LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Célegyenesben az Africa Race
Start Monacóban, célba érkezés Dakarban – mindössze két hónap van a kilencedik Africa Eco Race rajtjáig, s a szervezõk jobban készülnek, mint valaha. Mivel a jelek szerint folyamatosan nõ a résztvevõk száma, meg kell találniuk a megoldást arra, hogy a szervezés tökéletes legyen, ugyanakkor megõrizzék a családias hangulatot, ami a viadalnak azóta védjegye, hogy 2009-ben elõször útjára indult. 
HIVATALOS RAJT MONACÓBAN
A legfõbb változás a logisztikában lesz a 2017-es Africa Eco Race során. Noha az ünnepélyes rajtceremóniát ugyanúgy a monacói hercegségben tartják, mint legutóbb (a híres Stars’N’Bars étterem elõtt állítják fel a rajtkaput), az adminisztratív és technikai ellenõrzésre Mentonban kerül sor. 
A kétszeres Dakar-gyõztes fõszervezõ, Jean-Louis Schlesser különbözõ okok miatt döntött a város mellett:
„Alternatív megoldást kellett találnunk az adminisztratív és technikai gépátvétel helyszínére, mivel a Monte-Carlo Country Clubot, ahol legutóbb tartottuk, éppen felújítják. Monacóban sehol máshol nincs elég hely, hogy befogadja az Africa Eco Race karavánját, ami az idén még nagyobb is lesz, mint eddig. Mindössze néhány percre Monacótól található azonban Menton, amely egész évben jó néhány nagy rendezvényt lát vendégül. A város örömmel fogadta be a mezõnyt az adminisztratív és technikai ellenõrzés erejéig, amelyet két, egymással szemben lévõ futballstadionban tartunk meg a belvárosban, a tengerparthoz közel. A versenyzõk tehát festõi környezetben tudhatják le a kötelezõ papírmunkát egy olyan városban, ahol az év 316 napján süt a nap. A versenyzõi eligazítást a Stars’N’Bars étteremben tartjuk meg, amelyet délelõtt az ünnepélyes rajtceremónia követ, nagykövetünk, Adriana közremûködésével, aki a gépátvétel helyszínén is ott lesz. Ezután a versenyzõk Séte városában felszállnak a kompra, és az új évet a Földközi-tenger közepén köszöntik majd. Nehéz lenne ennél izgalmasabban kezdeni egy ilyen nagy kalandot!”
Az Africa Eco Race szervezõi hamarosan részletesebb információkkal is szolgálnak majd Mentonról és Monacóról azon versenyzõk számára, akik már leadták a nevezésüket a viadalra. 
NAGY CSATÁK KILÁTÁSBAN
Körülbelül 30 nemzet képviselteti magát a 2017-es Africa Eco Race-en, amely sportszakmailag nagyot lép elõre. A két- és négykerekû mezõny összetétele is izgalmas versenyt ígér – és van még húsz nap a nevezési zárlatig. 
Az már most biztos, hogy az utóbbi két év motoros gyõztese, a norvég Pal Anders Ullevalseter harcba száll a címvédésért, csakúgy, mint a januárban autóval nyerõ kazah Kanat Sagirov. 
A Kamaz újra hadrendbe állítja hibrid kamionját Szergej Kuprijanov irányításával, akihez csatlakozik a csapatban a 2014-es Dakar-gyõztes Andrej Karginov. Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16