LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Elszántabbak, mint valaha!
Szalay Balázs és Bunkoczi László elszántabb, mint valaha. Az Opel Dakar Team párosa már hazatért Magyarországra – a pilóta otthon, a navigátor a kórházban lábadozik, miután az Africa Race elsõ szakaszának 14.6 kilométernél hatalmasat estek. Az Opel Mokka nagy sebességgel belehajtott egy gödörbe (a pontos sebességet nem tudják, de a gödör elõtt egyenes szakasz volt, ahol 160 km/órára gyorsítottak, onnan próbált lassítani a pilóta, amikor látta, hogy baj van…), és orral belecsapódott a homokfalba, ami egy pillanat alatt fékezte nullára. 
Az autó ezek után a tetejére, majd az oldalára borult, kiszakadt mindkét elsõ kereke, és gyakorlatilag megsemmisült az eleje. 
Szalay erõs zúzódásokat szenvedett a bukás során, Bunkoczit azonban mentõhelikopterrel a nadori kórházba vitték, ahol megállapították, hogy eltört két csigolyája. 
Szerdán vákuumágyban szállították haza, ahol újabb vizsgálatokon esett át, ám arról csak hétfõn döntenek, szükség lesz-e mûtétre, hogy helyreállítsák a gerincében lévõ elmozdulásokat.
„Nem az a kérdés, hogy folytatom-e a versenyzést, hanem csak az, hogy mikor. Errõl az orvosok döntenek majd, de rajtam nem múlik semmi. Sõt, most úgy érzem, hogy elszántabb vagyok mint valaha. Mindenképpen szeretnék gyõzni az Africa Race-en, szóval egy kicsit összekapom magam és támadunk!” – mondta Bunkoczi, aki kiemelte, a baleset után mindenki nagyon figyelmes és kedves volt vele. A nadori kórházban végig volt valaki az ágyánál, nem mozdultak el mellõle, a hazaszállítása is zökkenõmentesen alakult, most pedig már jó kezekben van az Amerikai úti klinikán, ahol az új év elsõ napján természetesen Szalay Balázs is meglátogatta (õ akkor ért haza, miután a csapattal áthajózott Nadorból Motrilba és onnan repült haza). 
Ami egyébként a pilótát illeti, õ erõs zúzódásokat szenvedett, úgyhogy rá is várnak további vizsgálatok itthon – ám aki ismeri Szalay Balázst, az pontosan tudja, a küzdeni akarásán küzdeni tudásán némi fájdalom semmit sem változtatott .   


Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02