LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Harcos nap volt

Az elejétõl kezdve érezték, hogy gond van. Akármennyire is figyeltek (pedig figyelni és versenyezni egyszerre nem könnyû), melegedett az Antara motorja. A külsõ hõmérséklet 41 fok volt, ami magas, nagyon magas, de önmagában még nem lenne ok arra, ami a Selyemút-rali szerdai napján történt a végül 12. pozícióban célba érõ Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõssel.

 
“Folyamatosan melegedett a motor, de a kétszázhatvanadik kilométernél egyszer csak megállt az autó és nem indult újra. Nem volt mit tenni, vártunk, amíg valaki megkegyelmez nekünk és kihúz. Egy órát aszalódtunk a dûnék között, mire Kovács Mikiék megérkeztek. Amint meghúzták az autót, beindult a motor és mehettünk tovább. De csak a célig, mert ott megint megállt az Antara, úgyhogy a táborba is kötélen jöttünk – lett barátaink, Maris Saukansék húztak be minket” – mondta Szalay.
 
Pedig a szakasz elég jól kezdõdött a magyarok számára: ahhoz képest, hogy huszadikként rajtoltak az elõzõ napi féltengelytörés miatt, többek között nyolc kamion megelõzése után az elsõ ellenõrzõ ponton már hetedikként haladtak át. Ennél jobb kezdésrõl aligha álmodtak.
„Nagyon jó, lendületes részek is voltak a pályában, s kevesebb dûne volt, mint elõzetesen gondoltam, kimondottan élvezetes lett volna, ha nem érezzük az elejétõl kezdve, hogy valami nincs rendben. Egyetlen kalandunk volt, egy letörésen kissé orra estünk, és bár a könyökömet alaposan bevertem, a hûtési problémánk átmenetileg megoldódott, mert beindult az addig mûködésképtelen ventilátor. De nem sokáig örülhettünk, mert nem sokkal késõbb leállt a másik ventilátor, a többirõl pedig már esett szó. Harcos nap volt – a technika harcolt a hõséggel és elõbbi veszített” – mondta Szalay, aki a várakozás, a vontatás és a gondok ellenére a 12. helyen fejezte be az Asztrakan-Asztrakan hurokszakaszt.
S hogy tudja-e folytatni?

Nagyon reméli.
A Darázsi Zsolt vezette szervizcsapat a táborba érkezés után rögtön szétszedte az autót, és próbálta megkeresni a hiba okát.
Remélhetõleg megtalálja és orvosolni tudja a problémát.
Ez esetben Szalayék csütörtökön az összetett tizedik helyrõl folytathatják a száguldást a Selyemút-ralin.

SELYEMÚT-RALI
4. nap, Asztrakan-Asztrakan (össztáv: 420 km, szelektív szakasz: 400 km). Autósok: 1. Stéphane Peterhansel, Jean-Paul Cottret (francia, Mini) 5:56:48, …12. Szalay Balázs, Bunkoczi László (magyar, Opel Antara) 1:45:34 óra hátrány. Kamionosok: 1. Ales Loprais, Milan Holan, Vojtech Stajf (cseh, Tatra) 6:17:20, …17. Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás (magyar, Scania) 1:55:36 ó h.
Az összetettben. Autósok: 1. Krzysztof Holowczyc, Jean-Marc Fortin (lengyel, belga, BMW X3) 20:35:46, …10. Szalay, Bunkoczi 5:19:02 ó h. Kamionosok: 1. Firdausz Kabirov, Andrej Mokejev, Anatolij Tanin (orosz, Kamaz) 22:17:51, …15. Kovács, Czeglédi, Tóth 5:54:37 ó h.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27