LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A szakasz fele kipipálva – a 23. helyen!

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a 23. helyen teljesítette a Copiapó–Copiapó hurokszakasz elsõ felét (ez a nap két szelektív szakaszból tevõdik össze), és a fiúk szerencsére nagyobb gond nélkül megúszták ezt a 143 kilométert (a 419-bõl).

Persze, ez nem a Dakar lenne, ha nem akadna extra nehézség: annak vehetjük, hogy az egyik vetélytársa 100 kilométeren keresztül feltartotta az Opel Dakar Team párosát, amelyet ezek után érthetõen meglepett, hogy ilyen sokat tudott elõre jönni.
“Nyomtam a gázt, ahogyan csak tudtam, mert szerettem volna a lehetõ legtöbbet ledolgozni a hátrányunkból – mondta Szalay Balázs. – Ez ment is, egészen addig, amíg utol nem értük az egyik vetélytársunkat, aki nem és nem akart elengedni. Kockáztatni pedig nem akartam, hiszen egy defekt már végképp nem hiányzott volna.”
A páros egy órás szünet után (és 58 km összekötõ szakasz után) folytatja a szombati száguldást a hurokszakaszon.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12