LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A siker kulcsa: edzettség

Ha felkészülsz, nem fáradsz el. Ha nem fáradsz el, nem hibázol. Ha nem hibázol, jó esélyed van a célba érkezésre a világ leghosszabb és legnehezebb terepraliversenyén, a Dakaron.

Ezért van az, hogy rendkívül fontos a felkészülés a kilencezer kilométeres száguldás elõtt, ezért van az, hogy Szalay Balázs és Bunkoczi László Dakar-rajtját szokás szerint komoly fizikai felkészülés elõzte meg. Az Opel Dakar Team pilótája a válogatott kajakosok edzésmódszerét követte – az olimpiai bajnok Horváth Gábor irányításával -, s a navigátor sem maradt el mögötte, néhány hónapja életmódot, életstílust váltott a január 1-jén startoló Dakar-rali miatt.
“Ahogy közeledik a rajt idõpontja, egyre fontosabbá válnak az edzések, már semmit sem szabad halogatni, már minden tréningnek jelentõsége van. Hori, vagyis Horváth Gábor is érzi ezt, s amikor már azt hiszem, nem tud meglepni, mindig újabb és újabb izomcsoportot talál, amit meg lehet mozgatni, úgyhogy folyamatosan izomlázam van valahol. De nem bánom, mert ha valaki, hát én tudom, mennyire fontos a jó kondíció a Dakaron. Ha nem fáradsz el, akkor végig tudod koncentrálni a szakaszokat. A sivatag még így is szerezhet meglepetéseket, de kevesebb rá az esély” – mondta Szalay Balázs, aki a 11. alkalommal áll rajthoz a sivatagi show-n.
Ami a navigátort, Bunkoczi Lászlót illeti, õ négy hónapja heti öt edzéssel készül, tíz kilót fogyott és remek formában érzi magát.

“Nem eszem vörös húst, csak csirkét, abból is keveset és salátát, meg zöldségeket. Nem eszem krumplit sem, ami nagy lemondás részemrõl, mert a kedvenc ételem a brassói. Már négy hónapja nem ettem, és az bizony elég keserves. Ezek mellett eltörpül a heti egy futó, egy úszó és három tornatermi edzés. A konditeremben egyébként a hátizom-erõsítésre külön figyeltem, csakúgy, mint az ásó-izmok erõsítésére, mert gyanítom arra szükség lesz, ha túl puhává melegedik a homok…” – viccelõdött Bunkoczi László, akivel eddig akárhányszor indult (szám szerint ötször), mindig célba ért Szalay Balázs a Dakar-ralin.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27