LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Gyorsítottak, dudáltak, felrohantak
Kicsit orra esett, de ettõl egyáltalán nem szeppent meg a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert kamionos trió, amely a 32. pozícióban teljesítette a Dakar-rali elsõ szakaszát. 

„A szakasz elején egy krátert nem vettünk észre, ami átrendezte egy kicsit a kamion elejét, de szerencsére nem történt nagy baj, ez egyáltalán nem befolyásolta a teljesítményünket” – nyilatkozta az Opel Dakar Team kamionversenyzõje, aki azt is hozzátette: a kamionoknál nem egyedi eset, hogy nem látják, hova érkeznek.
Össszességében egyébként nagyon élvezték a szakaszt a fiúk, jó néhányat elõztek, és végig kiegyensúlyozott tempót autóztak. 
„A felfelékben lendületbõl mentünk, mert csak úgy van esélyünk feljutni – láttuk is néhány ellenfelünket, akik lelkesen homokoztak a domboldalban. Ezt nem szerettük volna átélni, úgyhogy gyorsítottunk, dudáltunk, hogy hallják, jövünk és felrohantunk a dombokra. A helyzet az, hogy a mi kamionunkkal így, vagyis lendületbõl kell menni, mert nincs is az ereje teljében, ráadásul tele van alkatrésszel, úgyhogy ez az egyetlen mód” – mondta Darázsi, aki teljesen elégedett volt a 32. hellyel.  

1. szakasz, Lima–Pisco (össztáv: 263 km, ebbõl szelektív szakasz: 13 km). Autósok: 1. Carlos Sainz, Timo Gottschalk (spanyol, német, Buggy) 7:40, 2. Alvarez, Graue (argentin, Toyota Hilux) 8 másodperc hátrány, 3. Chicherit, Garcin (francia, SMG Buggy) 10 mp h., …39. Szalay, Bunkoczi (magyar, Opel Mokka) 1:41 perc h., …77. Cenkov, Marinov (bolgár, Opel Antara) 3:38 p h., …117.Sebestyén, Bognár (magyar, Toyota Landcruiser) 5:06 p h., …. 138. Pócsik, Farkas, Szaller (magyar, Toyota Landcruiser) 10.58 p h., …149. Cserednyikov, Horn (orosz, magyar, G-Force Proto) 1:32:26 ó h.
Motorosok: 1. Francisco Lopez Contardo (chilei, KTM) 7:51, 2. Verheven (holland, Yamaha) 1 másodperc hátrány, 3. Quintanilla (chilei, Honda) 5 mp h.
Kamionosok: 1. Gerard de Rooy, Tom Colsoul, Darek Rodewald (holland, Iveco) 8:46, 2. Stacey, Ruf, Der Kinderen (holland, Iveco) 16 mp h., 3. Loprais, Bruynkens, Pusteljovsky (cseh, Tatra) 25 mp h., …32. Darázsi, Vörös, Szalai (magyar, MAN) 4:15 p h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27