LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Kalandos Opel nap – hatalmas érdeklõdéssel

Huszonötezer nézõ, érdekes, izgalmas programok – szóval érdemes volt a hét végén kilátogatni az Opel Családi Napra a Hungaroringre.

A programtól (amelyet koncertek, gyerekprogramok, no és nem utolsó sorban gyönyörû autók színesítettek) természetesen nem maradhatott távol az Opel Dakar Team sem, amely teljesen arzenáljával (versenyautók, kamionok) felvonult a Formula-1-es versenypályán.

A magyar bajnoki címvédõ páros navigátora, Bunkoczi László nyerteseket autóztatott a Ringen, amiben az volt a kaland, hogy földes, sáros talajra készült gumival aszfalton száguldani kábé olyan lehet, mint vizes zokniban az éppen felszappanozott csempén futni, de pilóta és utas egyaránt élvezte az élményt.

“Húszezer ember látta az autónkat, ült bele, simogatta meg szombaton, aki pedig be is ülhetett, az alighanem a tereprali rabja lett örökre. Még akkor is, ha a nyertes autóztatása közben egyszer megpördültünk, lévén ezeket a gumikat nem éppen aszfaltra találták ki” – mondta Bunkoczi László, aki az autóztatás mellett navigálást is vállalt (Bochkor Gábornak diktálta az itinert egy Astrában), sõt, az összes autóversenyzéssel kapcsolatos programban részt vett.

Csakúgy, mint a korábbi háromszoros ralibajnok Benik Balázs, aki bármilyen autóval imád gyorsan menni, de ezúttal is az Antara RR nyújtotta neki a legjobb élményt.
“Az Antarával vittem a Bumeráng egyik szurkolóját, a beceneve “Kopasz”, aki élõ adásban kommentálta az eseményeket. Bevallom, jó néhány autót vezettem a hétvége folyamán, de az Antarával volt a legélvezetesebb autózni, mert azzal lehetett egy kicsit keresztbe csúszkálni a kanyarokban. Ez kívülrõl látványos volt, bentrõl pedig élvezetes nekem és az utasomnak egyaránt” – mondta Benik, aki mellé beszállt még Bochkor Gábor, valamint a Tankcsapda zenekar néhány tagja.

Talán kérdés sem férhet hozzá: mindannyian maradandó élményekkel távoztak a Hungaroringrõl.

(fotó: bumerang.hu)

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Alternatív megoldások a Marokkó ralin
A marokkói világkupa-futam szervezői a jelenlegi helyzetnek megfelelően átszabták a terveiket, így az eddigiektől eltérően nem szállodában laknak majd a mezőny tagjai, hanem ahogy régen, egy nagyobb, zárt tábort építenek fel számukra, hogy a lehető legkevesebbet érintkezzenek a helyiekkel, így óvva a saját és az ő egészségüket. Az eredeti terv szerint a verseny Agadirból rajtolt […]
Olvasd tovább
2020-06-26
Dakar 2021: Kihívásokkal teli, technikás útvonal!
Arábia, ahogyan még sohasem láttuk – itt a Dakar rali 2021-es útvonala! A 43. Dakar ralit január 3-ától 15-éig tartják meg Szaúd-Arábiában – immár második alkalommal vendégeskedik a mezőny a Közel-Keleten. A verseny minden egyes mért szakasza új, ami azt jelenti, hogy a versenyzők folytathatják az ország, és az ottani sivatag felfedezését. Az útvonalat úgy […]
Olvasd tovább
2020-06-11
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02