LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Kapuvárra hangolva

Az országos bajnoki sorozat második futamára készül a mezõny, s vele együtt természetesen az Opel Dakar Team is – ezúttal négy autóval és egy kamionnal. A versenyt Kapuvár könyékén tartják péntektõl vasárnapig, ezeken a pályákon tavaly a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs gyõzelmet aratott, és természetesen az idén sem szeretné ennél alább adni.

Nem lesz könnyû dolga, hiszen népes nemzetközi mezõny nevezett a versenyre, de Szalay sohasem ugrott el a kihívások elõl.

„Plusz motivációt jelent, hogy több mint harminc induló lesz a versenyen, minél több az ellenfél, annál élvezetesebb a küzdelem – mondta Szalay, aki Bunkoczi László navigálásával az idénynyitót a dobogó második fokán fejezte be. – Tavaly inspiráló volt a sok nézõ a pálya szélén, remélem az idén is sokan jönnek, mert engem nagyon inspirálnak a szurkolók, jobban tudok úgy versenyezni, ha állnak a pálya szélén, mint ha nem. Kapuvárt, az ottani pályákat egyébként is szeretem, szívesen térek vissza az egész csapatommal. S hogy mit gondolok az esélyekrõl? Az elõrejelzések azt mutatják, az esõ most is beleszólhat a küzdelembe, de nem baj, én szeretek sárban autózni. És hát természetesen most is nyerni szeretnénk.”

Rónai Pétert és Galambos Tamást legutóbb megtréfálta a technika ördöge (tönkrement a váltó), most érhetõen szeretnék kiköszörülni a csorbát és a lehetõ legjobb helyen célba érni.
„Kérdés, mennyit érint a mostani útvonal a régibõl, és az is, mennyi emlék jön vissza a pályákról, az idõjárási viszonyokról már nem is beszélve. Nem lesz hosszú verseny, de nem is baj, legalább jobban pörgünk majd. A saját tempónkat próbáljuk autózni, odafigyelni, és persze célba érni. A mezõny elsõ ránézésre elég tekintélyes, úgyhogy az eredményre nem szeretnék tippelni” – mondta Rónai.

A Vörös Ferenc, Boros László kettõs az Apáthy Zoltán, Erõs Gábor pároshoz hasonlóan kihagyta az elsõ futamot, mindketten hosszú hónapok után elõször ülnek újra versenyautóban. Nyilván nagy várakozásokkal és nagy reményekkel.
Vörös Ferenc: „Nagyon rossz volt kihagyni az elsõ futamot, meg elõtte fél évet, de hála Istennek erõs mezõnybe térünk vissza – szeretem, amikor van kivel küzdeni. Bemelegítésképpen szeretnénk a legjobb tíz közé kerülni, mert utána a hazai versenyünk, a gyulai futam következik.”
Apáthy Zoltán: „Tavaly nagyon csúnya állapotba került az autónk az utolsó futamunkon, úgyhogy még mindig gyógyítják, bízom benne, hogy elkészül péntekre. Mi ugyanis nagy lendületben vagyunk, lelkesen várjuk a hétvégi futamot, már csak azért is, mert rég versenyeztünk utoljára és nagyon hiányzott a száguldozás.”

A csapat versenykamionját, ezúttal is, mint már évek óta Darázsi Zsolt vezeti, a Dakart is jó néhányszor megjárt pilóta igazi közege a sivatag, de a sprintversenyeket sem veti meg, sõt… Nagyon is kedveli õket.
Darázsi Zsolt: „Versenyeztem már a Kapuvár könyéki pályákon és nagyon szerettem õket, örülök, hogy végre megint az MAN volánja mögé ülhetek és megint versenyezhetek” – mondta Darázsi.

A kapuvári verseny pénteken egy bemelegítõ szakasszal kezdõdik, az igazi küzdelmek pedig szombaton és vasárnap zajlanak az ob 2. futamán.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12