LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Gondok után… – mint kés a vajon

Az Opel Dakar Team kamionos egysége, a Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc trió szerdán a 26., csütörtökön a 33. helyen zárta a szakaszt a Dakaron. Az MAN-legénység vigyázott a „bringára”, és végig hatalmas csatában volt az ellenfelekkel. Ment az adok-kapok, elõztek õk is és elõzték õket is – Darázsi még azt is megkockáztatta, nem bánná, ha minden nap ilyen lenne.

„Ebben a szakaszban volt minden. Szivatós rész ugyanúgy, mint száguldozós, egy kilométerrel a vége elõtt pedig matekóra. Felborult egy autó, eltorlaszolta az utat, azt próbáltuk valahogy kikerülni. A végén már tökön-paszulyon át mentünk, de hála istennek beértünk a célba. Mondjuk a szakasz során háromszor legalább megfürödtem, mert amikor nyolcvannal belecsapódtunk a folyóba, bejött a víz a kabinba” – mesélte még a szerdáról Darázsi Zsolt, aki csütörtökön azt is elárulta, a nagy „fürdõzésben” tönkrement a kamionjában a központi kerékfújó rendszer, úgyhogy éjszaka azt szerelték. Muszáj volt, anélkül esélyük sem lett volna a dûnéken. Csakhogy így kevesebb figyelem jutott a futómûre, úgyhogy csak reggel derült ki, tönkrement az MAN-ben a gátló.

A fiúk tehát gátlócserével kezdték a napot, majd megreggeliztek és elindultak a táborból. Nem sokáig jutottak. Két kilométer megtétele után a turbó megadta magát, úgyhogy azt is ki kellett cserélni. Ez már csak azért sem volt vicces, mert így az Opel Dakar Team kamionos triója 24 percet késett a rajttól.

„A szakaszon ezek után már minden rendben volt, egy gázon mentünk fel a hegytetõre, majd cseréltünk egy defektes kereket – lefordult a felnirõl –, a végén még kihúztuk a mély homokból Sebestyén Sanyiékat, de aztán már viszonylag simán jutottunk el a célig” – a mondta Darázsi, aki az összetettben a 24. helyrõl várhatja a folytatást, bár a késés miatt nyilván kap majd büntetést.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12