LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Az újítás mindig izgalmas

Ismét megújul a Selyemút-rali. A rendezõk évrõl évre igyekeznek valamivel meglepni a mezõnyt, a napokban megtartott sajtótájékoztatón azt árulták el, hogy az idén nem lesz túl nagy elõnyben, aki már indult az eddig megtartott négy viadal valamelyikén, ugyanis az útvonal 70 százalékban új.

Azt is elmondták: 15 százalékkal nõ a szelektív szakaszok teljes hossza és 40 százalékkal csökken az összekötõ szakaszoké. Ez a versenyzõk számára mindenképp jó hír, hiszen õk gyorsan menni szeretnek, nem közúton botorkálni.
A viadalra gõzerõvel készülõ Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs is mélyen egyetért ezzel.
„Az újítás mindig érdekesebbé teszi a versenyt, bár izgalmakban eddig sem volt hiány, hiszen a tereprali az improvizálásról szól – mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs, aki a Dakar-felkészülés egyik fontos állomásának szánja a Selyemút-ralit. – Számunkra a Selyemút-rali a szezon egyik legfontosabb versenye lesz, hiszen ott sivatagi körülmények között készülhetünk a Dakarra, s ennél jobb tréning aligha kell.”

És akkor nézzünk néhány további nyilatkozatot a tavalyi résztvevõktõl az újítással kapcsolatban!
Krzysztof Holowczyc, a 2011-es Selyemút-rali gyõztese: „A Silkway-rali az egyik legfontosabb verseny az évben, hiszen a Dakar után ez a második leghosszabb megméretés. Remek felkészülés a csapatnak, jó tesztlehetõség. Én annak is örülök, hogy több lesz a homok, mert gyakorolnom kell a sivatagi autózást.”

Stéphane Peterhansel, tízszeres Dakar-gyõztes: „Tavaly rajtoltam elõször a Selyemúton, és nagyon élveztem a versenyt: változatos terepen zajlott. Néhány szakasz még egy dakaros napnál is hosszabb volt az összekötõ szakaszok miatt, úgyhogy jó döntés volt lerövidíteni az etapokat, így még jobb lesz a verseny.”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27