LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Extrém tábor – csak igazán vagányoknak!

Szalay Balázs vagány fickó! Eddig is sejtette ezt, aki ismeri, hiszen csak az igazán bevállalós srácok vágnak neki a világ legnehezebb terepraliversenyének, a Dakar-ralinak. Márpedig az Opel Dakar Team pilótája most készül tizenkettedszer a viadalra.

Ez alkalomból – a felkészülés részeként – a csapatfõnök Németh Ottó extrém táborba invitálta a pilótát, ahol jó néhány, adrenalin-növelõ kalandban lehetett része. Talán mondani sem kell: a csapatfõnök és a terepraliversenyzõ minden „próbatételbe” az elsõk közt vetette bele magát. Pedig akadt néhány igazán durva feladat az Innsbruck melletti táborban! (A navigátor, Bunkoczi László családi elfoglaltság miatt volt kénytelen kihagyni a nem mindennapi kalandot.)
„Raftinggal kezdtünk, utána 2500 méter magasban kiugrottunk egy helikopterbõl. Na ott már a felfelé út is kalandos volt, mert kint kellett ülni az ajtóban, úgyhogy az elején azon gondolkodtam, hogy ha most kiesnék, akkor lenne-e még ideje kinyílni az ernyõnek. Aztán meg már elég magasan voltunk ahhoz, hogy tudtam, kinyílna. Majd kétezerötszáznál egyszer csak gondolkodás nélkül kilökött, aki mögöttem ült. Húszegynéhány másodperces zuhanás után, nyolcszáz méternél nyitottuk az ernyõt, és mondhatom, a szabadesés csodálatos érzés volt” – mondta Szalay.

Kétségtelenül ez volt a legnagyobb kaland a hétvége során, de azért az sem volt semmi, amikor egy viaduktról vetették le magukat, gumikötéllel a lábukon, vagy éppen egy háztetõrõl ugrottak egy hatalmas ballonra, amely a másik oldalon kilõtte az ott állót a vízbe.
A csapatépítés szempontjából nagyon hasznos volt ez a hétvége, mert jó érzés, amikor az ember a másikkal civakodva küzdi le önmagát, hogy kilépjen a mélybe. A Dakar elõtt kellenek az ilyen összetartások” – mondta Szalay, s egyetértett vele Németh Ottó is.

Minden egyes kaland hatalmas élmény volt közösen, szenzációs élmény, hogy le tudtuk gyõzni a saját korlátainkat arra a néhány percre, amikor ki kellett ugrani a helikopterrõl, vagy le a viaduktról. Sok mindent átéltünk már együtt Balázsékkal, de most ismét kiderült, hogy a pilótánk mindent bevállal, elsõként ment a kalandokba, semmire sem mondta, hogy nem. Remek volt az ejtõernyõs ugrás, én azt élveztem a legjobban – a mosoly szinte ráfagyott az arcunkra, s közben fél szemmel néztük, hol jön a másik. Méhecskeruhában, színes ernyõvel. No ezt kipróbálnám még egyszer, talán Chilében, a célba érkezés után adódik rá alkalom” – mondta Németh Ottó, az Opel Dakar Team csapatfõnöke.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27