LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Kapuvár, Megasztár, különdíjak

Május 7-én, Kapuváron kezdetét veszi a magyar tereprali OB harmadik futama, a Rábaköz Kupa. Rekordszámú nevezést kaptak a szervezõk, összesen 32 autós és 6 motoros/quados egység áll rajthoz a hétvégi viadalon.

Szalay Balázs csapata immár egy öt egységbõl álló flottával vesz részt az eseményen, akik között ismét egy újonc párost üdvözölhetünk, mégpedig a gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábort és menedzserét, Stefano Favarot. Talma a teszteken már bizonyított és nagyon várja már az éles bevetést.
Szalay Balázs és Bunkoczi László igazi ellenfélre talált a háromszoros ralibajnok, Benik Balázs személyében, aki immár a negyedik tereprali versenyére készül. A pilóta eddig nem ápolt jó viszonyt a technika ördögével, de ha egyszer kibékülnek, akkor komoly eredményt zsebelhet be az év végi díjkiosztón.
Apáthy Zoltán kivételesen nem Morvaival vesz részt a versenyen, aki térdsérülése miatt otthonról kénytelen figyelemmel követni az eseményeket. Helyette Erõs Gábor egészíti ki a legénységet, õ utoljára az õszi cseh versenyen vett részt a csapatban. 
Rónai Péternek sem megszokott navigátora diktál majd. Galambos Tamás szintén otthonról szurkol, a navigátor lábát törte a múlt héten. Helyette Rónai unokatestvére, Rónai Zoli ugrik be, akinek teljesen szûz terület az autóversenyzés, de nagyon várja már az új kihívást.

A versenyen összesen 519 km-t kell megtenniük a résztvevõknek, melybõl 370 km a szelektív szakaszok hossza. Péntekre csak egy 14 km-es prológot írtak elõ, szombaton és vasárnap pedig négy, illetve három szelektív teljesítése vár a mezõnyre, melyeket egy Kapuvártól északra, valamint egy délre esõ pályán jelöltek ki. A hétvégére folyamatos esõzést jósoltak a meteorológusok, és ha a terep el is ázik, a szervizpark biztosan nem jut arra a sorsra, mint a derecskei, hiszen itt most betonon kap helyet a verseny központja.

A futamot másodszor rendezik meg Kapuváron és környékén. Amellett, hogy egy remek szabású versenyt láthattunk tavaly – és minden bizonnyal idén is – Szalay Balázsnak nem jött be a tavalyi változat. Az Opel pilótája a motor elektronikájával küzdött és az elsõ helyrõl kellett feladnia a küzdelmet. Szalay most nem adja ilyen könnyen a pozícióját, elmondása szerint nyerni megy Kapuvárra, mi pedig reméljük, beváltja ígéretét, hiszen az idei bajnoki futamokon még nem sikerült az elsõ helyen végeznie.

Az Opel Dakar Team VIP kamionján egy megasztáros fellépõ is tiszteletét teszi szombat este, Gáspár Laci szórakoztatja majd a kilátogató közönséget este 19 órakor.

A versenynek ismét lesz különdíja, melyet a murai négycsillagos Hotel Relax Resort Kreischberg ajánlott fel a prológon legjobban teljesítõ versenyzõpárosnak. A különdíj egy hétvége az osztrák síparadicsom szállodájában, teljes ellátással. Wellness, finom ételek, gyönyörû szobák és Ausztria minden szépsége várja a gyõzteseket. Emellett a Hotel Relax Resort Kreischberg az Open kategória elsõ helyezettjének 5 darab Dunlop gumit ajánl fel a teljesítmény elismeréséül. 

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27