LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Elõször Gyulán

Július 10-én, pénteken veszi kezdetét a három napig tartó PROHUN 500 elnevezésû magyar tereprali futam, egyben a Közép-Európa Zóna Trófea negyedik futama, és mindkét esemény kétszeres szorzóval számít a bajnokságokban.

A versenyt a hagyományoknak megfelelõen az ország dél-keleti régiójában található egyik legszebb, közel 800 éves városunkban, Gyulán rendezik meg. A Hungarian Baja után ez a második legnépszerûbb magyar bajnoki futam, jelenleg 28 autós, valamint 9 motoros és quados egység szerepel a nevezési listán, akik közül heten indulnak a Zóna kupában is.

A Szalay Dakar Team nem vett még részt a gyulai megmérettetésen, idén viszont két Antarával áll rajthoz a csapat. A Szalay-Bunkoczi páros mellett Rónai Péter és Galambos Tamás száll ringbe, ezúttal Somfaiék kimaradnak a mezõnybõl egyéb elfoglaltságaik miatt. Szalayék jelenleg a harmadik helyen állnak a bajnoki tabellán, másfél ponttal lemaradva a második, illetve 12 ponttal az elsõ hely mögött, amelyet a magyar színekben versenyzõ cseh Zapletal birtokol. Az Opellel versenyzõ pilóta azonban optimista, hiszen a két nagy verseny még hátravan: “Az autó mûszakilag készen áll egy újabb versenyre, mi pedig nyerni szeretnénk. A gyulai terep egyelõre ismeretlen számomra, de szerintem ez nem jelent hátrányt a többiekkel szemben. Várom már a hétvégét, de nem is csak a Prohun miatt, hanem mert szeretem ezt a várost, sajátos miliõje, és rengeteg érdekes látnivalója van.” 

A PROHUN 500 a hivatalos rajtceremónia nyitja meg pénteken 16:30-kor, melyet közvetlenül az 5 km hosszú, szuperspeciál követ. Ez homokos terep lesz, ám a verseny többi távja földúton zajlik majd. Szombatra és vasárnapra 4-4 szelektív szakaszt írtak elõ, melyeket négy különbözõ pályán vezényelnek le. A legrövidebb szakasz 42,1 km, a leghosszabb pedig 96,8 km hosszú lesz, ezzel összesen 530,6 kilométernyi szelektívet kell teljesíteniük a csapatoknak (az össztáv 775,6 km).

Ez jóval több a magyar versenyeken megszokottnál, de épp ezért rengeteg izgalmat tartogat a hétvégi viadal. Mindenképp érdemes lesz kilátogatni a helyszínre, hiszen a magyar tereprali mezõny szinte teljes létszámmal felvonul az eseményen.      

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16