LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Bunkoczi László 4. napi élménybeszámolója

Tegnap szolidan megünnepeltük az újévet…magunkban magyarok kb 2 millió argentin között a tengerparton..elütötte az óra az éjfélt, koccintottunk és 1 kor aludtunk is.

És január 1 lett. Idõben kiértünk a parc fermébe, csináltam egy képet arról a gyönyörû Volvoról, amivel Alfie Cox áll rajthoz. Mint utóbb kiderült, én vagyok azon kevesek egyike, aki utoljára fotózta a kocsit. A gyorsasági 30. km-nél porig égett…14 perc alatt hamvadt el sok ember sok hónapi munkájának gyümölcse…mire odaértünk, felismerhetetlen volt…

Al-attyah kocsija is elromlott Robbie Gordoné sem tökéletes értük hármojukért szoritottam  magunkon kívül. Nem jártak jól velem mint kabalával. Azt hiszem holnaptól magunkért sem szorítok, mert még a végén bajba kerülünk.
 
22. helyen fejeztük be a mai napot. Ezt a rajt elõtt aláírtam volna, mert azt gondolom, hogy aki 15 napon keresztül az elsõ 20 környékén végez, az a végén nagyon örülhet. Egy lépésen túl vagyunk, holnap egy újabbat kell teljesíteni. Nagyon megtanultam az elmúlt sok év alatt, hogy a Dakaron mindig csak a következõ napra szabad koncentrálni. Külön öröm, hogy nem volt kapkodás a kocsiban, tudtuk hogy ezért a helyezésért jöttünk az elsõ napon és meg is csináltuk…úgy mentünk, ahogy megbeszéltük. Nagyon nagy dolog, hogy újra itt lehetünk, sokadszorra is elfog az klasssz gyomortájéki izgalom a rajt elõtt. Nem idegesség, hanem jólesõ izgalom.

Irgalmatlan meleg volt ma. A kocsi mérte a beáramló levegõ hõmérsékletét, ami 45 fok volt, este 7-kor. Az autóban 50 fok körül mozgott a hõmérséklet. Nagyon megszenvedtük ezt a mai 800 kilométert. Most pontosan éjfél van és javában dolgozunk. A fiúk átnézik az autót, én a holnapi itinert csinálom. Pont 5 perce ért be a táborba a Zsozsó, aki ma 32.-lett. Jó hogy itt van, nincs baja, látom hogy villog a szeme, élvezi hogy itt vagyunk.

Azt mondják csak az tud sikeres  lenni a Dakaron, aki mindenhol, mindenképp tud aludni. Nálunk ezzel nincs baj, mert úgy alszom a kalapácsolás közben mint a kisangyal. Megnyugtatóan pöfögnek az aggregátok, a fiúk dolgoznak én meg megyek aludni.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12