LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Folyamatosan elõzgettek a porban

Visszatértek a rendes kerékvágásba. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a hétfõi problémákat követõen (egy ugrató után a Mokka bal hátuljára érkeztek és gyakorlatilag a futómû minden eleme megsérült) az utolsó helyrõl rajtolt a Silk Way rali keddi szakaszán, de ez nem akadályozta meg abban, hogy jó néhányat elõzve remek napot zárjon. Az Opel Dakar Team párosa a 12. helyen ért célba a szakaszon, az összetett álláson azonban a 102 órás büntetés okán (amit a hétfõi kihagyott GPS-pontok miatt kapott) nyilván ez nem sokat változtatott. 

„Egész jó napunk volt. Utolsónak rajtoltunk, robogtunk a mezõny után: kilenc autót és négy kamiont elõztük meg, ami nem volt könnyû a hatalmas porban – mondta az Opel Mokka pilótája, Szalay Balázs, aki kedden a 12. helyen ért célba. – Az egyik MAZ különösen megnehezítette a dolgunkat, sehogyan sem akart elengedni, úgyhogy a porában rá is mentünk egy kõre és defektet kaptunk. Öt perc alatt kicseréltük a kereket, és csak azért is utolértük és magunk mögött hagytuk a MAZ-t. A cél elõtt nyolcvan kilométerrel azonban elment a fék, úgyhogy attól kezdve már jobban átgondoltam minden manõvert, próbáltam elõre gondolkodni.”  

Bunkoczi László elmondta, ez a nap navigátor-szempontból sem volt megerõltetõ, persze, rejtett egy-két buktatót, de az egy ilyen hosszú szakaszon teljesen normális. „Nem tudok panasszal élni, jól jöttünk, a defektet leszámítva nem volt semmi gondunk. Igyekeztünk pontosan autózni, és ezúttal sikerült is. Megyünk tovább, tesszük a dolgunkat.”
A kamionos kategóriában a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió a 13. helyen végzett, és a hétfõi kínszenvedés után (amely nagyon megviselte a Scaniát és a legénységet is), ezúttal élvezetes szakaszt teljesített, majdnem olyan hangulatban zajlott az egész, mint a jól ismert afrikai, még pontosabban marokkói pályákon. Kovács Miklósék az összetettben a 11. helyen állnak.

SILK WAY RALI
10. szakasz, Hami–Dunhuang (össztáv: 517.53, ebbõl szelektív szakasz: 360.28 km). Autósok: 1. Eugenio Amos, Sebastien Delaunay (olasz, francia, Ford TRX08) 3:24:24, 2. Al-Radzsi, Colsoul (szaúdi, német, Mini) 46 másodperc hátrány, 3. Menzies, Mortensen (amerikai, Mini) 2:18 p h., …12. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Mokka) 34:50 p h. Kamionosok: 1. Eduard Nyikolajev, Jevgenyij Jakovlev, Vladimir Ribakov (orosz, Kamaz) 3:35:21, 2. Kolomy, Stross, Ernst (cseh, Tatra) 1:29 p h., 3. Szotnyikov, Ahmagyejev, Musztafin (orosz, Kamaz) 2:29 p h., …13. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László (magyar, Scania) 52:21 p h.
Az összetettben. Autósok: 1. Cyril Despres, David Castera (francia, Peugeot 3008 DKR) 29:58:01, 2. Han Wei, Min Liao (kínai, SMG Buggy) 47:38 p h., 3. Menzies 51:21 ph, …21. Szalay Balázs 111:56:11 ó h. Kamionosok: 1. Dmitrij Szotnyikov 31:27:50, 2. Sibalov, Mokejev, Nyikitin (orosz, Kamaz) 15:12 p h., 3. Margyejev, Beljajev, Szvisztunov 29:48 p h., …11. Kovács Miklós 12:01:38 ó h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02