LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Célegyenesben az Africa Race
Start Monacóban, célba érkezés Dakarban – mindössze két hónap van a kilencedik Africa Eco Race rajtjáig, s a szervezõk jobban készülnek, mint valaha. Mivel a jelek szerint folyamatosan nõ a résztvevõk száma, meg kell találniuk a megoldást arra, hogy a szervezés tökéletes legyen, ugyanakkor megõrizzék a családias hangulatot, ami a viadalnak azóta védjegye, hogy 2009-ben elõször útjára indult. 
HIVATALOS RAJT MONACÓBAN
A legfõbb változás a logisztikában lesz a 2017-es Africa Eco Race során. Noha az ünnepélyes rajtceremóniát ugyanúgy a monacói hercegségben tartják, mint legutóbb (a híres Stars’N’Bars étterem elõtt állítják fel a rajtkaput), az adminisztratív és technikai ellenõrzésre Mentonban kerül sor. 
A kétszeres Dakar-gyõztes fõszervezõ, Jean-Louis Schlesser különbözõ okok miatt döntött a város mellett:
„Alternatív megoldást kellett találnunk az adminisztratív és technikai gépátvétel helyszínére, mivel a Monte-Carlo Country Clubot, ahol legutóbb tartottuk, éppen felújítják. Monacóban sehol máshol nincs elég hely, hogy befogadja az Africa Eco Race karavánját, ami az idén még nagyobb is lesz, mint eddig. Mindössze néhány percre Monacótól található azonban Menton, amely egész évben jó néhány nagy rendezvényt lát vendégül. A város örömmel fogadta be a mezõnyt az adminisztratív és technikai ellenõrzés erejéig, amelyet két, egymással szemben lévõ futballstadionban tartunk meg a belvárosban, a tengerparthoz közel. A versenyzõk tehát festõi környezetben tudhatják le a kötelezõ papírmunkát egy olyan városban, ahol az év 316 napján süt a nap. A versenyzõi eligazítást a Stars’N’Bars étteremben tartjuk meg, amelyet délelõtt az ünnepélyes rajtceremónia követ, nagykövetünk, Adriana közremûködésével, aki a gépátvétel helyszínén is ott lesz. Ezután a versenyzõk Séte városában felszállnak a kompra, és az új évet a Földközi-tenger közepén köszöntik majd. Nehéz lenne ennél izgalmasabban kezdeni egy ilyen nagy kalandot!”
Az Africa Eco Race szervezõi hamarosan részletesebb információkkal is szolgálnak majd Mentonról és Monacóról azon versenyzõk számára, akik már leadták a nevezésüket a viadalra. 
NAGY CSATÁK KILÁTÁSBAN
Körülbelül 30 nemzet képviselteti magát a 2017-es Africa Eco Race-en, amely sportszakmailag nagyot lép elõre. A két- és négykerekû mezõny összetétele is izgalmas versenyt ígér – és van még húsz nap a nevezési zárlatig. 
Az már most biztos, hogy az utóbbi két év motoros gyõztese, a norvég Pal Anders Ullevalseter harcba száll a címvédésért, csakúgy, mint a januárban autóval nyerõ kazah Kanat Sagirov. 
A Kamaz újra hadrendbe állítja hibrid kamionját Szergej Kuprijanov irányításával, akihez csatlakozik a csapatban a 2014-es Dakar-gyõztes Andrej Karginov. Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Andalúz verseny a marokkói helyett
A világjárvány továbbra is terjed Marokkóban, így a királyság területén nagyon nehéz bármilyen eseményt is szervezni, ami nehéz helyzetbe hozta a marokkói tereprali világkupa-futam szervezőit is. Mivel számukra is az egészség megőrzése a legfontosabb, a marokkói helyzetet értékelve – és elsősorban a helyi lakosság érdekeit szem előtt tartva – úgy döntöttek, hogy a 2020-as versenyt […]
Olvasd tovább
2020-08-12
Dakar Classic: Régi autók, új inspiráció
A 2021-es Dakar sok szempontból különleges lesz, az egyik azonban mindenképpen az, hogy bemutatkozik a Dakar Classic. A főversennyel párhuzamosan zajlik majd tesztjelleggel ez a verseny, amelyen a 2000-es évek előtt gyártott, versenyautók és kamionok vehetnek részt.
Olvasd tovább
2020-08-05
A versenyzők döntöttek: elhalasztják a marokkói versenyt
A Marokkó Desert Challenge szervezői bejelentették, hogy az indulóik 97 százalékának kérésére a szeptemberi versenyüket 2021 áprilisára halasztották el. Az ok a világjárvány, amely Európát ugyanúgy érinti, mint Afrikát – nem beszélve a határok lezárásáról. „Ezekben az időkben minden terepraliverseny megrendezése rizikós, főleg, ha azokat Afrikában tartanák meg – nyilatkozta Szalay Balázs, az Opel Dakar […]
Olvasd tovább
2020-07-24