LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Elszántabbak, mint valaha!
Szalay Balázs és Bunkoczi László elszántabb, mint valaha. Az Opel Dakar Team párosa már hazatért Magyarországra – a pilóta otthon, a navigátor a kórházban lábadozik, miután az Africa Race elsõ szakaszának 14.6 kilométernél hatalmasat estek. Az Opel Mokka nagy sebességgel belehajtott egy gödörbe (a pontos sebességet nem tudják, de a gödör elõtt egyenes szakasz volt, ahol 160 km/órára gyorsítottak, onnan próbált lassítani a pilóta, amikor látta, hogy baj van…), és orral belecsapódott a homokfalba, ami egy pillanat alatt fékezte nullára. 
Az autó ezek után a tetejére, majd az oldalára borult, kiszakadt mindkét elsõ kereke, és gyakorlatilag megsemmisült az eleje. 
Szalay erõs zúzódásokat szenvedett a bukás során, Bunkoczit azonban mentõhelikopterrel a nadori kórházba vitték, ahol megállapították, hogy eltört két csigolyája. 
Szerdán vákuumágyban szállították haza, ahol újabb vizsgálatokon esett át, ám arról csak hétfõn döntenek, szükség lesz-e mûtétre, hogy helyreállítsák a gerincében lévõ elmozdulásokat.
„Nem az a kérdés, hogy folytatom-e a versenyzést, hanem csak az, hogy mikor. Errõl az orvosok döntenek majd, de rajtam nem múlik semmi. Sõt, most úgy érzem, hogy elszántabb vagyok mint valaha. Mindenképpen szeretnék gyõzni az Africa Race-en, szóval egy kicsit összekapom magam és támadunk!” – mondta Bunkoczi, aki kiemelte, a baleset után mindenki nagyon figyelmes és kedves volt vele. A nadori kórházban végig volt valaki az ágyánál, nem mozdultak el mellõle, a hazaszállítása is zökkenõmentesen alakult, most pedig már jó kezekben van az Amerikai úti klinikán, ahol az új év elsõ napján természetesen Szalay Balázs is meglátogatta (õ akkor ért haza, miután a csapattal áthajózott Nadorból Motrilba és onnan repült haza). 
Ami egyébként a pilótát illeti, õ erõs zúzódásokat szenvedett, úgyhogy rá is várnak további vizsgálatok itthon – ám aki ismeri Szalay Balázst, az pontosan tudja, a küzdeni akarásán küzdeni tudásán némi fájdalom semmit sem változtatott .   


Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27