LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
A szervizcsapat rangidõse
Õri Péter nem unatkozik mostanában. Az utóbbi hetekben megfeszített munka folyik az Opel Dakar Team mûhelyében, ahol a csapat Õri irányításával (bár õ nem csapatfõnöknek, hanem a szervizcsapat rangidõsének nevezi magát) készíti fel a jármûveket a januári Dakar-ralira, amely nincs is olyan sokára, mint ahogyan néhányan gondolnák, hiszen a jármûveket már a jövõ héten be kell hajózni Peruba.


„Két hónappal azelõtt, hogy a jármûvek útra kelnek Dél-Amerikába, mi már elkezdjük a versenygépek felkészítését. Az összes fõ alkatrészt darabjaira szedjük, felújítjuk és újra összerakjuk, hogy a lehetõ legjobb állapotban legyen az autó és a kamion a rajtra. Szétszedjük többek között a szekvenciális váltókat is, amibõl nekünk három van, darabja körülbelül tizenkétmillió forint, ez az én feladatom” – mondta Õri Péter, és már mutatta is a profi, X-Track váltó alkatrészeit. 
Õri az, aki megrendeli a hiányzó alkatrészeket az autóhoz („hogy csak oda kelljen nyúlni a polcra lés levenni, ha baj van), õ határozza meg, kinek mi a feladata a versenyautón esténként, amikor az Opel páros, Szalay Balázs és Bunkoczi László megérkezik a táborba. 

„A feladataim közé tartozik, hogy megmondjam a fiúknak, mit csináljanak, hogy mikor induljunk reggelenként a táborból és hogy hová álljunk, hol alakítsuk ki a szervizterületünket a táborban. A napi alvásmennyiségem átlagosan egy és négy óra hossza között van. Ez nem túl sok és az elsõ három nap mindannyian úgy érezzük, hogy szétesünk, de utána valahogy átlendül az ember a holtponton és már nem érzi a fáradtságot. Talán a szervezetünk alkalmazkodik, nem tudom. De lényeg, hogy felvesszük a ritmust, ami nagyon fontos, hiszen az autónak minden nap tökéletes állapotban kell odaállnia a rajthoz” – mondta Õri Péter.  

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12