LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Elhunyt Szobi Balázs és Szabó András

Tegnap a koraesti órákban hallhattuk a hírt, hogy a III. kerületi Aranyhegyi lejtõnél lezuhant és kigyulladt egy Cessna-172 típusú kisrepülõgép. A gépben hárman veszítették életüket, ám akkor még nem tudták megmondani, kik tartózkodtak a fedélzeten.

Ma reggelre már bizonyossá váltak a találgatások, miután azonosították az áldozatokat. Az Oxxo Racing Team kamionos pilótája, Szobi Balázs, a csapat sajtófõnöke, Tarsoly Tamás, valamint a Monster Energy Drink munkatársa, Szabó András voltak a repülõgép szerencsétlenség áldozatai.

Szobi Balázs nevét a Dakar Rallykon ismerhettük meg. Elõször 2004-ben vett részt a sivatagi futamon, majd 2006-ban már saját csapatával, a Flex Dakar Teammel vágott neki az embert próbáló küzdelemben, amikor kategóriájában az 5. helyen végzett. Azóta a kamionversenyek állandó résztvevõje lett, és szorgalmasan gyûjtögette az EB-kupa pontokat. Továbbá számos extrém sportágban kipróbálta magát a 37 éves pilóta, hobbijai között a repülés is szerepelt.

A szerencsétlenség másik áldozata, Szabó András is közeli ismerõse volt az Opel Dakar Teamnek. Elõször a 2009-es, majd a 2010-es Balaton Bike Fest bringás fesztivál Dirt Contest versenyszámának rider koordinátoraként segített Szalayéknak. Idén a tereprali OB-n, a Monster Energy Drink támogatása révén találkoztunk vele újra, a cég munkatársaként részt vett a csapat eddigi versenyein.  

Mindhármuk családjának és hozzátartozóinak õszinte részvétét fejezik ki az Opel Dakar Team tagjai, valamint a Balaton Bike Fest szervezõi.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16