a világ második legnagyobb versenyén, különbözõ talajtípusokon: technikás szakaszokon Oroszországban, nyílt terepen Kazahsztánban és a kínai dûnéken. Nagy megtiszteltetés, hogy felkészülhetünk és visszatérhetünk.”Stéphane Peterhansel (Peugeot Sport):
„Amikor elrajtolsz egy versenyen, mindig meg akarod nyerni. Úgyhogy a cél természetesen a gyõzelem, de ez az idén sokkal nehezebb lesz, mint legutóbb. Tavaly nem mentek jól a dolgaim itt, úgyhogy most egy jó eredményre hajtok…”Nasszer al-Attijah (Toyota Overdrive):
„Az elsõ két alkalommal, amikor rajthoz álltam ezen a versenyen – 2009-ben és 2010-ben – felfedeztük az orosz, a kazah és a türkmén utakat. Ez a mostani rali azonban, nagyon úgy tûnik, az év versenye lesz. A Silk Way-rali elképesztõ sebességgel fejlõdik. Mindenki meg akarja nyerni, ami nagyon izgalmas. Intelligenciával kell kezelni a kihívást, mert biztosan kiélezett csatákat vívunk majd, a táv pedig hosszú. Tisztelem a Peugeot-pilótákat, de nem félek tõlük. Mielõtt kiestem, a legutóbbi Dakaron is vezettem. Azelõtt pedig kétszer le is gyõztem õket.”


Szalay Balázs (Opel Dakar Team):
„Mostanában nem nagyon találkozunk tízezer kilométeres versenyekkel, amit sajnálok, mert régen, Afrikában ez volt a megszokott táv, és számomra nagyon nagy kihívást jelent. Ezeknél a hosszú versenyeknél nem elsõsorban a napok hossza a fárasztó, hanem az, hogy egy-egy mért szakasz után még menni kell 300-400 kilométernyi összekötõ szakaszt, ami jobban lemeríti az ember energiatartalékait, mint maga a versenyzés. Nálam teljesen tudatos, hogy mindig csak egy-egy szakaszra nézek elõre. Nem gondolok az összes napra, az egész versenyre, hanem mindig csak arra az egyre, amit éppen teljesítenem kell. A Silk Way-rali azért is különleges számomra, mert itt értem el pályafutásom legjobb nemzetközi eredményét 2012-ben egy második hellyel, és azért is, mert egy új sivatagot ismerhettem meg általa: a Góbi nagyon izgalmas hely.”

Kommentek
Szalay megkérheti Villas-Boast, segítsen jobbá tenni a magyar futballt!
2017-12-04 16:17:57
Új dobost próbált ki a Tankcsapda!
2017-12-01 14:34:46
Dakar történelem 1996-2000
2017-11-29 17:35:46