LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Bunkoczi László 5. napi élménybeszámolója

Pedig nem is szurkoltam magunknak és ennek ellenére rosszul jártunk ma. Megtettünk mindent a sikerért, de nem jött össze. 24 km-el a cél elõtt megállt az autó, de reménytelenül.

Egy kb 300 méter hosszú csúf dûne aljában, ahonnan nem könnyû a kijutás. Természetesen nekiálltunk orvosolni a problémát, ráolvastunk, szétszedtük, összeraktuk, nem ment. Újra szétszedtük, ismét szitkozódtunk, csendben összeraktuk imádkoztunk…majd kb 50 perc után elindult és ment teljes 3 kilométert, majd újra megállt. Az elõbbi procedúra megismétlõdött és kb 40 perc után újra elindultunk. Ekkor nem állt, meg  cserébe tönkre ment a szervó. Balázs hõsiesen helytállt és kihoztuk az Antarát a sivatagból. A 64. helyen ahová a 18.-ról estünk vissza.

Nem könnyû ilyenkor okosakat mondani, de azt tudom hogy nem adjuk fel. A csapat dolgozik a hiba okának kiderítésén, megoldásán. Nem adjuk fel megpróbálunk már holnap sietni. Sem Balázs, sem én nem vagyunk kudarcba beletörõdõ emberek. Most kialszom magam és megpróbáljuk.

Sokat dolgoztunk azért, hogy itt lehessünk és nem adjuk olcsón a bõrünket…

 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12