LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Gordont kizárták – Szalayék huszadikok!

Immár hivatalos: Robby Gordont kizárták a 2012-es Dakar-raliról. A végleges döntés már csak formalitás volt, ám mivel az amerikai Hummer-pilóta a verseny felénél született kizárás ellen fellebbezett, meg kellett várni a végsõ döntést.

(Információink szerint hamarosan a hivatalos eredménylistát is frissítik.)
Amely döntés viszont befolyásolta az Opel Dakar Team párosának végeredményét is: Szalay Balázs és Bunkoczi László az amerikai kizárása után egy helyet elõrelépett és a huszadik helyen zárta a viadalt.
„Igazából már a verseny céljában tudtuk, hogy huszadikok vagyunk, csak akkor ez még nem volt hivatalos. Örülünk neki, mert ez az eddigi legjobb eredményünk a Dakaron, de persze nem elégszünk meg vele, szeretnénk javítani rajta jövõ januárban!” – mondta a tizenegy sivatagi show-n rajthoz álló Szalay, aki mint mindig, ezúttal is elõre nézett, nem visszafelé.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12