LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Az Opel-napon a Dakar-csapat

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László a Hungaroringen tölti a hétvégét. No nem nyergelnek át a terepraliról a pályaautózásra, viszont nem hiányozhatnak az Opel családi fesztiváljáról, amelyet május 19-én, szombaton tartanak a mogyoródi F1-es pályán. 


A rendezvényen egyrészt bemutatják az Opel egyedülálló, kiterjesztett hatótávú elektromos autóját, az Opel Amperát (amelynek a genfi autószalonon odaítélték az Év autója 2012 címet), miközben persze teljes arzenáljával felvonul a Dakar-csapat: az érdeklõdõk megnézhetik Szalayék versenyautóját, valamit a csapat kamionjait. S persze, az újdonságok és a versenytechnika mellett az idén sem feledkeznek meg a Legendákról, láthatják például az idén 20 éves elsõ magyar gyártású F Astrát.

„Mindig örülünk, ha részt vehetünk egy ilyen nagyszabású rendezvényen, Opel-versenyzõként amúgy ott is van a helyünk – mondta Szalay Balázs, a Dakar-ralit tizenegyszer megjárt pilóta, aki az idén a 20. pozícióban zárta a viadalt. – A mi versenyautónkat, az Antarát kiállítják, a korábbi Astra-kupás  kocsikat viszont kipróbálhatjuk, csakúgy, mint az OPC-t, valamint egy Opel DTM-autót, ami biztosan hatalmas élmény lesz. Bár én nem kedvelem különösebben a pályaautózást – számomra kissé monoton –, azért jó néha átruccanni, hogy másféle élmények is érjék az embert. S pláne jó másokkal megosztani a száguldást” – mondta Szalay Balázs.

Az Opel családi fesztiválján az est nagy dobása a pálya 13-as kanyarjában látványos keretek között tartandó esti Tankcsapda koncert lesz az újjáalakult zenekarral és meglepetés-vendégekkel.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, csupán regisztrációra van szükség, amelyet a www.legendak.com weboldalon tehetnek meg az érdeklõdõk.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27