LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Dakar-szakaszgyõztes a jobb egyben

Guerlain Chicherit vállalkozott rá, hogy beül a “jobb egybe” Szalay Balázs mellé az Opel Antarába és az inárcsi tesztkör végén azt mondta, ezzel az autóval akár a gyári Miniket is meg lehet szorongatni a 2012-es Dakar-ralin.

“A navigátorülésbõl minden másnak, sokkal gyorsabbnak tûnik, fõleg ha a pilóta egy kicsit forszírozza is a tempót. Megemelem a kalapom Chichi elõtt, mert én biztosan nem ülnék be mellé” – mondta az Opel Dakar Team magyar pilótája, akinek a sivatagi show elõtt még lesz egy tesztje jövõ hét hétfõn, mielõtt a verseny- és szervizkamion, valamint a versenyautó vasárnap elindul Franciaországba, hogy behajózzák Dél-Amerikába.

Ünneplés is volt pénteken az inárcsi tesztpályán, ugyanis a csapat egyetlen hölgyversenyzõje, Várkonyi Andrea ezen a napon ünnepelte születésnapját, ebbõl az alkalomból köszöntötte õt a csapat – a tortáját szombat este, a Champsben kapja meg Szalayéktól.

Persze, Várkonyi Andi nemcsak azért utazott el Inárcsra, hogy a csapat tagjai meghúzhassák a fülét, hanem azért is, mert miután Szalay Balázs megautóztatta Bochkor Gábort (ezt egyébként a Bumeráng címû mûsor hallgatói élõben követhették végig), az volt a meglepetés, hogy Bochkor beülhetett párja mellé is az Opel Antarába.

Aki kíváncsi a fent említett versenyautóra, testközelbõl is megtekintheti a hétvégén a Mûjégpályán zajló Monster Fridge extrém-fesztiválon.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16