LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A Silk Way Rally 2016 folytatja európai médiakörútját
 A 2016-os Silk Way Rally prezentációját ma tartották Budapesten.

 Közép-Európa legjobb versenyzõinek mutatták be a versenyt, a legtöbben Magyarországról, Csehországból, Szlovákiából, Romániából és Bulgáriából érkeztek.
 Az általános és az autósportra specializálódott magyar médiumok is képviseltették magukat. 

106 nappal a 2016-os Silk Way Rally moszkvai (egészen pontosan a Vörös téren tartandó) rajtja elõtt, és a párizsi, pekingi, illetve hollandiai bemutatkozása után Budapest volt a hivatalos Silk Way Rally prezentációs körút következõ állomása. Az eseményt megtisztelte jelenlétével az Orosz és a Kazah Nagykövetség sport attaséja. Több mint 200 vendég volt jelen a Széchenyi Sofitel Palace-ben, amely mindössze kõhajításnyira van a magyar fõváros szimbolikus helyszínétõl, a Lánchídtól.


A nevezés megnyílt, és a szervezõk elvárásait felülmúlja a verseny iránti érdeklõdés a topcsapatok és az amatõrök részérõl egyaránt. Ma a Silk Way Rally 2016 nemzetközi média-körútja Budapesten folytatódott. A szervezõk megragadták az alkalmat, és elárultak néhány érdekességet a pályabejárás kínai részérõl, amely a tervek szerint április elején kezdõdik majd el. 
Emellett természetesen örömmel látták, hogy Közép-Európa legjobb versenyzõi elfogadták meghívásukat a prezentációra. Itt volt a magyarok közül Szalay Balázs, Liszi László, Fazekas Károly és Kovács Miklós, de ugyancsak eljött a cseh Miroslav Zapletal és Zdenek Porizek, valamint a bolgár Peter Cenkov is. Mindannyian biztosították érdeklõdésükrõl és elkötelezettségükrõl a média képviselõit, és azt is leszögezték, velük is találkozhatunk majd a Silk Way-táborban, júliusban. Nyilatkozatok: 

“Nagyszerû érzés találkozni a versenyzõkkel, mert õk jelentik mindazt, amirõl a tereprali szól. Néhány nap múlva elkezdjük a pályabejárást Kínában, ami nagyon izgalmasnak ígérkezik. Minden nappal egyre türelmetlenebbül várjuk a verseny rajtját” – nyilatkozta Fred Lequien, a Silk Way Rally igazgató-helyettese.“A közép-európai országok, és különösen Magyarország mindig is nagyon elkötelezettek voltak a tereprali iránt. Nap nap után mindig meglepõdöm, milyen lelkesedést vált ki a Silk Way Rally a terepralisokból, folyamatosan pozitív visszajelzéseket kapok. Ez csak növeli abbéli örömömet, hogy átadhatom tapasztalataimat az amatõr versenyzõknek, akik részt akarnak venni ebben a nagyszerû kalandban” – nyilatkozta Luc Alphand, sport és versenyzõi tanácsadó.“Nagyon várom a Silk Way Rallyt és nagyon sokat várok tõle mind eredményben, mind pedig kalandban. Ezen a versenyen értük el pályafutásunk egyik legjobb nemzetközi eredményét – a 2012-es második hely örök emlék marad számomra, ráadásként mindig is vágytam rá, hogy egyszer Kínában autózhassak, mert ott még nem voltam, és most ez is összejön. A hírek szerint komoly ellenfelek és nagy kihívások várnak ránk a Silk Way Rallyn, amely iránt az egész világról hatalmas az érdeklõdés, külön öröm, hogy Kelet-Európából, hazánkból és a környezõ országokból is sokan leszünk” – nyilatkozta Szalay Balázs, a Silk Way Rally 2012-es második helyezettje. 


Tudnivalók – A verseny rajthelyszíne: Moszkva 

Elõször is politikai központ, másodszor Oroszország fõvárosa évszázadok óta. Moszkva az európai kontinens legnagyobb városa, és elképesztõ építészeti örökséggel büszkélkedhet, amelyet az évszázadok során a történelmi hatások formáltak olyan gyönyörûvé, amilyen ma. 

2016-ban a Silk Way Rally a moszkvai Vörös térrõl rajtol, Európa legnagyobb erõdje, a Kreml mellõl. A Vörös teret 1974-ben lezárták a közúti forgalom elõl, a Silk Way Rally tehát indulói különleges bánásmódban részesülnek, hiszen a téren gurulhatnak át a rajtdobogón a Kreml falai elõtt, amelyek maximális magassága eléri a 19 métert. Az erõd 1488 és 1516 között épült Moszkvában, és vöröses-lilás színérõl kapta a nevét a Vörös tér. Történelmi leírások és fotók azonban alátámasztják, hogy a falak a huszadik század elejéig valójában fehérek voltak. Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16