Csapatunk navigátora magyar bajnok raliban!
2017. október 18. 09:45
Az Opel Dakar Team navigátora, Bunkoczi László az idén egy másik szakágban, a raliban is kamatoztatta tudását (a márkahûség kedvéért egy Opel Adam R2-vel), s Hoffer Zsolt pilótával a hétvégi Mecsek-ralin megszerezte a magyar bajnoki címet a kétkerékhajtásúak mezõnyében, vagyis a 2WD kategóriában. 
Nem volt könnyû szezon – mivel tavaly júniusban összetört az autó, nehéz volt összerakni a büdzsét –, de a páros az elsõ perctõl kezdve jól mûködött együtt, amikor pedig Bunkoczi az egyik versenyhétvégén nem ért rá (a Fehérvár-ralin egyébként), beugróként Bagaméri László diktálta az itinert Hoffer Zsoltnak.Pozitívum volt, hogy rögtön sikerült jó részeredményeket elérni, szakaszokat nyerni és utóbb versenyeket is – a szûk, technikás szakaszokon pedig még a nagyobb autóval indulók orra alá is borsot tudtak törni. 
„Mindenkinek feltûnt, s meg is lepte az ellenfeleket, hogy az elõzõ évhez képest milyen sokat gyorsultunk – nyilatkozta Hoffer Zsolt, a BRSE Hungarian Police Rallye Team pilótája. – Hogy melyik volt a kedvenc versenyem az idén? Egyértelmûen a Mecsek-rali, hiszen nem csupán a futamot nyertük meg a legendás versenypályákon, hanem a bajnoki címet is elhódítottuk. Pedig voltak nehéz pillanataink, mindkét napot úgy kezdtük, hogy engedett a jobb elsõ kerék, ráadásul az egyik kerékcsere után az emelõ lábát nem rögzítettem, s az szakasz közben becsúszott a lábam alá, úgyhogy megszíneztük magunknak a gyorsaságit. A vasrudat nagy nehezen kiszedtem a lábam alól, onnantól Laci tartotta az egyik kezében a célig, mindenki gondolhatja, hogy nagyon örült az ajándéknak. De minden jó, ha jó a vége: miénk a bajnoki cím, ami hatalmas büszkeség mindkettõnk számára.”Ami pedig Bunkoczi Lászlót illeti, õ ugye, visszatért a gyökereihez, hiszen a raliban kezdte navigátori pályafutását, csak azután megtetszett neki a sivatagi versenyzés, és Szalay Balázzsal ott szerzett magának nevet a nemzetközi mezõnyben. Egy-egy verseny erejéig persze visszatért a raliba, most pedig kihívást látott ebben a szezonban. S minden jel arra mutat: megérte az energia-befektetés. 

Kommentek
Versenytempóban épül a Crossland X!
2017-11-06 09:25:19
Szalayék rajthoz állnak a 40. Dakar-ralin!
2017-10-25 19:39:27
Csapatunk navigátora magyar bajnok raliban!
2017-10-18 09:45:17