LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Izgalmas csatákat ígér a Silk Way-rali útvonala!
Ötven nappal a verseny rajtja elõtt Moszkvában rántották le a leplet a Selyemúton zajló viadal részleteirõl. Az esemény rangját jelzi, hogy ott volt a sportág összes élversenyzõje, s nem csupán Oroszországból, hanem a világ minden részérõl. Azok a pilóták például mind, akik közül az egyik valószínûleg gyõztesként halad majd át a céldobogón Hhszianban, így Cyril Despres, Stéphane Peterhansel, Nasszer al-Attijah, vagy éppen a kamionos mezõnybõl Ajrat Margyejev és Gerard De Rooy. 

Az Opel Dakar Team kettõse, Szalay Balázs és Bunkoczi László nem utazott el az útvonal bemutatására, de ott lesz július 7-én a Vörös téren tartandó ünnepélyes rajtceremónián, s megpróbálja átverekedni magát a majd’ 10 ezer kilométeres versenytávon. A hetedik alkalommal tartandó Silk Way-rali több szempontból is különlegesnek ígérkezik. 
A monumentalitása már akkor kiderül, ha csak a fõbb számait vesszük górcsõ alá: 9608 kilométer, 14 versenynap, 17 szelektív szakasz (lesz olyan nap, amikor kettõt is tartanak). 
A gépátvételt és az adminisztratív ellenõrzést július 5-6-án tartják a Luzsnyiki olimpiai stadionban (ami az utóbbi években valósággal a versenyzõk szívéhez nõtt, de hogy jól ismerik a környéket, az teljesen biztos). Az ünnepélyes rajtceremónia után három szelektív szakaszt tartanak Oroszországban, majd következik négy nagyon intenzív versenynap a kazah sztyeppéken, mielõtt a versenyzõk belépnének Kínába. Ott az elsõ szakasz után kerül sor a jól megérdemelt szünnapra Ürümcsiben, majd a mezõny hét felejthetetlen, de nagyon nehéz szakaszt teljesít a homokos és dûnés tájakon, belekóstol a Góbi sivatag szépségeibe, mielõtt megérkezne Hszianba. 
Azon kívül, hogy lesznek száz százalékosan új pályák, a szervezõk amennyire lehetett, próbálták csökkenteni az összekötõ szakaszok hosszát, és lesz három versenynap, amelyen két mért szakaszt teljesít a mezõny – az össztáv pedig több, mint 9600 kilométer. 
Ahogyan 2016-ban, a Silk Way-ralit az idén is hatalmas média-figyelem övezi majd: nem kevesebb, mint 196 ország televíziós csatornáin láthatók majd képsorok a versenyrõl. 
A verseny szervezõi ettõl az évtõl kezdve az Euronews hírcsatornával mûködnek együtt, amely 20 nyelven, 114 országban ad hírt az eseményekrõl. Ami pedig Kínát illeti, megállapodás született a szervezõk és az FB Life, a helyi vezetõ digitális platform vezetõi között. A kimondottan az automobil szektort célzó csoportnak több mint tízmillió állandó tagja van, és majd’ száz millióan látogatják. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16