LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Kalandos Opel nap – hatalmas érdeklõdéssel

Huszonötezer nézõ, érdekes, izgalmas programok – szóval érdemes volt a hét végén kilátogatni az Opel Családi Napra a Hungaroringre.

A programtól (amelyet koncertek, gyerekprogramok, no és nem utolsó sorban gyönyörû autók színesítettek) természetesen nem maradhatott távol az Opel Dakar Team sem, amely teljesen arzenáljával (versenyautók, kamionok) felvonult a Formula-1-es versenypályán.

A magyar bajnoki címvédõ páros navigátora, Bunkoczi László nyerteseket autóztatott a Ringen, amiben az volt a kaland, hogy földes, sáros talajra készült gumival aszfalton száguldani kábé olyan lehet, mint vizes zokniban az éppen felszappanozott csempén futni, de pilóta és utas egyaránt élvezte az élményt.

“Húszezer ember látta az autónkat, ült bele, simogatta meg szombaton, aki pedig be is ülhetett, az alighanem a tereprali rabja lett örökre. Még akkor is, ha a nyertes autóztatása közben egyszer megpördültünk, lévén ezeket a gumikat nem éppen aszfaltra találták ki” – mondta Bunkoczi László, aki az autóztatás mellett navigálást is vállalt (Bochkor Gábornak diktálta az itinert egy Astrában), sõt, az összes autóversenyzéssel kapcsolatos programban részt vett.

Csakúgy, mint a korábbi háromszoros ralibajnok Benik Balázs, aki bármilyen autóval imád gyorsan menni, de ezúttal is az Antara RR nyújtotta neki a legjobb élményt.
“Az Antarával vittem a Bumeráng egyik szurkolóját, a beceneve “Kopasz”, aki élõ adásban kommentálta az eseményeket. Bevallom, jó néhány autót vezettem a hétvége folyamán, de az Antarával volt a legélvezetesebb autózni, mert azzal lehetett egy kicsit keresztbe csúszkálni a kanyarokban. Ez kívülrõl látványos volt, bentrõl pedig élvezetes nekem és az utasomnak egyaránt” – mondta Benik, aki mellé beszállt még Bochkor Gábor, valamint a Tankcsapda zenekar néhány tagja.

Talán kérdés sem férhet hozzá: mindannyian maradandó élményekkel távoztak a Hungaroringrõl.

(fotó: bumerang.hu)

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27