LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Al-Attijah megint parádézott!
A kétszeres Dakar-gyõztes Nasszer al-Attijah gyõzelmével ért véget az Abu Dhabi Desert Challenge, a tereprali világkupa-sorozat soron következõ viadala. A sivatag forró volt, mint mindig (bár a verseny elején esõ borzolta a kedélyeket), a dûnéket nehéz volt megmászni, mint mindig, viszont a riói olimpiára lövészetben készülõ Al-Attijahnak ez ezúttal sem okozott fikarcnyi gondot sem. 

Még úgy sem, hogy a Minirõl visszaváltott Toyotára. 
Ami a magyar résztvevõket illeti, Fazekas Károlynak és Garamvölgyi Zoltánnak elképesztõ kalandokban volt része a világ egyik legforróbb sivatagjában, s bár egy szakaszt kihagytak, kettõt pedig félbeszakítottak, végül ha tetemes büntetéssel is, de eljutottak a célig. A magyar BMW-páros, amelynek volt 19. szakaszeredménye is, ami egy ilyen szintû versenyen dicséretes, a keddi szakaszon orra esett egy dûnérõl lefelé jövet, s amellett, hogy kilyukadt az autó hûtõje, a pilóta nyaka és válla alaposan megrándult. 
A következõ napot kihagyták Fazekasék, az utolsónak viszont teljes lendülettel vágtak neki, azzal a feltett szándékkal, hogy teljesítik. 
Csakhogy… Csakhogy a 35. kilométernél elakadtak a mély, forró homokban, és se elõre, se hátra. A sepregetõ autó kimentette ugyan õket, de akkor még mindig ki kellett találni a sivatagból. Végül ez is sikerült, úgyhogy beértek az abu-dzabi Formula–1-es pályán felállított célba. Az összesítésben a 35. helyen végeztek, s nyugodtan mondhatjuk: megtapasztalták a sivatagi versenyzés összes szépségét és nehézségét. 

ABU DHABI DESERT CHALLENGE, VK-FUTAM
Abszolút végeredmény. Autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 17:14:49.0, 2. al-Radzsi, Gottschalk (szaúd-arábiai, német, Mini All4) 32:13.0 perc hátrány, 3. Hirvonen, Perin (finn, francia, Mini All4) 38:13.0 p h., …35. Fazekas Károly, Garamvölgyi Zoltán (magyar, BMW X6) 93:08:52.0 ó h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22