LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Az újítás mindig izgalmas

Ismét megújul a Selyemút-rali. A rendezõk évrõl évre igyekeznek valamivel meglepni a mezõnyt, a napokban megtartott sajtótájékoztatón azt árulták el, hogy az idén nem lesz túl nagy elõnyben, aki már indult az eddig megtartott négy viadal valamelyikén, ugyanis az útvonal 70 százalékban új.

Azt is elmondták: 15 százalékkal nõ a szelektív szakaszok teljes hossza és 40 százalékkal csökken az összekötõ szakaszoké. Ez a versenyzõk számára mindenképp jó hír, hiszen õk gyorsan menni szeretnek, nem közúton botorkálni.
A viadalra gõzerõvel készülõ Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs is mélyen egyetért ezzel.
„Az újítás mindig érdekesebbé teszi a versenyt, bár izgalmakban eddig sem volt hiány, hiszen a tereprali az improvizálásról szól – mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs, aki a Dakar-felkészülés egyik fontos állomásának szánja a Selyemút-ralit. – Számunkra a Selyemút-rali a szezon egyik legfontosabb versenye lesz, hiszen ott sivatagi körülmények között készülhetünk a Dakarra, s ennél jobb tréning aligha kell.”

És akkor nézzünk néhány további nyilatkozatot a tavalyi résztvevõktõl az újítással kapcsolatban!
Krzysztof Holowczyc, a 2011-es Selyemút-rali gyõztese: „A Silkway-rali az egyik legfontosabb verseny az évben, hiszen a Dakar után ez a második leghosszabb megméretés. Remek felkészülés a csapatnak, jó tesztlehetõség. Én annak is örülök, hogy több lesz a homok, mert gyakorolnom kell a sivatagi autózást.”

Stéphane Peterhansel, tízszeres Dakar-gyõztes: „Tavaly rajtoltam elõször a Selyemúton, és nagyon élveztem a versenyt: változatos terepen zajlott. Néhány szakasz még egy dakaros napnál is hosszabb volt az összekötõ szakaszok miatt, úgyhogy jó döntés volt lerövidíteni az etapokat, így még jobb lesz a verseny.”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12