LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Ismeretlen alföldi pályák

Újabb megmérettetésre készül a Szalay Balázs vezette Opel Dakar Team, ugyanis elérkezett a következõ magyar bajnoki futam ideje. A csongrád-megyei Fábiánsebestyén pályáin mérkõzik meg a mezõny, ahol eddig nem rendeztek még tereprali futamot.

Összesen 442 km-t kell megtenniük a versenyzõknek a hétvégi futamon, melybõl pontosan 400 km hosszúra szabták a mért szakaszokat. A 20 autós induló közül öt egység az Opel Dakar Team jármûvei közül kerülnek ki, akik közé visszatér a TV2 híradósa, Várkonyi Andrea is. Ezúttal azonban nem Azurák navigál neki, hanem a Dakarokról is jól ismert pilóta, Liszi László ül be mellé a jobb egybe.

Benik Balázs is új navigátorral vág neki a küzdelemnek, ám igaz, õt Lukács Josi hátsérülése miatt váltott ideiglenesen társat. Horn Albert diktálja neki az itinert, aki a múlt héten bejelentette, hogy elindul a 2011-es Dakar Rallyn.

A Szalay-Bunkoczi páros jelenleg vezeti a bajnoki tabellát, és mostani versenyen is a gyõzelem a cél. Szerencsére elég nagy (24 pont) az elõnyük ahhoz, hogy a MetalCom Kupa után is megtartsák vezetõ pozíciójukat, hiszen ez a verseny egyszeres szorzójú.

Az elmúlt hetek esõzései nagyon feláztatták a pályákat, a nézõi pontokat el is mosta az esõ, de remélhetõleg az e heti kánikula szikkasztja majd annyira a terepet, hogy élvezhetõ tereprali verseny kerekedjen belõle. Aki teheti, menjen el és nézze meg a futamot, színes hétvégi programot ígér a küzdelem.   

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27