LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Az utolsó próba

Avagy aki leküzdötte a havas szerpentint, átvehette a jól megérdemelt kupát. A terepraliszezon hetekkel ezelõtt véget ért, a mezõny azonban még egyszer “összejött”, s a rendezvény az idei bajnokságban megszokott próbákat sem nélkülözte – szombaton estére fehér hótakaró borította a várost, azzal és egy kis “hegymászással” kellett megküzdenie annak, aki el akart jutni a díjkiosztó helyszínére. Ez a feladat azonban már meg sem kottyant az utóbbi hónapok megpróbáltatásai (sárdagasztás, hõség, esõ) után.

A csapatok együtt ünnepeltek , a helyezettek átvehették a jól megérdemelt serlegeiket – az abszolút bajnoki címért járó trófeát a Szalay Balázs, Bunkoczi László Opel-páros vihette haza, amelynek navigátor tagja fogadta a gratulációkat, mivel Szalay az Egyesült Államokban tartózkodik. De azért egy váratlan fordulattal a pilóta is bekapcsolódott a díjkiosztó eseményeibe: skype-on létesítettek kapcsolatot az újdonsült magyar bajnokkal.

“Tavaly is nagyon közel álltunk már ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, de akkor lecsúsztunk róla, mert a szénanáthámtól alig láttam a mindent eldöntõ versenyen. Az idén azonban szerencsére már semmi sem jött közbe: miénk lett a trófea. S ha már megkaptuk, szeretnénk is megtartani, mégpedig úgy, hogy jövõre is a lehetõ legtöbb versenyt megnyerjük. Egyébként éppen most néztem meg az egyik legnagyobb amerikai autókiállítást, amelybõl rengeteg ötletet merítettem. Annyi új technikai megoldás van, hogy csak ámultam” – mondta az Opel Dakar Team pilótája, akinek távollétében tehát navigátora, Bunkoczi László egyedül vette át a kategória- és az abszolút bajnoki címért járó kupákat.

“Ha õszinte akarok lenni, kicsit megkönnyebbültem, amikor biztossá vált, hogy miénk a bajnoki cím, ugyanis Korda Erikékkel hatalmas csatát vívtunk egész évben, és el kell ismernem, nagyon gyorsak voltak. Éppen ezért még értékesebb számunkra ez a gyõzelem. Összességében is jó évünk volt, az autónk remekül mûködött, a szervizcsapatunk kitûnõ munkát végzett, a szerelõink odaadása nélkül nem érhettük volna el ezt az eredményt” – mondta Bunkoczi, aki ezek után egy hatalmas serleget nyújtott át köszönetképpen az Opel Dakar Team teljesen meghatott szervizcsapatának.
Nem meglepõ egyébként, hogy a díjazottak többsége a csapatmunkát emelte ki, s a Szalay-féle alakulatnak azért is jár az elismerés, mert nemcsak az idei magyar bajnokot szolgálta ki tökéletesen, hanem még jó néhány dobogóst és helyezettet.

Mindenképpen ki kell emelni a Rónai Péter, Galambos Tamás kettõst, amely az abszolút hatodik helye mellé begyûjtött egy kategória-ezüstöt a C-csoportban, s ezzel nagy álma vált valóra. De említhetnénk Morvai Zoltánt vagy Apáthy Zoltánt is – elõbbi összetett második, utóbbi összetett harmadik lett a D-géposztályban.

Az eseményen a szokásoknak megfelelõen nemcsak a versenyzõket díjazták, hanem az év versenyét is megválasztották: rendkívül szoros szavazás eredményeként (a hírek szerint egyetlen szavazat döntött) a gyulai Prohun 500 lett a “befutó”.

“Az idén két kedvenc versenyem volt, az egyik a gyulai, a másik a mohácsi. Utóbbi új volt a naptárban, és nekem nagyon tetszett, ahogy a környékbeli emberek fogadták a mezõnyt, elsõsorban emiatt tettem le a voksom a futam mellett. Gyula pedig az egyik kedvenc városom, mindig szívesen megyek oda versenyezni – azért is, mert a rendezvény nagyon magas színvonalú” – mondta Szalay Balázs. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27