LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Az Opel-napon a Dakar-csapat

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László a Hungaroringen tölti a hétvégét. No nem nyergelnek át a terepraliról a pályaautózásra, viszont nem hiányozhatnak az Opel családi fesztiváljáról, amelyet május 19-én, szombaton tartanak a mogyoródi F1-es pályán. 


A rendezvényen egyrészt bemutatják az Opel egyedülálló, kiterjesztett hatótávú elektromos autóját, az Opel Amperát (amelynek a genfi autószalonon odaítélték az Év autója 2012 címet), miközben persze teljes arzenáljával felvonul a Dakar-csapat: az érdeklõdõk megnézhetik Szalayék versenyautóját, valamit a csapat kamionjait. S persze, az újdonságok és a versenytechnika mellett az idén sem feledkeznek meg a Legendákról, láthatják például az idén 20 éves elsõ magyar gyártású F Astrát.

„Mindig örülünk, ha részt vehetünk egy ilyen nagyszabású rendezvényen, Opel-versenyzõként amúgy ott is van a helyünk – mondta Szalay Balázs, a Dakar-ralit tizenegyszer megjárt pilóta, aki az idén a 20. pozícióban zárta a viadalt. – A mi versenyautónkat, az Antarát kiállítják, a korábbi Astra-kupás  kocsikat viszont kipróbálhatjuk, csakúgy, mint az OPC-t, valamint egy Opel DTM-autót, ami biztosan hatalmas élmény lesz. Bár én nem kedvelem különösebben a pályaautózást – számomra kissé monoton –, azért jó néha átruccanni, hogy másféle élmények is érjék az embert. S pláne jó másokkal megosztani a száguldást” – mondta Szalay Balázs.

Az Opel családi fesztiválján az est nagy dobása a pálya 13-as kanyarjában látványos keretek között tartandó esti Tankcsapda koncert lesz az újjáalakult zenekarral és meglepetés-vendégekkel.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, csupán regisztrációra van szükség, amelyet a www.legendak.com weboldalon tehetnek meg az érdeklõdõk.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12