LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Bosszantó veszteglés és 29. hely!

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a 29. helyen végzett a Dakar elsõ igazi szakaszán, amely immár dûnék között zajlott Chilecito és Fiambalá között.

Az Opel Dakar Team kettõse rendkívüli módon élvezte a száguldást, hiszen a pilóta a homokdombok között érzi igazán otthon magát – hát még mennyire otthon érezte volna magát, ha nem áll le megint az autója?!
De leállt, körülbelül hatvan kilométerrel a cél elõtt. Se kép, se hang. Ahogy két napja, s ahogyan három napja is. Egyvalami tehát biztossá vált: a problémát nem sikerült megoldani, bár ez akkor, abban a pillanatban aligha vigasztalta a versenyzõket.

“Huszonnyolc percet álltunk ott, pedig a szakasz eleje megint nagyon jól sikerült. Bár most a mezõny elejében rajtoltunk, így is sikerült ötöt elõzni és remekül haladtunk, amíg meg nem állt az autó. Igazából már a szemünk se rebbent, hiszen tudtuk, mi következik. Vártunk fél órát és újraindultunk. A cél után néhány méterrel aztán újra megállt, még szerencse, hogy csak ötszáz méterre volt a tábor, így be tudtak húzni minket” – mondta Szalay Balázs, aki ha nincs a majd’ félórás ácsorgás, a 22. pozíció körül ért volna célba Bunkoczi Lászlóval. Persze, az efféle mateknak az autósportban nincs értelme.

Kérdés: vajon sikerül-e megoldani az Opel-párost napok óta hátráltató problémát?
A csapaton nem múlik, a fiúk minden éjszaka hajnalig szerelik az Antarát, újabb és újabb ötleteket próbálnak ki, hátha az segít, de egyelõre nem találták meg a megoldást. Most megint kiagyaltak valamit, úgyhogy ismét hosszú éjszakának néznek elébe.

Ami magát a csütörtöki pályát illeti, Szalay szerint ez volt az elsõ igazán komoly szakasz az idei Dakaron.
“Homokos, nehéz szakasz volt, s bár igazán komplikált dûnéket nem kellett megmászni, éppen elég volt, hogy a homokban fel-le autóztál a dûnéken, és sohasem tudtad, mi vár rád a következõ mögött. Ilyenkor hiába nem magasak a homokdombok, a kiszámíthatatlanságuk megnehezíti az ember dolgát. Ám azt kell mondanom, még így is, a bosszantó veszteglés ellenére is nagyon élveztem a szakaszt” – mondta a 11. Dakar-raliján száguldó Szalay.

(fotó: Opel Dakar Team/DPPI)

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12