Kerülõúton mennek Moszkvába
2017. július 05. 16:21
Visszafordult a fehérorosz határról a magyar különítmény, és Litvánián valamint Lettországon keresztül éri el Moszkvát, ahol a Silk Way rali elrajtol. 

Fõ profiljuk a problémamegoldás. És általában olyan feladat elé állítja õket az élet, amilyennel korábban még nem találkoztak – most sincs ez másként. Az Opel Dakar Team szervizcsapata elindult a Silk Way ralira, karöltve a Qualisport csapatával. Az eredeti terv az volt, hogy a Lengyelország, Fehéroroszország, Oroszország útvonalon haladnak (ahogyan tették az elmúlt években mindig), ám ember tervez, egy bal lábbal felkelõ fehérorosz határõr végez...
A két csapat több mint egy teljes napot vesztegelt a fehérorosz határon, ahol mindig valami mást kértek a fiúktól, elõbb nem volt elegendõ a hivatalos papír magyarul és angolul, hanem kellett volna hivatalos fordítással oroszul is, majd azt akarták, hogy hagyják ott a használt gumikat a határon és jó pénzért õrzik õket, amíg visszajönnek, végül szintén magasabb összegért felajánlották a rendõri felvezetést. Végül azonban egyikbõl sem lett semmi, és mivel szorított az idõ, döntést kellett hozni.
A két magyar csapat visszafordult a határról és Litvánia valamint Lettország felé vette az irányt, hogy jókora kitérõt téve érkezzen meg Moszkvába. Remélhetõleg idõben. 
„Az ötödik Silk Way ralinkra készülünk és a korábbi években is mindig Fehéroroszországon át közelítette meg a csapat Moszkvát, most azonban nem így lesz, mert a fiúk majdnem két napon át várakoztak a határon, de nem jutottak át – nyilatkozta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs. –  Elõbb oroszul is kérték a papírokat, amelyek náluk voltak angolul és magyarul – persze, hivatalos fordítással, ami sosem lett volna kész. Majd mondták, hogy használt gumikat nem vihetnek be az országba, viszonylag magas összegért megõrzik õket, és visszafelé felvehetik. Majd rendõri felvezetést helyeztek kilátásba, nehogy kirakjunk valamit a kamionból az országukban, végül egyikbõl sem lett semmi, mert ment az idõ és a fiúk inkább úgy döntöttek, visszafordulnak és Litvánián valamint Lettországon keresztül, hatalmas kerülõvel közelítik meg Moszkvát. Remélem, idõben odaérnek, mert hosszú az út.”
A Silk Way rali rendezõi természetesen segítenek, amiben tudnak, a legnagyobb segítség, hogy várnak a magyarokra, ameddig lehet. Most kamatozik a jó kapcsolat, amelyet a versenyzõk a rendezõkkel ápolnak. 
„A fehérorosz határon a múltban sem volt könnyû, a mostani helyzet azonban kiábrándító volt – tette hozzá Kovács Miklós. – A srácok visszafordultak, és más irányt választottak. Jeleztük a szervezõknek, hogy az utolsó pillanatban esünk csak be a gépátvételre, de megnyugtattak, hogy minden rendben lesz. Remélem, ezzel megvolt a kötelezõ malõr és a folytatás sikeres lesz...”
A Silk Way rali adminisztratív és technikai ellenõrzése csütörtök estig tart, de ha szükséges, a magyarok miatt kinyitnak pénteken is. A hivatalos rajtceremóniát pénteken este tartják a Vörös téren, az elsõ mért szakaszt szombaton teljesíti a mezõny. 
Kommentek
Szalay megkérheti Villas-Boast, segítsen jobbá tenni a magyar futballt!
2017-12-04 16:17:57
Új dobost próbált ki a Tankcsapda!
2017-12-01 14:34:46
Dakar történelem 1996-2000
2017-11-29 17:35:46