LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Al-Attijah megint parádézott!
A kétszeres Dakar-gyõztes Nasszer al-Attijah gyõzelmével ért véget az Abu Dhabi Desert Challenge, a tereprali világkupa-sorozat soron következõ viadala. A sivatag forró volt, mint mindig (bár a verseny elején esõ borzolta a kedélyeket), a dûnéket nehéz volt megmászni, mint mindig, viszont a riói olimpiára lövészetben készülõ Al-Attijahnak ez ezúttal sem okozott fikarcnyi gondot sem. 

Még úgy sem, hogy a Minirõl visszaváltott Toyotára. 
Ami a magyar résztvevõket illeti, Fazekas Károlynak és Garamvölgyi Zoltánnak elképesztõ kalandokban volt része a világ egyik legforróbb sivatagjában, s bár egy szakaszt kihagytak, kettõt pedig félbeszakítottak, végül ha tetemes büntetéssel is, de eljutottak a célig. A magyar BMW-páros, amelynek volt 19. szakaszeredménye is, ami egy ilyen szintû versenyen dicséretes, a keddi szakaszon orra esett egy dûnérõl lefelé jövet, s amellett, hogy kilyukadt az autó hûtõje, a pilóta nyaka és válla alaposan megrándult. 
A következõ napot kihagyták Fazekasék, az utolsónak viszont teljes lendülettel vágtak neki, azzal a feltett szándékkal, hogy teljesítik. 
Csakhogy… Csakhogy a 35. kilométernél elakadtak a mély, forró homokban, és se elõre, se hátra. A sepregetõ autó kimentette ugyan õket, de akkor még mindig ki kellett találni a sivatagból. Végül ez is sikerült, úgyhogy beértek az abu-dzabi Formula–1-es pályán felállított célba. Az összesítésben a 35. helyen végeztek, s nyugodtan mondhatjuk: megtapasztalták a sivatagi versenyzés összes szépségét és nehézségét. 

ABU DHABI DESERT CHALLENGE, VK-FUTAM
Abszolút végeredmény. Autósok: 1. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 17:14:49.0, 2. al-Radzsi, Gottschalk (szaúd-arábiai, német, Mini All4) 32:13.0 perc hátrány, 3. Hirvonen, Perin (finn, francia, Mini All4) 38:13.0 p h., …35. Fazekas Károly, Garamvölgyi Zoltán (magyar, BMW X6) 93:08:52.0 ó h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27