LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Elszántabbak, mint valaha!
Szalay Balázs és Bunkoczi László elszántabb, mint valaha. Az Opel Dakar Team párosa már hazatért Magyarországra – a pilóta otthon, a navigátor a kórházban lábadozik, miután az Africa Race elsõ szakaszának 14.6 kilométernél hatalmasat estek. Az Opel Mokka nagy sebességgel belehajtott egy gödörbe (a pontos sebességet nem tudják, de a gödör elõtt egyenes szakasz volt, ahol 160 km/órára gyorsítottak, onnan próbált lassítani a pilóta, amikor látta, hogy baj van…), és orral belecsapódott a homokfalba, ami egy pillanat alatt fékezte nullára. 
Az autó ezek után a tetejére, majd az oldalára borult, kiszakadt mindkét elsõ kereke, és gyakorlatilag megsemmisült az eleje. 
Szalay erõs zúzódásokat szenvedett a bukás során, Bunkoczit azonban mentõhelikopterrel a nadori kórházba vitték, ahol megállapították, hogy eltört két csigolyája. 
Szerdán vákuumágyban szállították haza, ahol újabb vizsgálatokon esett át, ám arról csak hétfõn döntenek, szükség lesz-e mûtétre, hogy helyreállítsák a gerincében lévõ elmozdulásokat.
„Nem az a kérdés, hogy folytatom-e a versenyzést, hanem csak az, hogy mikor. Errõl az orvosok döntenek majd, de rajtam nem múlik semmi. Sõt, most úgy érzem, hogy elszántabb vagyok mint valaha. Mindenképpen szeretnék gyõzni az Africa Race-en, szóval egy kicsit összekapom magam és támadunk!” – mondta Bunkoczi, aki kiemelte, a baleset után mindenki nagyon figyelmes és kedves volt vele. A nadori kórházban végig volt valaki az ágyánál, nem mozdultak el mellõle, a hazaszállítása is zökkenõmentesen alakult, most pedig már jó kezekben van az Amerikai úti klinikán, ahol az új év elsõ napján természetesen Szalay Balázs is meglátogatta (õ akkor ért haza, miután a csapattal áthajózott Nadorból Motrilba és onnan repült haza). 
Ami egyébként a pilótát illeti, õ erõs zúzódásokat szenvedett, úgyhogy rá is várnak további vizsgálatok itthon – ám aki ismeri Szalay Balázst, az pontosan tudja, a küzdeni akarásán küzdeni tudásán némi fájdalom semmit sem változtatott .   


Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Navigátorok kössétek fel a gatyátokat!
Szaúd-Arábia szinte teljesen felfedezetlen terep a terepralisok számára, még akkor is, ha rendeznek majd ősszel egy-két rövidebb versenyt, amelyre biztosan elutazik az élmezőny. De a versenyzők nagy része úgy érkezik majd meg a januári Dakar helyszínére, hogy csak fényképeken látta a tájat. Így azután fokozott figyelem irányul majd a navigátorokra, így az Opel Dakar Team […]
Olvasd tovább
2019-10-03
Játék a számokkal
Szaúd-Arábia a 30. ország lesz, amely vendégül látja a Dakar-mezőnyt, s a 38. amelyben a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős megméreti magát versenykörülmények között. Három nagyváros határozza meg az útvonalat: Jeddah testesíti meg a történelmi gyökereket, a főváros, vagyis Riyadh a királyság erejét jelképezi, amely határozottan a jövő felé fordul, amit a Qiddiya projekt is […]
Olvasd tovább
2019-10-01
Nyolc vk-pontot szerzett Szalay és Bunkoczi!
A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős még egy emberpróbáló, 211 kilométeres sivatagi szakaszt teljesített szombaton, és a hatodik helyen végzett a Baja Jordan viadalon, ami nyolc világkupa-pontot jelent számára. A gyönyörű Wadi Rumban, vagyis a hold völgyében tartották meg a Baja Jordan utolsó szakaszát szombaton: a mezőny számára ezúttal is 211 kilométer volt a penzum, […]
Olvasd tovább
2019-09-21