Szerencse-faktor
2017. február 24. 09:17
Vajon min múlik a siker? Min múlik az, hogy valaki egy dûnét balról vagy jobbról kerül ki, s hogy az utóbb jó vagy rossz döntésnek bizonyul? 
Az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs szerint a versenyzõ pillanatnyi lelkiállapotán, és persze a szerencsén. 
„A döntést néhány ezredmásodperc alatt kell meghoznod, s ezzel kapcsolatban a rutinodon kívül csak a szerencsédben bízhatsz – mondta Szalay. – Az idén is volt egy olyan szituáció, hogy jobbra és balra is mentek nyomok egy dûnénél, de a bal oldali közelében láttam egy embert, aki csak állt ott. Abban a pillanatban úgy gondoltam, az lesz a jó irány. De amikor odaértünk, észrevettem, hogy azért állt ott, mert ásott, és persze ástunk mi is. A következõ nyomban is lapátolt valaki, úgyhogy új nyomot csináltunk magunknak, de akkor meg beleestünk egy hatalmas kráterbe, amibõl alig tudtunk kikecmeregni...”
Aztán persze van millió eset, amikor felragyog a  Szalay Balázs, Bunkoczi László páros szerencse-csillaga, amikor minden sikerül, amikor a legrizikósabb szituációból is karcolás nélkül keverednek ki. 
„Hatalmas szerencsénk volt például, amikor az egyik dél-amerikai Dakaron kicsúsztunk, és az utánunk érkezõ Stephan Schott hátulról belénk szállt. Súlyosan megsérülhettünk volna mi is, az autó is, de megúsztuk. Aztán szerencsések voltunk az idén is, amikor az egyik dûne mögött lévõ sziklának, amelynek többen nekiütköztek, mi nem mentünk neki. Egyszerûen azért, mert kicsivel odébb hajtottunk át a dûnén, mint a többiek. Én hiszek a szerencse erejében, úgyhogy reggelente jó érzéssel tölt el a rajt elõtt, amikor meglátom az autó oldalán a Szerencsejáték Rt. lóheréjét. Valahogy megnyugtató, hogy ott van” – tette hozzá Szalay Balázs. 
Kommentek
Szalay megkérheti Villas-Boast, segítsen jobbá tenni a magyar futballt!
2017-12-04 16:17:57
Új dobost próbált ki a Tankcsapda!
2017-12-01 14:34:46
Dakar történelem 1996-2000
2017-11-29 17:35:46