LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Az utolsó próba

Avagy aki leküzdötte a havas szerpentint, átvehette a jól megérdemelt kupát. A terepraliszezon hetekkel ezelõtt véget ért, a mezõny azonban még egyszer “összejött”, s a rendezvény az idei bajnokságban megszokott próbákat sem nélkülözte – szombaton estére fehér hótakaró borította a várost, azzal és egy kis “hegymászással” kellett megküzdenie annak, aki el akart jutni a díjkiosztó helyszínére. Ez a feladat azonban már meg sem kottyant az utóbbi hónapok megpróbáltatásai (sárdagasztás, hõség, esõ) után.

A csapatok együtt ünnepeltek , a helyezettek átvehették a jól megérdemelt serlegeiket – az abszolút bajnoki címért járó trófeát a Szalay Balázs, Bunkoczi László Opel-páros vihette haza, amelynek navigátor tagja fogadta a gratulációkat, mivel Szalay az Egyesült Államokban tartózkodik. De azért egy váratlan fordulattal a pilóta is bekapcsolódott a díjkiosztó eseményeibe: skype-on létesítettek kapcsolatot az újdonsült magyar bajnokkal.

“Tavaly is nagyon közel álltunk már ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot, de akkor lecsúsztunk róla, mert a szénanáthámtól alig láttam a mindent eldöntõ versenyen. Az idén azonban szerencsére már semmi sem jött közbe: miénk lett a trófea. S ha már megkaptuk, szeretnénk is megtartani, mégpedig úgy, hogy jövõre is a lehetõ legtöbb versenyt megnyerjük. Egyébként éppen most néztem meg az egyik legnagyobb amerikai autókiállítást, amelybõl rengeteg ötletet merítettem. Annyi új technikai megoldás van, hogy csak ámultam” – mondta az Opel Dakar Team pilótája, akinek távollétében tehát navigátora, Bunkoczi László egyedül vette át a kategória- és az abszolút bajnoki címért járó kupákat.

“Ha õszinte akarok lenni, kicsit megkönnyebbültem, amikor biztossá vált, hogy miénk a bajnoki cím, ugyanis Korda Erikékkel hatalmas csatát vívtunk egész évben, és el kell ismernem, nagyon gyorsak voltak. Éppen ezért még értékesebb számunkra ez a gyõzelem. Összességében is jó évünk volt, az autónk remekül mûködött, a szervizcsapatunk kitûnõ munkát végzett, a szerelõink odaadása nélkül nem érhettük volna el ezt az eredményt” – mondta Bunkoczi, aki ezek után egy hatalmas serleget nyújtott át köszönetképpen az Opel Dakar Team teljesen meghatott szervizcsapatának.
Nem meglepõ egyébként, hogy a díjazottak többsége a csapatmunkát emelte ki, s a Szalay-féle alakulatnak azért is jár az elismerés, mert nemcsak az idei magyar bajnokot szolgálta ki tökéletesen, hanem még jó néhány dobogóst és helyezettet.

Mindenképpen ki kell emelni a Rónai Péter, Galambos Tamás kettõst, amely az abszolút hatodik helye mellé begyûjtött egy kategória-ezüstöt a C-csoportban, s ezzel nagy álma vált valóra. De említhetnénk Morvai Zoltánt vagy Apáthy Zoltánt is – elõbbi összetett második, utóbbi összetett harmadik lett a D-géposztályban.

Az eseményen a szokásoknak megfelelõen nemcsak a versenyzõket díjazták, hanem az év versenyét is megválasztották: rendkívül szoros szavazás eredményeként (a hírek szerint egyetlen szavazat döntött) a gyulai Prohun 500 lett a “befutó”.

“Az idén két kedvenc versenyem volt, az egyik a gyulai, a másik a mohácsi. Utóbbi új volt a naptárban, és nekem nagyon tetszett, ahogy a környékbeli emberek fogadták a mezõnyt, elsõsorban emiatt tettem le a voksom a futam mellett. Gyula pedig az egyik kedvenc városom, mindig szívesen megyek oda versenyezni – azért is, mert a rendezvény nagyon magas színvonalú” – mondta Szalay Balázs. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16