Szalay megkérheti Villas-Boast, segítsen jobbá tenni a magyar futballt!
2017. december 04. 16:17
A Porto edzõjeként megnyerte az UEFA Európa Ligát (2011), a Saint-Petersburg Zenith trénereként az orosz bajnokságot (2015), most pedig új kihívás után néz André Villas-Boas. A portugál szakember egy Toyota Hilux jobb oldali ülésében nekivág a Dakarnak – honfitársának, a korábban motorosként sikert sikerre halmozó Ruben Fariának diktálja majd az itinert. 
Úgyhogy ha akar, Szalay Balázs akár tanácsokat is kérhet a szakembertõl, hogyan lehetne javítani a magyar futball helyzetén, miközben a rutinos magyar navigátor, Bunkoczi László segíthet a futballedzõnek a navigáció szakmai kérdéseiben. 
Persze nem biztos, hogy szüksége lesz rá, hiszen talán kevesen tudják, de napjaink egyik legismertebb futballedzõje motorosként kezdte a pályafutását, s állandó résztvevõje volt a portugál terepralibajnokságnak. A futballban elért sikerei elszakították a motorsporttól, de most visszatér. 
Az ötlete, hogy a negyvenedik születésnapját a 40. Dakar-ralin ünnepli egy motor nyergében, ott feneklett meg, hogy a KTM-csapat fõnöke felhívta a figyelmét, egyéves felkészülést igényelne az indulása két keréken, úgyhogy jobb, ha inkább autózásban gondolkodik. Így kötött ki a Toyotánál, s barátja, Ruben Faria mellett a navigátorülésben. 
Faria volt már második a Dakaron motorral (2013-ban), de tavaly visszavonult és elkezdett csapatfõnökként dolgozni a Husqvarna-csapatnál. Közben egy side by side versenygéppel indulta a portugál bajnokságban, és nagyon lelkes a visszatérés miatt. „Amikor André felhívott, hogy csatlakoznék-e hozzá, kábé öt másodpercig gondolkodtam – mondta Faria. – Jó kis kihívás ez, és szerintem remek Dakart tudom összehozni, ami az esetünkben azt jelenti, hogy minden nap elérjük a tábort, és lehetõség szerint nem túl késõn.”

Kommentek
Szalay megkérheti Villas-Boast, segítsen jobbá tenni a magyar futballt!
2017-12-04 16:17:57
Új dobost próbált ki a Tankcsapda!
2017-12-01 14:34:46
Dakar történelem 1996-2000
2017-11-29 17:35:46