LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Ébresztõnek jó volt
Bemelegítõ, 11.5 kilométeres szakasszal kezdõdött el a tereprali országos bajnokság Bugac környékén. Az efféle szuperspeciálisok általában arra szolgálnak, hogy a mezõny ráhangolódjon a versenyre, érdemi jelentõségük azonban a végeredmény szempontjából nincs. Elég csak megemlíteni, hogy szombaton két, 110 kilométeres szelektív vár az autósokra és motorosokra a Közép-európai Zóna Trófea értékelésébe is beszámító viadalon. 
Ettõl függetlenül a terepralisok attól autóversenyzõk, hogy szeretnek a leggyorsabbak lenni, ezért is volt meglehetõsen bosszús Szalay Balázs és Bunkoczi László, hogy ez most nem jött össze. Valahogy nem éreztek rá a pálya ritmusára. 
„Homokos, dobálós, ugyanakkor nagyon gyors pálya volt, amelynek valahogy nem éreztem rá a ritmusára. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor erre rájöttem, akkor már nem is kockáztattam, hiszen tudtam, nem most dõl el a verseny. Egyet azonban tisztán látok: ez a tempó nem lesz elég szombaton és vasárnap – változtatnunk kell. De arra éppen jó volt ez a szakasz, hogy egy kicsit felébredjünk…” –  mondta az Opel Dakar Team pilótája, Szalay Balázs.  
„A gerincsérülésem miatt én több mint két éve nem ültem versenyautóban itthon, ráadásul a helyszín is új számunkra, úgyhogy jóformán azt sem tudtuk, melyik bolygón vagyunk, ez látszik is az eredményen. Elkövettünk egy-két hibát, például körülbelül nyolcvan kiló pluszsúlyt cipeltünk a kocsiban, amit holnap már biztosan nem teszünk meg. Igaza van Balázsnak, jó kis ébresztõ volt ez mindkettõnk számára” – tette hozzá Bunkoczi. A bugaci országos bajnoki futam szombaton két 110 kilométeres szelektív szakasszal folytatódik. 

DUNA ASZFALT-KUPA, AZ OB 1. FUTAMA, BUGAC
Abszolút sorrend 1 szelektív szakasz után: 1. Marcin Lukaszewski, Magdalena Duhanik-Persson (lengyel, BMW GPR) 6:47, 2. Zapletal, Momot (cseh, Hummer) 4 másodperc hátrány, 3. Korda, Csató (Korda Racing, HRX Ford) 13 mp h., …9. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Mokka) 55 mp h. 


Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02