LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Hatból hat gyõzelem

Hosszú volt a szombat verseny szempontjából, a versenyzõk egy része pedig búcsúzni kényszerült, hisz a mély homokkal sokaknak meggyûlt a baja. Szalayék azonban kettõs sikert könyvelhettek el a mai napra.

Összesen hat szelektívet kellett teljesíteniük a Baja Slovakia résztvevõinek a mai napon. A szakaszok két pályán váltották egymást, az egyik a szervizpark környékén található, és két kört tesznek meg rajta a versenyzõk. A másik pályát a közeli lõtéren jelölték ki, ám ott mély a homok, mint a sivatagban. Talán ennek köszönhetõ, hogy a Szalay Balázs és Bunkoczi László otthonosan mozognak ebben a környezetben és eddig minden szakaszon maguk mögé utasították a mezõny többi tagját.

Az Opel legénysége mindent elkövet azért, hogy az elsõ helyet megtartsák, ám pilóta és navigátora egy dologban nem teljesen értenek egyet. Szalay úgy gondolja, hogy menni kell, ahogy tudnak és a pálya is engedi, az õ versenyfilozófiájában a küzdelem áll az elsõ helyen. Bunkoczi Laci azonban visszafogná a lovat, mondván, ekkora elõnynél már érdemesebb megfontoltabban menni. “A pályákat már nagyon kijárták a jármûvek, egyre mélyebbek a nyomok, az autó hatalmasakat üt a kialakult mélyedésekben. Jól állunk, közel hét perc az elõnyünk Kordáékkal szemben, így szerintem az utolsó szakaszon már nem kellett volna így rohannunk, ennek ellenére most mentünk rajta a leggyorsabban.” – nyilatkozta a navigátor. 

A második helyet magabiztosan uralja a Korda Erik-Tóth György páros, mögéjük pedig befészkelte magát a harmadik helyre a Mitsubishivel versenyzõ Miroslav Zapletal és Tomas Ourednicek.

A Baja Slovakia otthont ad a Közép-Európai Zóna Kupa mellett a cseh és a lengyel bajnokságnak is, és szokatlan módon a két versenynap a cseh bajnokságban két külön futamnak számít, az Opeles Szalay-Bunkoczi páros ma megnyerte az egyik futamot.

Már csak a vasárnapi adag van hátra a megteendõ kilométerekbõl, ami pontosan ugyanaz lesz, mint a mai mennyiség. Szerencsére az idõjárás nagyon kegyes a szervezõkhöz és a mezõnyhöz, sok nézõt is kicsalogatott a langyos kora õszi idõ.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02