LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Ismeretlen alföldi pályák

Újabb megmérettetésre készül a Szalay Balázs vezette Opel Dakar Team, ugyanis elérkezett a következõ magyar bajnoki futam ideje. A csongrád-megyei Fábiánsebestyén pályáin mérkõzik meg a mezõny, ahol eddig nem rendeztek még tereprali futamot.

Összesen 442 km-t kell megtenniük a versenyzõknek a hétvégi futamon, melybõl pontosan 400 km hosszúra szabták a mért szakaszokat. A 20 autós induló közül öt egység az Opel Dakar Team jármûvei közül kerülnek ki, akik közé visszatér a TV2 híradósa, Várkonyi Andrea is. Ezúttal azonban nem Azurák navigál neki, hanem a Dakarokról is jól ismert pilóta, Liszi László ül be mellé a jobb egybe.

Benik Balázs is új navigátorral vág neki a küzdelemnek, ám igaz, õt Lukács Josi hátsérülése miatt váltott ideiglenesen társat. Horn Albert diktálja neki az itinert, aki a múlt héten bejelentette, hogy elindul a 2011-es Dakar Rallyn.

A Szalay-Bunkoczi páros jelenleg vezeti a bajnoki tabellát, és mostani versenyen is a gyõzelem a cél. Szerencsére elég nagy (24 pont) az elõnyük ahhoz, hogy a MetalCom Kupa után is megtartsák vezetõ pozíciójukat, hiszen ez a verseny egyszeres szorzójú.

Az elmúlt hetek esõzései nagyon feláztatták a pályákat, a nézõi pontokat el is mosta az esõ, de remélhetõleg az e heti kánikula szikkasztja majd annyira a terepet, hogy élvezhetõ tereprali verseny kerekedjen belõle. Aki teheti, menjen el és nézze meg a futamot, színes hétvégi programot ígér a küzdelem.   

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16