LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Ilyen volt a Monaco-Dakar Rally Raid kalandunk!

15. alkalommal rendezték meg a klasszikus Dakar-rali útvonalon haladó Africa Race sivatagi tereprali versenyt.

Az Africa Race mezőnye 2023. december 30-án Monacóból rajtolt, és január 14-én Dakarban ért célba – a klasszikus Dakarok útvonalán haladt, bejárva a Szahara legnagyobb kihívást jelentő tájait.  Újdonság volt, hogy már a Classic és a Rally Raid kategória is képviseltette magát a versenyen: előbbin értelemszerűen klasszikus autók méretették meg magukat, utóbbiban pedig nem volt időmérés, az útvonal azonban megegyezett a Classic útvonalával.

 

A Budapestről indulva 8000 km-es kalandban a tapasztalt Dakar-menő Szalay Balázs ezúttal új navigátorral, Mezei Dániel kommunikációs szakemberrel a Raid kategóriában vett részt. Természetesen Bunkoczi László is velük tartott, aki új szerepbe bújva a volán mögött csinálta végig a túrát. Csapatunk a verseny másik oldalára volt kíváncsi, Afrika kevéssé ismert arcára, ezért is választotta az új kategóriában való indulást.

 

A kalandról készült hosszabb összefoglaló videót itt nézheted meg: https://www.youtube.com/watch?v=6fb0no6Lwyo&t=4s 

 

 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Amikor szembejön az európai versenyzővel a megdöbbentő afrikai valóság
Vasárnap Dakhláhban pihenőnapot tartott az Africa Race mezőnye, így a magyar raid indulók is. A folytatás azonban fejes volt a valóságba, amikor a Dakarba tartó mezőny tagjai átlépték a mauritániai határt és megérkeztek a 33 fokos forróságba, valóban egy másik földrészre. Marokkó rendezett és gazdag ország a szaharai iszlám köztársasághoz képest, ahol az emberek kedvesek, […]
Olvasd tovább
2024-01-09
Mezei eltévedt, majdnem kifogyott Szalayék üzemanyaga a sivatagban!
Ezúttal bement a mért szakaszra a Szalay Balázs, Mezei Dániel és a Bunkoczi László, Bunkoczi Soma páros, de hamar kiderült, hogy a raidre felkészített autókkal nehéz megbirkózni a dűnékkel és a marokkói kősivataggal. Harmadik napja tart az Africa Eco Race sivatagi része, amely az előző évekhez hasonlóan látványos tájakon, nehéz szakaszokon halad a szenegáli Dakar […]
Olvasd tovább
2024-01-06
Megérkeztünk Afrikába!
Miután a hajóval megérkezett a mezőny a marokkói Nadorba, kezdetét is vette az első szakasz, ami nem volt kevesebb, mint 600 km. A mozgalmas első napot a sivatagban, egy még izgalmasabb reggel követte, hiszen a csapat eltöltötte az első éjszakát a bivouacban, vagyis a verseny táborhelyén. Nem számítottak rá, hogy ennyire hűvös lesz a reggel.
Olvasd tovább
2024-01-06