LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Ébresztõnek jó volt
Bemelegítõ, 11.5 kilométeres szakasszal kezdõdött el a tereprali országos bajnokság Bugac környékén. Az efféle szuperspeciálisok általában arra szolgálnak, hogy a mezõny ráhangolódjon a versenyre, érdemi jelentõségük azonban a végeredmény szempontjából nincs. Elég csak megemlíteni, hogy szombaton két, 110 kilométeres szelektív vár az autósokra és motorosokra a Közép-európai Zóna Trófea értékelésébe is beszámító viadalon. 
Ettõl függetlenül a terepralisok attól autóversenyzõk, hogy szeretnek a leggyorsabbak lenni, ezért is volt meglehetõsen bosszús Szalay Balázs és Bunkoczi László, hogy ez most nem jött össze. Valahogy nem éreztek rá a pálya ritmusára. 
„Homokos, dobálós, ugyanakkor nagyon gyors pálya volt, amelynek valahogy nem éreztem rá a ritmusára. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor erre rájöttem, akkor már nem is kockáztattam, hiszen tudtam, nem most dõl el a verseny. Egyet azonban tisztán látok: ez a tempó nem lesz elég szombaton és vasárnap – változtatnunk kell. De arra éppen jó volt ez a szakasz, hogy egy kicsit felébredjünk…” –  mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs.  
„A gerincsérülésem miatt én több mint két éve nem ültem versenyautóban itthon, ráadásul a helyszín is új számunkra, úgyhogy jóformán azt sem tudtuk, melyik bolygón vagyunk, ez látszik is az eredményen. Elkövettünk egy-két hibát, például körülbelül nyolcvan kiló pluszsúlyt cipeltünk a kocsiban, amit holnap már biztosan nem teszünk meg. Igaza van Balázsnak, jó kis ébresztõ volt ez mindkettõnk számára” – tette hozzá Bunkoczi. A bugaci országos bajnoki futam szombaton két 110 kilométeres szelektív szakasszal folytatódik. 

DUNA ASZFALT-KUPA, AZ OB 1. FUTAMA, BUGAC
Abszolút sorrend 1 szelektív szakasz után: 1. Marcin Lukaszewski, Magdalena Duhanik-Persson (lengyel, BMW GPR) 6:47, 2. Zapletal, Momot (cseh, Hummer) 4 másodperc hátrány, 3. Korda, Csató (Korda Racing, HRX Ford) 13 mp h., …9. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 55 mp h. 


Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27