LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Elõször Gyulán

Július 10-én, pénteken veszi kezdetét a három napig tartó PROHUN 500 elnevezésû magyar tereprali futam, egyben a Közép-Európa Zóna Trófea negyedik futama, és mindkét esemény kétszeres szorzóval számít a bajnokságokban.

A versenyt a hagyományoknak megfelelõen az ország dél-keleti régiójában található egyik legszebb, közel 800 éves városunkban, Gyulán rendezik meg. A Hungarian Baja után ez a második legnépszerûbb magyar bajnoki futam, jelenleg 28 autós, valamint 9 motoros és quados egység szerepel a nevezési listán, akik közül heten indulnak a Zóna kupában is.

A Szalay Dakar Team nem vett még részt a gyulai megmérettetésen, idén viszont két Antarával áll rajthoz a csapat. A Szalay-Bunkoczi páros mellett Rónai Péter és Galambos Tamás száll ringbe, ezúttal Somfaiék kimaradnak a mezõnybõl egyéb elfoglaltságaik miatt. Szalayék jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnoki tabellán, másfél ponttal lemaradva a második, illetve 12 ponttal az elsõ hely mögött, amelyet a magyar színekben versenyzõ cseh Zapletal birtokol. Az Opellel versenyzõ pilóta azonban optimista, hiszen a két nagy verseny még hátravan: “Az autó mûszakilag készen áll egy újabb versenyre, mi pedig nyerni szeretnénk. A gyulai terep egyelõre ismeretlen számomra, de szerintem ez nem jelent hátrányt a többiekkel szemben. Várom már a hétvégét, de nem is csak a Prohun miatt, hanem mert szeretem ezt a várost, sajátos miliõje, és rengeteg érdekes látnivalója van.” 

A PROHUN 500 a hivatalos rajtceremónia nyitja meg pénteken 16:30-kor, melyet közvetlenül az 5 km hosszú, szuperspeciál követ. Ez homokos terep lesz, ám a verseny többi távja földúton zajlik majd. Szombatra és vasárnapra 4-4 szelektív szakaszt írtak elõ, melyeket négy különbözõ pályán vezényelnek le. A legrövidebb szakasz 42,1 km, a leghosszabb pedig 96,8 km hosszú lesz, ezzel összesen 530,6 kilométernyi szelektívet kell teljesíteniük a csapatoknak (az össztáv 775,6 km).

Ez jóval több a magyar versenyeken megszokottnál, de épp ezért rengeteg izgalmat tartogat a hétvégi viadal. Mindenképp érdemes lesz kilátogatni a helyszínre, hiszen a magyar tereprali mezõny szinte teljes létszámmal felvonul az eseményen.      

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27