LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Gyorsítottak, dudáltak, felrohantak
Kicsit orra esett, de ettõl egyáltalán nem szeppent meg a Darázsi Zsolt, Vörös Ferenc, Szalai Norbert kamionos trió, amely a 32. pozícióban teljesítette a Dakar-rali elsõ szakaszát. 

„A szakasz elején egy krátert nem vettünk észre, ami átrendezte egy kicsit a kamion elejét, de szerencsére nem történt nagy baj, ez egyáltalán nem befolyásolta a teljesítményünket” – nyilatkozta az Opel Dakar Team kamionversenyzõje, aki azt is hozzátette: a kamionoknál nem egyedi eset, hogy nem látják, hova érkeznek.
Össszességében egyébként nagyon élvezték a szakaszt a fiúk, jó néhányat elõztek, és végig kiegyensúlyozott tempót autóztak. 
„A felfelékben lendületbõl mentünk, mert csak úgy van esélyünk feljutni – láttuk is néhány ellenfelünket, akik lelkesen homokoztak a domboldalban. Ezt nem szerettük volna átélni, úgyhogy gyorsítottunk, dudáltunk, hogy hallják, jövünk és felrohantunk a dombokra. A helyzet az, hogy a mi kamionunkkal így, vagyis lendületbõl kell menni, mert nincs is az ereje teljében, ráadásul tele van alkatrésszel, úgyhogy ez az egyetlen mód” – mondta Darázsi, aki teljesen elégedett volt a 32. hellyel.  

1. szakasz, Lima–Pisco (össztáv: 263 km, ebbõl szelektív szakasz: 13 km). Autósok: 1. Carlos Sainz, Timo Gottschalk (spanyol, német, Buggy) 7:40, 2. Alvarez, Graue (argentin, Toyota Hilux) 8 másodperc hátrány, 3. Chicherit, Garcin (francia, SMG Buggy) 10 mp h., …39. Szalay, Bunkoczi (magyar, Opel Mokka) 1:41 perc h., …77. Cenkov, Marinov (bolgár, Opel Antara) 3:38 p h., …117.Sebestyén, Bognár (magyar, Toyota Landcruiser) 5:06 p h., …. 138. Pócsik, Farkas, Szaller (magyar, Toyota Landcruiser) 10.58 p h., …149. Cserednyikov, Horn (orosz, magyar, G-Force Proto) 1:32:26 ó h.
Motorosok: 1. Francisco Lopez Contardo (chilei, KTM) 7:51, 2. Verheven (holland, Yamaha) 1 másodperc hátrány, 3. Quintanilla (chilei, Honda) 5 mp h.
Kamionosok: 1. Gerard de Rooy, Tom Colsoul, Darek Rodewald (holland, Iveco) 8:46, 2. Stacey, Ruf, Der Kinderen (holland, Iveco) 16 mp h., 3. Loprais, Bruynkens, Pusteljovsky (cseh, Tatra) 25 mp h., …32. Darázsi, Vörös, Szalai (magyar, MAN) 4:15 p h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12
Szalay: „Nem tudjuk folytatni…”
Rettenetesen nehéz – igaz, abszolút logikus – döntést hozott az Opel Dakar Team párosa: nem folytatja a 2021-es Dakar ralit. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős pénteken kétkerékhajtással nem vágott neki az emberpróbáló dűnéknek (nem tudott volna átmenni rajtuk), ezzel tulajdonképpen ki is szállt az érdemi küzdelemből, hiszen ez kizárást von maga után. Az egyetlen […]
Olvasd tovább
2021-01-09
Leestek egy dűnéről, de jött a mentőcsapat!
Egyszer fent, egyszer lent – néha egy napon belül mind a kettő. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a Dakar rali csütörtöki szakaszának elején fent volt (az első ellenőrző ponton a 17. helyen haladt át), és utána is jó ideig remek tempót diktált. Utóbb azonban, körülbelül 30 kilométerrel a cél előtt utolérte Tom Coronelt, akinek […]
Olvasd tovább
2021-01-07