LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Egyelõre minden a terv szerint halad

Lezajlott a derecskei szervizközponttal megrendezett Bomba Energy Drink Kupa elsõ versenynapja. Délelõtt még a gépátvételek zajlottak, majd egy rövid összekötõ után a versenygépeket beállították a Berettyóújfalun található rajtelõkészítõ parc fermébe. A szervezõk ott tartották meg a versenyzõi eligazítást is, ahol felhívták a figyelmet a rendkívül gyors szakaszokra, illetve a két éve tartó helyi vadásztilalomra, ami a vadak hirtelen felbukkanását eredményezheti.

A mai napra két szakaszt írtak elõ a verseny szervezõi, melyek közül az elsõ Nagyrábé falucskát érintette és 20,38 km hosszú volt, a második pedig a derecskei szervizpark közelében húzódik 12,14 km hosszan. A pályák nagyon hosszú nyílegyenes részekbõl állnak, amelyeken a résztvevõk kihozhatják gépeikbõl a maximumot, azonban ravasz kanyarokkal és fordulókkal tarkították, ami a képletet már kissé bonyolítja.

A Szalay Dakar Team mindhárom egysége elégedetten zárta a napot. Szalay Balázs és Bunkoczi László az Opel Antara RR-rel remekül teljesített, az elsõ szakaszon elért harmadik hely után a másodikat megnyerték, így összetettben a 2. helyen tanyáznak. Bunkoczi Laci boldogan konstatálta az eddigi helyezésüket, melyen reményei szerint csak javítani fognak. “Már majdnem fülig ér a szám, szuper volt ez a nap, Balázs ment, mint a golyó. Az elsõ szelektíven kisebb problémáink voltak, de a következõre már stílust váltottunk. Holnap pedig támadunk!

A Rónai Péter-Galambos Tamás duó a csapat régi Opel Antara RR autójával indult a versenyen, összetettben pedig a 13. helyen áll. A pilóta óvatosan vezetett a mai szelektíveken, még szoktatta magát a jármûhöz. “Egyelõre minden rendben, amit így ismeretlenül tudtunk, úgy érzem, kihoztuk magunkból és az autóból. Ezen a hétvégén elsõsorban nem eredményt szeretnénk elérni, a célunk inkább a versenyben maradás és az, hogy megszokjuk a paripát.”

A Dakart is megjárt kis fehér Antara fedélzetén a Somfai Imre-Somfai Mátyás apa-fia páros versenyzik, akik elmondásuk szerint boldogságban úsznak az eredményük és az átélt élmények ismeretében. A páros ugyanis még egyáltalán nem vett részt hasonló versenyen – sem együtt, sem pedig külön. “Nagyon élveztük a versenyt, tetszik a pálya, a szerviz, az egész verseny. Tény, hogy az itinerrel csak tegnap ismerkedtünk meg, így ma csak úgy repültek körülöttünk a lapok. Azt hiszem, amiért idejöttünk, azt már meg is kaptuk, Balázsnak köszönettel tartozunk, hogy átadta nekünk hétvégére ezt az autót. Reméljük, a holnapunk is hasonlóképpen sikerül majd.” – nyilatkozta a pilóta, aki a 14. helyrõl várhatja a reggeli rajtot.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02