LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A címvédõ kalapácsa – Al Attiyah Hummerrel rajtol!

A 300-as rajtszámot a Dakar-ralin mindig az autós címvédõ kapja, akirõl egészen eddig úgy tudtuk, valószínûleg nem áll rajthoz a 2012-es viadalon. A Volkswagen-csapat ugyanis kivonult a sportágból, így Nasser Al Attiyah istálló és autó nélkül maradt. Egészen eddig. A katari pilóta ugyanis navigátorával, Lucas Cruzzal csatlakozott Robby Gordon alakulatához és egy Hummerrel száguld Dél-Amerikában.

“Most már mindenki tudja, hol van Katar a világ térképén” – ezekkel a szavakkal ünnepelte Nasser Al Attiyah idén januárban pályafutása elsõ Dakar-gyõzelmét. A katari versenyzõ hatalmas csatában kaparintotta meg a gyõzelmet csapattársa, Carlos Sainz orra elõl, megvalósítva ezzel az egyik legrégebbi álmát.
Mostanáig mégis úgy tûnt, nem lesz ott a 2012-es Dakaron.
Aztán persze nagyot robbantott: nagy lendülettel tért vissza és olyan sûrû szezont ígér, amilyet csak ritkán látni: rajthoz áll a Dakaron egy Hummerrel, részt vesz a komplett rali-világbajnoki sorozaton és persze sportlövõként ott lesz a londoni olimpián is.

A pletykák összehozták a BMW-csapattal is, de végül Robby Gordon csapata az, amelyben megtalálta a számítását. Al Attiyah egy Hummer H3 volánja mögött, amelyet Észak-Carolinában készítenek fel, s a katari nemzeti színekkel díszítik.
“Szinte beteggé tett a gondolat, hogy nem indulhatok a Dakaron, de a dolgok szerencsére megváltoztak. Ez egyszerûen fantasztikus. Új kihívást jelent számomra és büszke vagyok rá, hogy Katart képviselhetem” – nyilatkozta Al Attiyah, akinek fõ célja, hogy megvédje a címét. Ez a bravúr (mármint, hogy két különbözõ típusú autóval nyerjen zsinórban) eddig mindössze Ari Vatanennek sikerült, aki 1990-ben egy Peugeot-val, 1991-ben pedig egy Citroënnel ünnepelhetett.
Ami a Hummer eredményeit illeti: legjobb eredménye egy harmadik hely volt még 2009-bõl, amikor Gordon a két Volkswagen-pilóta, Giniel de Villiers és Mark Miller mögött ért célba.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16