LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Egyelõre minden a terv szerint halad

Lezajlott a derecskei szervizközponttal megrendezett Bomba Energy Drink Kupa elsõ versenynapja. Délelõtt még a gépátvételek zajlottak, majd egy rövid összekötõ után a versenygépeket beállították a Berettyóújfalun található rajtelõkészítõ parc fermébe. A szervezõk ott tartották meg a versenyzõi eligazítást is, ahol felhívták a figyelmet a rendkívül gyors szakaszokra, illetve a két éve tartó helyi vadásztilalomra, ami a vadak hirtelen felbukkanását eredményezheti.

A mai napra két szakaszt írtak elõ a verseny szervezõi, melyek közül az elsõ Nagyrábé falucskát érintette és 20,38 km hosszú volt, a második pedig a derecskei szervizpark közelében húzódik 12,14 km hosszan. A pályák nagyon hosszú nyílegyenes részekbõl állnak, amelyeken a résztvevõk kihozhatják gépeikbõl a maximumot, azonban ravasz kanyarokkal és fordulókkal tarkították, ami a képletet már kissé bonyolítja.

A Szalay Dakar Team mindhárom egysége elégedetten zárta a napot. Szalay Balázs és Bunkoczi László az Opel Antara RR-rel remekül teljesített, az elsõ szakaszon elért harmadik hely után a másodikat megnyerték, így összetettben a 2. helyen tanyáznak. Bunkoczi Laci boldogan konstatálta az eddigi helyezésüket, melyen reményei szerint csak javítani fognak. “Már majdnem fülig ér a szám, szuper volt ez a nap, Balázs ment, mint a golyó. Az elsõ szelektíven kisebb problémáink voltak, de a következõre már stílust váltottunk. Holnap pedig támadunk!

A Rónai Péter-Galambos Tamás duó a csapat régi Opel Antara RR autójával indult a versenyen, összetettben pedig a 13. helyen áll. A pilóta óvatosan vezetett a mai szelektíveken, még szoktatta magát a jármûhöz. “Egyelõre minden rendben, amit így ismeretlenül tudtunk, úgy érzem, kihoztuk magunkból és az autóból. Ezen a hétvégén elsõsorban nem eredményt szeretnénk elérni, a célunk inkább a versenyben maradás és az, hogy megszokjuk a paripát.”

A Dakart is megjárt kis fehér Antara fedélzetén a Somfai Imre-Somfai Mátyás apa-fia páros versenyzik, akik elmondásuk szerint boldogságban úsznak az eredményük és az átélt élmények ismeretében. A páros ugyanis még egyáltalán nem vett részt hasonló versenyen – sem együtt, sem pedig külön. “Nagyon élveztük a versenyt, tetszik a pálya, a szerviz, az egész verseny. Tény, hogy az itinerrel csak tegnap ismerkedtünk meg, így ma csak úgy repültek körülöttünk a lapok. Azt hiszem, amiért idejöttünk, azt már meg is kaptuk, Balázsnak köszönettel tartozunk, hogy átadta nekünk hétvégére ezt az autót. Reméljük, a holnapunk is hasonlóképpen sikerül majd.” – nyilatkozta a pilóta, aki a 14. helyrõl várhatja a reggeli rajtot.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27