LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Célegyenesben az Africa Race
Start Monacóban, célba érkezés Dakarban – mindössze két hónap van a kilencedik Africa Eco Race rajtjáig, s a szervezõk jobban készülnek, mint valaha. Mivel a jelek szerint folyamatosan nõ a résztvevõk száma, meg kell találniuk a megoldást arra, hogy a szervezés tökéletes legyen, ugyanakkor megõrizzék a családias hangulatot, ami a viadalnak azóta védjegye, hogy 2009-ben elõször útjára indult. 
HIVATALOS RAJT MONACÓBAN
A legfõbb változás a logisztikában lesz a 2017-es Africa Eco Race során. Noha az ünnepélyes rajtceremóniát ugyanúgy a monacói hercegségben tartják, mint legutóbb (a híres Stars’N’Bars étterem elõtt állítják fel a rajtkaput), az adminisztratív és technikai ellenõrzésre Mentonban kerül sor. 
A kétszeres Dakar-gyõztes fõszervezõ, Jean-Louis Schlesser különbözõ okok miatt döntött a város mellett:
„Alternatív megoldást kellett találnunk az adminisztratív és technikai gépátvétel helyszínére, mivel a Monte-Carlo Country Clubot, ahol legutóbb tartottuk, éppen felújítják. Monacóban sehol máshol nincs elég hely, hogy befogadja az Africa Eco Race karavánját, ami az idén még nagyobb is lesz, mint eddig. Mindössze néhány percre Monacótól található azonban Menton, amely egész évben jó néhány nagy rendezvényt lát vendégül. A város örömmel fogadta be a mezõnyt az adminisztratív és technikai ellenõrzés erejéig, amelyet két, egymással szemben lévõ futballstadionban tartunk meg a belvárosban, a tengerparthoz közel. A versenyzõk tehát festõi környezetben tudhatják le a kötelezõ papírmunkát egy olyan városban, ahol az év 316 napján süt a nap. A versenyzõi eligazítást a Stars’N’Bars étteremben tartjuk meg, amelyet délelõtt az ünnepélyes rajtceremónia követ, nagykövetünk, Adriana közremûködésével, aki a gépátvétel helyszínén is ott lesz. Ezután a versenyzõk Séte városában felszállnak a kompra, és az új évet a Földközi-tenger közepén köszöntik majd. Nehéz lenne ennél izgalmasabban kezdeni egy ilyen nagy kalandot!”
Az Africa Eco Race szervezõi hamarosan részletesebb információkkal is szolgálnak majd Mentonról és Monacóról azon versenyzõk számára, akik már leadták a nevezésüket a viadalra. 
NAGY CSATÁK KILÁTÁSBAN
Körülbelül 30 nemzet képviselteti magát a 2017-es Africa Eco Race-en, amely sportszakmailag nagyot lép elõre. A két- és négykerekû mezõny összetétele is izgalmas versenyt ígér – és van még húsz nap a nevezési zárlatig. 
Az már most biztos, hogy az utóbbi két év motoros gyõztese, a norvég Pal Anders Ullevalseter harcba száll a címvédésért, csakúgy, mint a januárban autóval nyerõ kazah Kanat Sagirov. 
A Kamaz újra hadrendbe állítja hibrid kamionját Szergej Kuprijanov irányításával, akihez csatlakozik a csapatban a 2014-es Dakar-gyõztes Andrej Karginov. Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27