LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Szalay: Jól kis verseny volt, mentünk volna még!

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős az összetettben a 29. helyen végzett a tereprali világbajnokság marokkói viadalán, amelynek csütörtökön zajlott az utolsó napja. Eredendően 290 kilométeresre tervezték a mért szakaszt, ám végül az utolsó 25 kilométert versenyen kívül teljesítette a mezőny, mert fújt a szél és köd (!) volt a sivatagban.

„Jó napunk volt, élveztem a terepet, és az autó is remekül működött – nyilatkozta Szalay Balázs. – Huszonöt kilométerrel a cél előtt azután feltámadt a szél, köd lett, amelyben nem tudtak felszállni a helikopterek, így biztonsági okokból törölték a szakasz végét, mondták, hogy szép lassan guruljon be mindenki a célba. Összességében jó, változatos terepű versenyen vagyunk túl rengeteg kővel és némi dűnével, nagy öröm számunkra, hogy egyetlen T1.1-es autó sem vert meg minket, és a T1-esek között is top tízbe kerültünk. A fejlesztések jól sikerültek, az autó nem túrja a homokot, amikor egy meredek dűnéről lecsapódunk, és egyéb paramétereiben is jobb lett – elértük a változtatásokkal, amit szerettünk volna. Holnap tudnánk folytatni a versenyt, ha kellene…”

Ezzel Bunkoczi László is egyetértett, sőt, bizonyos szempontból sajnálta, hogy vége lett a Marokkó ralinak.

„Nagyon nehéz verseny volt, de ha valaki felajánlja ezt a kategória-eredményt a rajt előtt, simán elfogadtam volna, hiszen az autónk, bár átesett fejlesztéseken, azért nem mai darab – mondta Bunkoczi. – Most először használtam digitális roadbookot, sokat tanultam, és azt mondom, ha a technika megbízhatóan működik, és van vétel, akkor ez egy nagyon remek találmány. Élveztük a versenyt, bizonyos szempontból sajnálom, hogy vége, mennék még.”

Ami az élmezőnyt illeti: Sébastien Loeb volt a leggyorsabb csütörtökön, ez jelenthetett egy kis szépségtapaszt az előző napi fájdalmas technikai gondok után. A versenyt Guerlain Chicherit kiegyensúlyozott teljesítménnyel nyerte meg, de nehéz megmondani, hogy ő volt-e boldogabb, vagy Nasszer al-Attijah, aki harmadik helyével átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben, 22 pont előnnyel Loeb előtt.

MAROKKÓ RALI, VB-FUTAM

5. szakasz, Tan Tan–Agadir (össztáv: 379 km, ebből szelektív szakasz: 290 km). Autósok: 1. Sébastien Loeb, Fabien Lurquin (francia, belga, Hunter) 1:31:46, 2. Chicherit, Winocq (francia, Hunter) 1:08 perc hátrány, 3. Van Loon, Delaunay (holland, francia, Toyota Hilux) 1:40 p h.., …40. Lónyai Pál, Somfai Mátyás (magyar, Can-Am) 36:43 p h., …49. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Grandland X) 58:24 p h.

A végeredmény. Autósok: 1. Guerlain Chicherit, Alexandre Winocq 14:47:29, 2. Terranova, Haro (argentin, spanyol, Hunter) 10:55 p h., 3. Al-Attijah, Baumel 29:24 p h., …29. Szalay, Bunkoczi 5:19:01 ó h., …40. Lónyai, Somfai 7:03:11 ó h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: „Amit lehetett, kihoztam magamból és az autóból”
Szalay Balázs és Bunkoczi László a múlt héten pályafutása első tereprali-világbajnoki futamán vett részt Marokkóban, ahol a köves-sziklás terepen remekül vizsgáztak páros versenyautójának új fejlesztései. A Szalay Dakar Team pilótáját egy kis összegzésre kértük. Hogyan értékeli a múlt héten lezajlott marokkói világbajnoki futamot? Ha a rajt előtt azt mondják, tizedik leszek a T1-es mezőnyben, vagyis […]
Olvasd tovább
2022-10-12
Szalay: Hatalmas ütéseket kapott az autó
A leghosszabb napon van túl a mezőny a tereprali világbajnokság marokkói viadalán – a Szalay Balázs, Bunkoczi László ezt a 345 kilométeres mért szakaszt is sikerrel vette, a 34. helyen ért célba. Ezzel a Szalay Dakar Team kettőse az összetettben már a 29. Pedig a szakasz rengeteg veszélyt rejtett, az éllovasok közül is szenvedtek néhányan […]
Olvasd tovább
2022-10-05
Trükkös, magas dűnéken verekedték át magukat
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a 44. helyen ért célba a tereprali világbajnokság marokkói futamának keddi napján, amely a versenyigazgató David Castera szerint a viadal legnehezebbje volt. A Szalay Dakar Team kettőse az összetettben a 31. helyről várja a folytatást. „Bekezdtünk egy jó kis homokozással, és miután az első elakadásnál leengedtük a kerekeket, nagyon […]
Olvasd tovább
2022-10-04