LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Hatból hat gyõzelem

Hosszú volt a szombat verseny szempontjából, a versenyzõk egy része pedig búcsúzni kényszerült, hisz a mély homokkal sokaknak meggyûlt a baja. Szalayék azonban kettõs sikert könyvelhettek el a mai napra.

Összesen hat szelektívet kellett teljesíteniük a Baja Slovakia résztvevõinek a mai napon. A szakaszok két pályán váltották egymást, az egyik a szervizpark környékén található, és két kört tesznek meg rajta a versenyzõk. A másik pályát a közeli lõtéren jelölték ki, ám ott mély a homok, mint a sivatagban. Talán ennek köszönhetõ, hogy a Szalay Balázs és Bunkoczi László otthonosan mozognak ebben a környezetben és eddig minden szakaszon maguk mögé utasították a mezõny többi tagját.

Az Opel legénysége mindent elkövet azért, hogy az elsõ helyet megtartsák, ám pilóta és navigátora egy dologban nem teljesen értenek egyet. Szalay úgy gondolja, hogy menni kell, ahogy tudnak és a pálya is engedi, az õ versenyfilozófiájában a küzdelem áll az elsõ helyen. Bunkoczi Laci azonban visszafogná a lovat, mondván, ekkora elõnynél már érdemesebb megfontoltabban menni. “A pályákat már nagyon kijárták a jármûvek, egyre mélyebbek a nyomok, az autó hatalmasakat üt a kialakult mélyedésekben. Jól állunk, közel hét perc az elõnyünk Kordáékkal szemben, így szerintem az utolsó szakaszon már nem kellett volna így rohannunk, ennek ellenére most mentünk rajta a leggyorsabban.” – nyilatkozta a navigátor. 

A második helyet magabiztosan uralja a Korda Erik-Tóth György páros, mögéjük pedig befészkelte magát a harmadik helyre a Mitsubishivel versenyzõ Miroslav Zapletal és Tomas Ourednicek.

A Baja Slovakia otthont ad a Közép-Európai Zóna Kupa mellett a cseh és a lengyel bajnokságnak is, és szokatlan módon a két versenynap a cseh bajnokságban két külön futamnak számít, az Opeles Szalay-Bunkoczi páros ma megnyerte az egyik futamot.

Már csak a vasárnapi adag van hátra a megteendõ kilométerekbõl, ami pontosan ugyanaz lesz, mint a mai mennyiség. Szerencsére az idõjárás nagyon kegyes a szervezõkhöz és a mezõnyhöz, sok nézõt is kicsalogatott a langyos kora õszi idõ.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27