LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Az újítás mindig izgalmas

Ismét megújul a Selyemút-rali. A rendezõk évrõl évre igyekeznek valamivel meglepni a mezõnyt, a napokban megtartott sajtótájékoztatón azt árulták el, hogy az idén nem lesz túl nagy elõnyben, aki már indult az eddig megtartott négy viadal valamelyikén, ugyanis az útvonal 70 százalékban új.

Azt is elmondták: 15 százalékkal nõ a szelektív szakaszok teljes hossza és 40 százalékkal csökken az összekötõ szakaszoké. Ez a versenyzõk számára mindenképp jó hír, hiszen õk gyorsan menni szeretnek, nem közúton botorkálni.
A viadalra gõzerõvel készülõ Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs is mélyen egyetért ezzel.
„Az újítás mindig érdekesebbé teszi a versenyt, bár izgalmakban eddig sem volt hiány, hiszen a tereprali az improvizálásról szól – mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs, aki a Dakar-felkészülés egyik fontos állomásának szánja a Selyemút-ralit. – Számunkra a Selyemút-rali a szezon egyik legfontosabb versenye lesz, hiszen ott sivatagi körülmények között készülhetünk a Dakarra, s ennél jobb tréning aligha kell.”

És akkor nézzünk néhány további nyilatkozatot a tavalyi résztvevõktõl az újítással kapcsolatban!
Krzysztof Holowczyc, a 2011-es Selyemút-rali gyõztese: „A Silkway-rali az egyik legfontosabb verseny az évben, hiszen a Dakar után ez a második leghosszabb megméretés. Remek felkészülés a csapatnak, jó tesztlehetõség. Én annak is örülök, hogy több lesz a homok, mert gyakorolnom kell a sivatagi autózást.”

Stéphane Peterhansel, tízszeres Dakar-gyõztes: „Tavaly rajtoltam elõször a Selyemúton, és nagyon élveztem a versenyt: változatos terepen zajlott. Néhány szakasz még egy dakaros napnál is hosszabb volt az összekötõ szakaszok miatt, úgyhogy jó döntés volt lerövidíteni az etapokat, így még jobb lesz a verseny.”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02