LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Harcos nap volt

Az elejétõl kezdve érezték, hogy gond van. Akármennyire is figyeltek (pedig figyelni és versenyezni egyszerre nem könnyû), melegedett az Antara motorja. A külsõ hõmérséklet 41 fok volt, ami magas, nagyon magas, de önmagában még nem lenne ok arra, ami a Selyemút-rali szerdai napján történt a végül 12. pozícióban célba érõ Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõssel.

 
“Folyamatosan melegedett a motor, de a kétszázhatvanadik kilométernél egyszer csak megállt az autó és nem indult újra. Nem volt mit tenni, vártunk, amíg valaki megkegyelmez nekünk és kihúz. Egy órát aszalódtunk a dûnék között, mire Kovács Mikiék megérkeztek. Amint meghúzták az autót, beindult a motor és mehettünk tovább. De csak a célig, mert ott megint megállt az Antara, úgyhogy a táborba is kötélen jöttünk – lett barátaink, Maris Saukansék húztak be minket” – mondta Szalay.
 
Pedig a szakasz elég jól kezdõdött a magyarok számára: ahhoz képest, hogy huszadikként rajtoltak az elõzõ napi féltengelytörés miatt, többek között nyolc kamion megelõzése után az elsõ ellenõrzõ ponton már hetedikként haladtak át. Ennél jobb kezdésrõl aligha álmodtak.
„Nagyon jó, lendületes részek is voltak a pályában, s kevesebb dûne volt, mint elõzetesen gondoltam, kimondottan élvezetes lett volna, ha nem érezzük az elejétõl kezdve, hogy valami nincs rendben. Egyetlen kalandunk volt, egy letörésen kissé orra estünk, és bár a könyökömet alaposan bevertem, a hûtési problémánk átmenetileg megoldódott, mert beindult az addig mûködésképtelen ventilátor. De nem sokáig örülhettünk, mert nem sokkal késõbb leállt a másik ventilátor, a többirõl pedig már esett szó. Harcos nap volt – a technika harcolt a hõséggel és elõbbi veszített” – mondta Szalay, aki a várakozás, a vontatás és a gondok ellenére a 12. helyen fejezte be az Asztrakan-Asztrakan hurokszakaszt.
S hogy tudja-e folytatni?

Nagyon reméli.
A Darázsi Zsolt vezette szervizcsapat a táborba érkezés után rögtön szétszedte az autót, és próbálta megkeresni a hiba okát.
Remélhetõleg megtalálja és orvosolni tudja a problémát.
Ez esetben Szalayék csütörtökön az összetett tizedik helyrõl folytathatják a száguldást a Selyemút-ralin.

SELYEMÚT-RALI
4. nap, Asztrakan-Asztrakan (össztáv: 420 km, szelektív szakasz: 400 km). Autósok: 1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia, Mini) 5:56:48, …12. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Antara) 1:45:34 óra hátrány. Kamionosok: 1. Ales Loprais, Milan Holan, Vojtech Stajf (cseh, Tatra) 6:17:20, …17. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás (magyar, Scania) 1:55:36 ó h.
Az összetettben. Autósok: 1. Krzysztof Holowczyc, Jean-Marc Fortin (lengyel, belga, BMW X3) 20:35:46, …10. Szalay, Bunkoczi 5:19:02 ó h. Kamionosok: 1. Firdausz Kabirov, Andrej Mokejev, Anatolij Tanin (orosz, Kamaz) 22:17:51, …15. Kovács, Czeglédi, Tóth 5:54:37 ó h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22