LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Bejött a papírforma

Sikert könyvelhetett el az Opel Dakar Team Szalay Balázs és Bunkoczi László alkotta versenyzõpárosa a négynapos PROHUN500 gyulai futamon. Megismételték tavalyi gyõzelmüket, õk vihetik haza a duplaszorzós futam elsõ helyéért járó kupát.

Eredetileg négy versenyautót nevezett a csapat a közel 1000 km összhosszúságú futamon. Szalayék mellett még Várkonyi Andi is szerencsét próbált Laklóth Aladárral az oldalán, valamint a Rónai Péter-Galambos Tamás páros, illetve a csapat szerelõje, Vörös Ferenc is próbára tette magát pilótaként.
Sajnos azonban, a három páros egymás után kényszerült feladni a küzdelmet. Várkonyiék már az elsõ kilométeren kiestek, mert hatalmasat borultak az Antarával. Vörös Feriéknek a váltója ment tönkre, Rónaiék Opeljében a hajtás adta meg magát.

Négy szakasz maradt mára a teljes programból, mégpedig az Elek és Lökösháza között húzódó 48 km-es, valamint a Gyula és Békéscsaba közötti 16 km-es pályákon. Az élen autózó Szalay-Bunkoczi, valamint a Korda-Tóth kettõsök végig tartották a 1,5 percen belüli idõkülönbséget, így a futam végéig megmaradt a feszültség a biztos vezetés hiánya miatt. Szerencsére az Opeles páros nem esett ki a lendületbõl és elvégezték a feladatot, amiért eljöttek. A futam duplaszorzós volta miatt 40 kupapont jár a párosnak, amivel gyakorlatilag bebiztosítják magukat a bajnokság élén, amelybõl még három futam van hátra. Emellett a Zóna Kupának is otthont adott a rendezvény, melyért szintén átvehetik Szalayék az aranyat.

A csapatfõnök Szalay Balázs eképp nyilakozott a szervizparkban a verseny után:
“Nagyon jó hétvégén vagyunk túl, teljesült egy kívánságunk. Mivel a tavalyi évben megnyertük ezt a versenyt, szerettük volna megvédeni ezt a címet, ami sikerült is. Az egész csapat kiválóan dolgozott egész hétvégén azon, hogy a technika is összeálljon. Bár voltak apróbb hibák az elején, sikerült mindig olyan idõt autóznunk, hogy minden nap növelni tudtuk az elõnyünket. A verseny alatt az utolsó napon sem adtuk fel. Elég lett volna visszafogottan autóznunk, ennek ellenére nyomtuk a gázpedált, de a harmadik gyorsaságin egy nagy ugrató után, amikor az autó orra földet túrva érkezett le és a Laci háta kicsit meghúzódott, nagyban visszavettük a tempót. Ráadásul már tegnap este óta problémák voltak a fõfékhengerrel, ezért az autót csak úgy tudtam lefékezni, hogy pumpáltam. Mind a bajnokságban, mind pedig a Közép-Európa Zóna Kupában sokat számít ez a gyõzelem, hiszen mindkettõben jelentõs pontokat sikerült gyûjtenünk. Készülünk a Hungarian Bajára, ahol reményeim szerint hasonló sikereket tudunk majd elérni.”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02