LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Dakar
Új világot fedeznek fel

Mintha felfedeztek volna egy új világot

– így összegezték a pályabejárás második szakaszát a Dakar rali szervezői, akik sokat hallottak már Szaúd-Arábia „üres negyednek” vagy senki földjének nevezett részéről, de most először szerezhettek róla testközelből tapasztalatokat. Akiknek nincs képzelőerejük, azok számára ez kietlen táj csupán, ám valódi kincs azok számára, akik terepralis pályákat akarnak kijelölni a végeláthatatlan dűnesorok között. 

„Kompromisszumot kellett kötnünk abból a szempontból, hogy a lehető legjobb útvonalat jelöljük ki, amelyben megtaláljuk az egyensúlyt, hogy a pálya megfelelően nehéz legyen a rutinos versenyzők számára, de még teljesíthető az újoncoknak, akik életük legnagyobb kihívására készülnek” – írták a szervezők.

A 2020 januárjában rajtoló viadal össztávja 8000 kilométer lesz, amelyből körülbelül 6000 kilométer a mért szakaszok hossza. Ami a talajtípust illeti, a fentiekből talán már kiderült, hogy a pályák 65 százaléka homokos terepen vezet. A szervizcsapatoknak 4000 kilométert kell teljesíteniük. 

Akinek pedig nem elég jó a képzelőereje, íme egy videó arról, milyen kihívások, s milyen gyönyörű tájak várják a versenyzőket a 2020-as Dakaron.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Csehország, ahova színte haza járunk
Szalay Balázs eddig 39 országban száguldott – s mindegyikről őriz egy izgalmas sztorit. Ezekről mesélt. Csehország Jó néhányszor versenyeztünk Csehországban – 2010-ben a Közép-Európai Zóna Trófea bajnokai is lettünk. Az ottani pályák nem sokban különböznek az itthoniaktól, ezért nagyon jó kis meccseket vívtunk a cseh szakaszokon a helyi versenyzőkkel.
Olvasd tovább
2019-11-20
Chile, ahol imádják az autósportot
Szalay Balázs eddig 39 országban száguldott – s mindegyikről őriz egy izgalmas sztorit. Ezekről mesélt. Chile Gyönyörű ország, és itt helyezkedik el a legmagasabb olyan dűne, amelyről le is kellett ereszkednünk. A város neve Iquique, ide érkeztünk meg többször is úgy, hogy átbuktattuk az autót az utolsó dűne tetején, és elkezdtünk lefelé ereszkedni, mintha egyenesen […]
Olvasd tovább
2019-11-18
A La Paz-i vizes tábor
Szalay Balázs eddig 39 országban száguldott – s mindegyikről őriz egy izgalmas sztorit. Ezekről mesélt. Bolívia  La Paz a legmagasabban fekvő város, ahol versenyeztünk, amikor odaértünk, hatalmas eső zúdult a vidékre, és a táborban egyetlen autó sem állt bent, mert úgy elmosta az eső az egészet, hogy mindenki inkább az út szélén éjszakázott, mert onnan […]
Olvasd tovább
2019-11-15