LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A sisak – és ami mögötte van
Az Opel Dakar Team ügyel a részletekre – és ez nem csupán a felkészülésben mutatkozik meg, hanem például a sisakok festésében is. Mike Tamás tervei alapján készült az új Opel Mokka dizájnja is, és a versenyzõk bukósisakját is õ tervezte és festette – ahogyan az elmúlt tíz évben mindig.  


„Afrikában az ottani motívumok domináltak, a sivatag, a teve, ilyesmik, a helyszín változtatásával azonban a sisakok festése is megváltozott. Az idei dizájnban a fekete dominál, Darázsi Zsolti sisakja az egyik kedvencem, azon afféle ösztönzésként a 2013-as útvonal szerepel, van rajta térkép, iránytû, no meg ráfestettem a helyszíneket is, mert tudom, Zsoltinak mindennél fontosabb, hogy beérjen a célba” – mondta Mike Tamás. 
Ami a versenyzõket illeti, õk elsõsorban a funkcionális tulajdonságokat tartják fontosnak a sisak esetében, például, hogy ne szorítson, és nem utolsó sorban megvédje a fejüket egy esetleges balesetnél. S ha ez megvan (és meg kell lennie, hiszen szigorú szabályoknak kell megfelelniük a védõfelszereléseknek), akkor jöhet a külalak. 

„Nagyon szeretem az új sisakomat – ha már kötelezõ hordani, jó érzés, hogy remekül néz ki. Mindannyiunké egyedi, ezt is nagyon szeretem benne, meg azt, hogy rajta van az összes helyszín. Kétszer kifogott rajtam az Atacama-sivatag, szeretném, ha ezúttal az összes táborba idõben megérkeznénk, és persze a lehetõ legjobb eredményt elérve” – mondta Darázsi Zsolt, aki Szalai Norbert és Vörös Ferenc társaságában, egy MAN-kamion volánja mögött vág neki a 8500 kilométeres versenytávnak. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12