LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Dakar-szakaszgyõztes a jobb egyben

Guerlain Chicherit vállalkozott rá, hogy beül a “jobb egybe” Szalay Balázs mellé az Opel Antarába és az inárcsi tesztkör végén azt mondta, ezzel az autóval akár a gyári Miniket is meg lehet szorongatni a 2012-es Dakar-ralin.

“A navigátorülésbõl minden másnak, sokkal gyorsabbnak tûnik, fõleg ha a pilóta egy kicsit forszírozza is a tempót. Megemelem a kalapom Chichi elõtt, mert én biztosan nem ülnék be mellé” – mondta az Opel Dakar Team magyar pilótája, akinek a sivatagi show elõtt még lesz egy tesztje jövõ hét hétfõn, mielõtt a verseny- és szervizkamion, valamint a versenyautó vasárnap elindul Franciaországba, hogy behajózzák Dél-Amerikába.

Ünneplés is volt pénteken az inárcsi tesztpályán, ugyanis a csapat egyetlen hölgyversenyzõje, Várkonyi Andrea ezen a napon ünnepelte születésnapját, ebbõl az alkalomból köszöntötte õt a csapat – a tortáját szombat este, a Champsben kapja meg Szalayéktól.

Persze, Várkonyi Andi nemcsak azért utazott el Inárcsra, hogy a csapat tagjai meghúzhassák a fülét, hanem azért is, mert miután Szalay Balázs megautóztatta Bochkor Gábort (ezt egyébként a Bumeráng címû mûsor hallgatói élõben követhették végig), az volt a meglepetés, hogy Bochkor beülhetett párja mellé is az Opel Antarába.

Aki kíváncsi a fent említett versenyautóra, testközelbõl is megtekintheti a hétvégén a Mûjégpályán zajló Monster Fridge extrém-fesztiválon.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27