LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Az Opel-napon a Dakar-csapat

Az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László a Hungaroringen tölti a hétvégét. No nem nyergelnek át a terepraliról a pályaautózásra, viszont nem hiányozhatnak az Opel családi fesztiváljáról, amelyet május 19-én, szombaton tartanak a mogyoródi F1-es pályán. 


A rendezvényen egyrészt bemutatják az Opel egyedülálló, kiterjesztett hatótávú elektromos autóját, az Opel Amperát (amelynek a genfi autószalonon odaítélték az Év autója 2012 címet), miközben persze teljes arzenáljával felvonul a Dakar-csapat: az érdeklõdõk megnézhetik Szalayék versenyautóját, valamit a csapat kamionjait. S persze, az újdonságok és a versenytechnika mellett az idén sem feledkeznek meg a Legendákról, láthatják például az idén 20 éves elsõ magyar gyártású F Astrát.

„Mindig örülünk, ha részt vehetünk egy ilyen nagyszabású rendezvényen, Opel-versenyzõként amúgy ott is van a helyünk – mondta Szalay Balázs, a Dakar-ralit tizenegyszer megjárt pilóta, aki az idén a 20. pozícióban zárta a viadalt. – A mi versenyautónkat, az Antarát kiállítják, a korábbi Astra-kupás  kocsikat viszont kipróbálhatjuk, csakúgy, mint az OPC-t, valamint egy Opel DTM-autót, ami biztosan hatalmas élmény lesz. Bár én nem kedvelem különösebben a pályaautózást – számomra kissé monoton –, azért jó néha átruccanni, hogy másféle élmények is érjék az embert. S pláne jó másokkal megosztani a száguldást” – mondta Szalay Balázs.

Az Opel családi fesztiválján az est nagy dobása a pálya 13-as kanyarjában látványos keretek között tartandó esti Tankcsapda koncert lesz az újjáalakult zenekarral és meglepetés-vendégekkel.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, csupán regisztrációra van szükség, amelyet a www.legendak.com weboldalon tehetnek meg az érdeklõdõk.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02