LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Ahol a jó, ott a rossz is

Túl van a Dakar mezõnye az elsõ versenynapon és a Szalay Dakar Team legénysége vegyes érzelmekkel fejezte be a mai szereplését.

A versenyzõk rajtoltatása a motorosokkal kezdõdött rajtszám szerint már hajnali 5 órakor és 196 km megtétele után érték el a szelektív szakasz rajtját. Az argentín pampa nagyon gyors terepnek bizonyult, az elsõ helyen Nasser Al Attiyah végzett 02:36:15 idõvel a 371 km hosszú szelektíven, ami 142 km/h átlagsebességet jelent. Szalay Balázs is rálépett a gázra, + 00:13:21 perccel a quatari versenyzõ mögött a 15. helyen ért be a célba. Úgy tûnik, az Opel Antara RR pilótája megtáltosodott, igaz, régen volt már Dakar Rally. Ez Szalay tizedik Dakarja, ám sokat kellett rá várni, hiszen a tavalyi kiadás elmaradt. “Egész nap nagyon jól mentünk, bár amikor utólértuk a motorosokat és quadokat lassítanunk kellett a rengeteg por miatt. Volt olyan rész ahol meg is álltunk, mert nem lett volna biztonságos a továbbhaladás. – nyilatkozta Szalay Balázs – A szakasz végére elég rosszul lettem, fájt a fejem és a hasam is, valószínûleg a szilveszteri vacsora bosszulta meg magát. De már jól vagyok”

A csapat másik Opel Antarájával versenyzõ horvát Daniel Saskin-Damir Bruner duó a rajtszáma miatt szinte a sor végén indulhatott, de sikerült elõreverekednie magát a 103. helyig. A mezõnynek ez a fele már a lassabb amatõrökbõl áll össze, így sajnos egy energikusabb autó is csak nyûglõdve tud elõrébb jutni a többiek porában. Danielt ismerve pár nap és az elsõ ötven között ér majd be. ” Volt egy kis gondunk a gázpedállal, kiesett belõle egy csavar és ezért nem lehetett teljesen lenyomni. Holnapra ez reméljük megoldódik ” – mondta Daniel.

Sajnos Darázsiék kamionjáról sok jó hírünk egyelõre nincs, annyit tudunk, hogy az MAN egyik hengere elment a motorban, és öt hengerrel fejezik be a szelektíven hátramaradt 70 km-t. Reméljük, nem nagy a baj és csak a rendkívüli argentín nyári meleg ártott meg a kamesznak. Ez késõbb a szervízben derül ki, amint lesz hírünk róluk, megírjuk.

Holnap lesz a verseny leghosszabb napja, Santa Rosaból kell eljutniuk 837 km-es úton Puerto Madryn városkába. A szelektíven gyorsan átesnek majd, hiszen a rajt rögtön a szervízpark kijáratánál lesz. A speciális rövidebb lesz, mint a mai volt, összesen 237 km, ám sokkal technikásabb, nagyobb koncentrációt igényel majd, így a navigátoroknak fel kell kötni az alsót, ha tévedés nélkül akarnak befutni a célba. Végül egy 600 km-es összekötõ vár a mezõnyre levezetésképp.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27