LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Célegyenesben az Africa Race
Start Monacóban, célba érkezés Dakarban – mindössze két hónap van a kilencedik Africa Eco Race rajtjáig, s a szervezõk jobban készülnek, mint valaha. Mivel a jelek szerint folyamatosan nõ a résztvevõk száma, meg kell találniuk a megoldást arra, hogy a szervezés tökéletes legyen, ugyanakkor megõrizzék a családias hangulatot, ami a viadalnak azóta védjegye, hogy 2009-ben elõször útjára indult. 
HIVATALOS RAJT MONACÓBAN
A legfõbb változás a logisztikában lesz a 2017-es Africa Eco Race során. Noha az ünnepélyes rajtceremóniát ugyanúgy a monacói hercegségben tartják, mint legutóbb (a híres Stars’N’Bars étterem elõtt állítják fel a rajtkaput), az adminisztratív és technikai ellenõrzésre Mentonban kerül sor. 
A kétszeres Dakar-gyõztes fõszervezõ, Jean-Louis Schlesser különbözõ okok miatt döntött a város mellett:
„Alternatív megoldást kellett találnunk az adminisztratív és technikai gépátvétel helyszínére, mivel a Monte-Carlo Country Clubot, ahol legutóbb tartottuk, éppen felújítják. Monacóban sehol máshol nincs elég hely, hogy befogadja az Africa Eco Race karavánját, ami az idén még nagyobb is lesz, mint eddig. Mindössze néhány percre Monacótól található azonban Menton, amely egész évben jó néhány nagy rendezvényt lát vendégül. A város örömmel fogadta be a mezõnyt az adminisztratív és technikai ellenõrzés erejéig, amelyet két, egymással szemben lévõ futballstadionban tartunk meg a belvárosban, a tengerparthoz közel. A versenyzõk tehát festõi környezetben tudhatják le a kötelezõ papírmunkát egy olyan városban, ahol az év 316 napján süt a nap. A versenyzõi eligazítást a Stars’N’Bars étteremben tartjuk meg, amelyet délelõtt az ünnepélyes rajtceremónia követ, nagykövetünk, Adriana közremûködésével, aki a gépátvétel helyszínén is ott lesz. Ezután a versenyzõk Séte városában felszállnak a kompra, és az új évet a Földközi-tenger közepén köszöntik majd. Nehéz lenne ennél izgalmasabban kezdeni egy ilyen nagy kalandot!”
Az Africa Eco Race szervezõi hamarosan részletesebb információkkal is szolgálnak majd Mentonról és Monacóról azon versenyzõk számára, akik már leadták a nevezésüket a viadalra. 
NAGY CSATÁK KILÁTÁSBAN
Körülbelül 30 nemzet képviselteti magát a 2017-es Africa Eco Race-en, amely sportszakmailag nagyot lép elõre. A két- és négykerekû mezõny összetétele is izgalmas versenyt ígér – és van még húsz nap a nevezési zárlatig. 
Az már most biztos, hogy az utóbbi két év motoros gyõztese, a norvég Pal Anders Ullevalseter harcba száll a címvédésért, csakúgy, mint a januárban autóval nyerõ kazah Kanat Sagirov. 
A Kamaz újra hadrendbe állítja hibrid kamionját Szergej Kuprijanov irányításával, akihez csatlakozik a csapatban a 2014-es Dakar-gyõztes Andrej Karginov. Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12