LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A 327-es rajtszámmal indulunk!

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a 327-es rajtszámmal vág neki a Dakar-rali több mint 8000 kilométeres távjának. A verseny szervezõi egyelõre nem hozták nyilvánosságra a komplett rajtlistát, de az Opel Mokkával száguldó kettõs rajtszáma már nyilvános – ez egyébként azt jelenti, hogy Szalayék a 28. pozícióban vágnak neki az elsõ napnak (hiszen az elsõ autó – a címvédõ Stéphane Peterhansel – a 300-ast kapja).

„Legutóbb a 334-es rajtszám volt a miénk, most héttel többre tartanak minket. Elõnyt jelent egyébként, hogy a mezõny elejében rajtolunk, mert elöl a gyors pilóták mennek, így talán kevesebbet kell porban autózni. De bevallom, azt is remélem, hogy az elsõ néhány szakasz után sokkal, sokkal elõrébb rajtolunk majd” – mondta Szalay Balázs, aki még azt is hozzátette, a csapat többi tagjának rajtszámáról egyelõre nincs hír.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12