LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Darázsiék röpködtek

A Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc kamionos trió a 22. helyen fejezte be a két szakaszból álló Antofagasta-Iquique szakaszt a Dakar-rali tizedik napján. Remek eredmény, pedig a végén nem is úgy jött ki a lépés, ahogyan azt az Opel Dakar Team csapata eltervezte.

“Az elsõ szakaszt nem szerettem a kövek miatt, azok ugyanis nem tettek jót a kamionnak, a homokozóban azonban már jól éreztük magunkat – mondta Darázsi Zsolt. – Repkedtünk, ahogy szoktunk, de azért csak ésszel, mert láttunk három lerobbant kamiont és semmiképpen sem szerettünk volna a sorsukra jutni.”

A végére azért akadt egy kis izgalom – ha nem is a túlzott kockázatvállalás miatt. Történt ugyanis, hogy megint kezdett kifogyni az MAN-bõl az üzemanyag, pontosabban nem is fogyott ki, csak lefelé jövetben elõre löttyent a hosszú tankban és ettõl a kamion leállt. (Ugyanezzel a problémával küszködött a Darázsiék elõtt rajtoló két DAF is…)

“A vége lendületes lett volna, ha nem kell spórolni az üzemanyaggal, de azért így sem volt rossz!” – mondta Darázsi, aki ezzel a jó helyezéssel az összetettben is javított a pozícióján.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12