LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A címvédõ kalapácsa – Al Attiyah Hummerrel rajtol!

A 300-as rajtszámot a Dakar-ralin mindig az autós címvédõ kapja, akirõl egészen eddig úgy tudtuk, valószínûleg nem áll rajthoz a 2012-es viadalon. A Volkswagen-csapat ugyanis kivonult a sportágból, így Nasser Al Attiyah istálló és autó nélkül maradt. Egészen eddig. A katari pilóta ugyanis navigátorával, Lucas Cruzzal csatlakozott Robby Gordon alakulatához és egy Hummerrel száguld Dél-Amerikában.

“Most már mindenki tudja, hol van Katar a világ térképén” – ezekkel a szavakkal ünnepelte Nasser Al Attiyah idén januárban pályafutása elsõ Dakar-gyõzelmét. A katari versenyzõ hatalmas csatában kaparintotta meg a gyõzelmet csapattársa, Carlos Sainz orra elõl, megvalósítva ezzel az egyik legrégebbi álmát.
Mostanáig mégis úgy tûnt, nem lesz ott a 2012-es Dakaron.
Aztán persze nagyot robbantott: nagy lendülettel tért vissza és olyan sûrû szezont ígér, amilyet csak ritkán látni: rajthoz áll a Dakaron egy Hummerrel, részt vesz a komplett rali-világbajnoki sorozaton és persze sportlövõként ott lesz a londoni olimpián is.

A pletykák összehozták a BMW-csapattal is, de végül Robby Gordon csapata az, amelyben megtalálta a számítását. Al Attiyah egy Hummer H3 volánja mögött, amelyet Észak-Carolinában készítenek fel, s a katari nemzeti színekkel díszítik.
“Szinte beteggé tett a gondolat, hogy nem indulhatok a Dakaron, de a dolgok szerencsére megváltoztak. Ez egyszerûen fantasztikus. Új kihívást jelent számomra és büszke vagyok rá, hogy Katart képviselhetem” – nyilatkozta Al Attiyah, akinek fõ célja, hogy megvédje a címét. Ez a bravúr (mármint, hogy két különbözõ típusú autóval nyerjen zsinórban) eddig mindössze Ari Vatanennek sikerült, aki 1990-ben egy Peugeot-val, 1991-ben pedig egy Citroënnel ünnepelhetett.
Ami a Hummer eredményeit illeti: legjobb eredménye egy harmadik hely volt még 2009-bõl, amikor Gordon a két Volkswagen-pilóta, Giniel de Villiers és Mark Miller mögött ért célba.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27