LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Bejött a papírforma

Sikert könyvelhetett el az Opel Dakar Team Szalay Balázs és Bunkoczi László alkotta versenyzõpárosa a négynapos PROHUN500 gyulai futamon. Megismételték tavalyi gyõzelmüket, õk vihetik haza a duplaszorzós futam elsõ helyéért járó kupát.

Eredetileg négy versenyautót nevezett a csapat a közel 1000 km összhosszúságú futamon. Szalayék mellett még Várkonyi Andi is szerencsét próbált Laklóth Aladárral az oldalán, valamint a Rónai Péter-Galambos Tamás páros, illetve a csapat szerelõje, Vörös Ferenc is próbára tette magát pilótaként.
Sajnos azonban, a három páros egymás után kényszerült feladni a küzdelmet. Várkonyiék már az elsõ kilométeren kiestek, mert hatalmasat borultak az Antarával. Vörös Feriéknek a váltója ment tönkre, Rónaiék Opeljében a hajtás adta meg magát.

Négy szakasz maradt mára a teljes programból, mégpedig az Elek és Lökösháza között húzódó 48 km-es, valamint a Gyula és Békéscsaba közötti 16 km-es pályákon. Az élen autózó Szalay-Bunkoczi, valamint a Korda-Tóth kettõsök végig tartották a 1,5 percen belüli idõkülönbséget, így a futam végéig megmaradt a feszültség a biztos vezetés hiánya miatt. Szerencsére az Opeles páros nem esett ki a lendületbõl és elvégezték a feladatot, amiért eljöttek. A futam duplaszorzós volta miatt 40 kupapont jár a párosnak, amivel gyakorlatilag bebiztosítják magukat a bajnokság élén, amelybõl még három futam van hátra. Emellett a Zóna Kupának is otthont adott a rendezvény, melyért szintén átvehetik Szalayék az aranyat.

A csapatfõnök Szalay Balázs eképp nyilakozott a szervizparkban a verseny után:
“Nagyon jó hétvégén vagyunk túl, teljesült egy kívánságunk. Mivel a tavalyi évben megnyertük ezt a versenyt, szerettük volna megvédeni ezt a címet, ami sikerült is. Az egész csapat kiválóan dolgozott egész hétvégén azon, hogy a technika is összeálljon. Bár voltak apróbb hibák az elején, sikerült mindig olyan idõt autóznunk, hogy minden nap növelni tudtuk az elõnyünket. A verseny alatt az utolsó napon sem adtuk fel. Elég lett volna visszafogottan autóznunk, ennek ellenére nyomtuk a gázpedált, de a harmadik gyorsaságin egy nagy ugrató után, amikor az autó orra földet túrva érkezett le és a Laci háta kicsit meghúzódott, nagyban visszavettük a tempót. Ráadásul már tegnap este óta problémák voltak a fõfékhengerrel, ezért az autót csak úgy tudtam lefékezni, hogy pumpáltam. Mind a bajnokságban, mind pedig a Közép-Európa Zóna Kupában sokat számít ez a gyõzelem, hiszen mindkettõben jelentõs pontokat sikerült gyûjtenünk. Készülünk a Hungarian Bajára, ahol reményeim szerint hasonló sikereket tudunk majd elérni.”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27