LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A siker kulcsa: edzettség

Ha felkészülsz, nem fáradsz el. Ha nem fáradsz el, nem hibázol. Ha nem hibázol, jó esélyed van a célba érkezésre a világ leghosszabb és legnehezebb terepraliversenyén, a Dakaron.

Ezért van az, hogy rendkívül fontos a felkészülés a kilencezer kilométeres száguldás elõtt, ezért van az, hogy Szalay Balázs és Bunkoczi László Dakar-rajtját szokás szerint komoly fizikai felkészülés elõzte meg. Az Opel Dakar Team pilótája a válogatott kajakosok edzésmódszerét követte – az olimpiai bajnok Horváth Gábor irányításával -, s a navigátor sem maradt el mögötte, néhány hónapja életmódot, életstílust váltott a január 1-jén startoló Dakar-rali miatt.
“Ahogy közeledik a rajt idõpontja, egyre fontosabbá válnak az edzések, már semmit sem szabad halogatni, már minden tréningnek jelentõsége van. Hori, vagyis Horváth Gábor is érzi ezt, s amikor már azt hiszem, nem tud meglepni, mindig újabb és újabb izomcsoportot talál, amit meg lehet mozgatni, úgyhogy folyamatosan izomlázam van valahol. De nem bánom, mert ha valaki, hát én tudom, mennyire fontos a jó kondíció a Dakaron. Ha nem fáradsz el, akkor végig tudod koncentrálni a szakaszokat. A sivatag még így is szerezhet meglepetéseket, de kevesebb rá az esély” – mondta Szalay Balázs, aki a 11. alkalommal áll rajthoz a sivatagi show-n.
Ami a navigátort, Bunkoczi Lászlót illeti, õ négy hónapja heti öt edzéssel készül, tíz kilót fogyott és remek formában érzi magát.

“Nem eszem vörös húst, csak csirkét, abból is keveset és salátát, meg zöldségeket. Nem eszem krumplit sem, ami nagy lemondás részemrõl, mert a kedvenc ételem a brassói. Már négy hónapja nem ettem, és az bizony elég keserves. Ezek mellett eltörpül a heti egy futó, egy úszó és három tornatermi edzés. A konditeremben egyébként a hátizom-erõsítésre külön figyeltem, csakúgy, mint az ásó-izmok erõsítésére, mert gyanítom arra szükség lesz, ha túl puhává melegedik a homok…” – viccelõdött Bunkoczi László, akivel eddig akárhányszor indult (szám szerint ötször), mindig célba ért Szalay Balázs a Dakar-ralin.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02