LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Esõ? Sár? Sebaj!
Szalay Balázs és Bunkoczi László az egyik célját elérte a hét végén (fülig érõ szájjal autózott, vagyis élvezte az idénynyitó hajdúszoboszlói futamot), a másikat azonban nem (gyõzni jött ide, ám végül négy defektet követõen be kellett érnie a második pozícióval, meg négy szakaszgyõzelemmel). 


„Mire vége lett a versenynek, a nap is kisütött. De én nem bántam, hogy csak akkor, mert nagyon szeretek esõben, sárban autózni, élveztem az egész hétvégét. Szombaton délután az összes szakaszt megnyertük és vasárnap délelõtt is behúztunk egy részsikert, ám így sem volt esélyünk megelõzni Fazekas Karcsit, hiszen a szombat délelõtti három defekt miatt kilencperces hátrányba kerültünk” – mondta Szalay.
Természetesen azon is agyaltak az Opel Dakar Team tagjai, vajon mi lehetett az oka a sok defektnek, s a Dakar-pilóta arra jutott, az lehetett a gond, hogy azt a fajta sárgumit, amit õ ilyen talajon használni szeret, már nem gyártják, úgyhogy a meglévõk legalább négy évesek, vagyis elöregedtek. Ráadásul nem is versenyabroncsok, hanem utcaiak – nem ehhez a teljesítményhez és gyorsasághoz fejlesztették õket.  
„Hogy a zárónap se legyen gondmentes, a legutolsó szakaszon még becsúszott egy defekt, ráadásul nem sokkal a rajt után, úgyhogy muszáj volt megállni és kicserélni. De már rutinból csináltuk. A második helyünket azonban még így sem veszélyeztette senki sem. Hogy elégedett vagyok-e? Az ezüst mindig ezüst marad, sohasem lesz belõle arany, úgyhogy természetesen nem vagyok maximálisan elégedett, de a tények ismeretében ez volt a reális eredmény, gratulálok Fazekas Karcsinak a sikerhez, legközelebb megpróbálunk revánsot venni” – mondta Szalay Balázs, akit kellemes meglepetés ért a futam után: szervizcsapata nem feledkezett meg arról, hogy a pilótának kedden lesz a születésnapja és egy emeletes, dakaros gesztenyetortával (mert ez a kedvence) lepte meg a versenyzõt. 


AQUA-PALACE-KUPA, AZ OB 1. FUTAMA
Abszolút végeredmény: 1. Fazekas Károly, Horn Albert (Fazekas Motorsport, BMW X5) 3:22:33, 2. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 12:20 perc hátrány, 3. Varga, Szegedi (Varga Racing Team, Nissan Pickup) 25:49 p h. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12