LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Elhunyt Szobi Balázs és Szabó András

Tegnap a koraesti órákban hallhattuk a hírt, hogy a III. kerületi Aranyhegyi lejtõnél lezuhant és kigyulladt egy Cessna-172 típusú kisrepülõgép. A gépben hárman veszítették életüket, ám akkor még nem tudták megmondani, kik tartózkodtak a fedélzeten.

Ma reggelre már bizonyossá váltak a találgatások, miután azonosították az áldozatokat. Az Oxxo Racing Team kamionos pilótája, Szobi Balázs, a csapat sajtófõnöke, Tarsoly Tamás, valamint a Monster Energy Drink munkatársa, Szabó András voltak a repülõgép szerencsétlenség áldozatai.

Szobi Balázs nevét a Dakar Rallykon ismerhettük meg. Elõször 2004-ben vett részt a sivatagi futamon, majd 2006-ban már saját csapatával, a Flex Dakar Teammel vágott neki az embert próbáló küzdelemben, amikor kategóriájában az 5. helyen végzett. Azóta a kamionversenyek állandó résztvevõje lett, és szorgalmasan gyûjtögette az EB-kupa pontokat. Továbbá számos extrém sportágban kipróbálta magát a 37 éves pilóta, hobbijai között a repülés is szerepelt.

A szerencsétlenség másik áldozata, Szabó András is közeli ismerõse volt az Opel Dakar Teamnek. Elõször a 2009-es, majd a 2010-es Balaton Bike Fest bringás fesztivál Dirt Contest versenyszámának rider koordinátoraként segített Szalayéknak. Idén a tereprali OB-n, a Monster Energy Drink támogatása révén találkoztunk vele újra, a cég munkatársaként részt vett a csapat eddigi versenyein.  

Mindhármuk családjának és hozzátartozóinak õszinte részvétét fejezik ki az Opel Dakar Team tagjai, valamint a Balaton Bike Fest szervezõi.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27