LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Isten hozott Chilében!

A Dakar World Tour (a sivatagi show-t népszerûsítõ és bemutató rendezvénysorozat) nemrég Santiago de Chilében, vagyis Chile fõvárosában járt, ahol a 2013-as Dakar-rali mezõnye célba ér majd.

A földnyelvrõl, amelyen a Hidalgo-kastély áll, a lehetõ legcsodásabb látvány nyílik Santiagóra – itt találkoztak a Dakar elkötelezett hívei. A lenyûgözõ környezetben úgy érezhette magát az ember, mint az egykori úttörõk, például a város alapítója, Pedro de Valdivia, aki létrehozta ezt a csodát 1541-ben.

Ebben a varázslatos környezetben ezúttal a 2013-as Dakar-rali chilei szakaszait mutatták be, s mindenképp újdonság, hogy a dél-amerikai dakarok történetében a mezõny elõször ér majd célba a chilei fõvárosban. 

A chileiek elkötelezettségében és sportszeretetében egyetlen percig sem kételkedhetünk, hiszen amerre megy a mezõny, ezrek drukkolnak, ünnepelnek a pályák mentén. Gabriel Ruiz Tagle sport államtitkár tolmácsolta Cecilia Perez szavait: „Chile számára is történelmi esemény lesz, hogy a kihívásra vágyó versenyzõket üdvözölheti a sivatagban, illetve késõbb a Palacio de la Monedában, ahol majd ünnepelhetnek, ahová több mint egymillió embert várunk, hogy tapsoljon a hõsöknek.”

Persze, a helyi versenyzõk is tiszteletüket tették a prezentáción, akik közül az idén 11. helyen végzõ Boris Garafulic annak a vágyának adott hangot, hogy szeretne a top ötben végezni. Talán összejöhet. Francisco López, aki jelenleg a Katar-ralin versenyez vadonatúj csapatával, a Bordone-Ferrarival nem volt jelen az eseményen, de természetesen a 2010-es harmadik hely után bizonyára a dobogóért szeretne majd küzdeni.

A 2013-as Dakar-rali négy chilei szakasza a következõképpen alakul:

Január 10.: Arica-Calama
Január 17.: az utolsó argentin szakasz-Copiapo
Január 18.: Copiapo-La Serena
Január 19.: La Serena-Santiago

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay: Jót tesz a terepralinak, hogy világbajnoki rangot kapott
A Motorsport Világtanács döntése értelmében világbajnoki státuszt kap az FIA tereprali sorozata, amelyet 2022-ben írnak ki először az A.S.O.-val karöltve – a francia cég az elkövetkező öt évben a sorozat exkluzív promótere lesz.  A döntés ennek a nagyon népszerű és látványos szakágnak a fejlődését szolgálja, főleg, hogy a Dakar Rally is bevonódik a sorozatba, hiszen […]
Olvasd tovább
2021-06-22
A sivatag visszavár! Itt a 2022-es Dakar útvonala!
Nem volt elég a homokból és a dűnékből? Nos, a szervezők gondoskodtak róla, hogy a 44. Dakar rali résztvevőinek ne lehessen ilyen panaszuk.
Olvasd tovább
2021-05-12
Szalay levonta a tanulságokat
Szalay Balázs huszonöt éve indult az első Dakarján, s bár a jubileumi verseny nem úgy sikerült, ahogy tervezte, sajnos a sorozatos problémák és technikai gondok megakadályozták a célba érkezésben, ő nem adja fel. Szokásához híven levonta a tanulságokat, és mire vége az idei versenynek, már meglesz a jövőre vonatkozó terve is. Sőt, talán már meg […]
Olvasd tovább
2021-01-12