LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Készülünk a holnapra

A mai nappal elkezdõdött a 2009-es Italian Baja, melynek ebben az évben az észak-olaszországi Pordenone város adott otthont. Bár a tavalyinak (183 egység) a felét sem éri el az indulók száma, Mauro Tavella, a verseny fõszervezõje optimista, és kalandos hétvégét ígér, és a szokásos Baja Kupa futam mellett részt vesz az eseményen a Suzuki Kupa futama is.

Kilenc nemzet képviseli magát az eseményen, köztük öt magyar autós páros. A programon változtattak a szervezõk, kettõ helyett csak egy pályát írtak ki mindkét versenynapra, így ugyanazt a 83 km-es szakaszt teszik meg szombaton három, vasárnap két alkalommal. Ez azonban azt eredményezi, hogy a versenyzõk egyre jobb eredményeket futnak majd a pályán, hiszen ha már ismerik a pályát, bátrabban nyomják a gázpedált.

A gépátvételek ugyan már tegnap megkezdõdtek, a 76 egységbõl álló mezõny csak ma melegített be a megmérettetésre. A gépátvételeket a déli órákban zárták, majd néhány órás pihenõ beiktatásával 15 órakor elindult a versenyzõk konvoja a 25 km-re fekvõ San Vitoban tartott hivatalos rajtceremóniához. Ezt követõen indították a résztvevõket a 9,91 km hosszú szuperspeciálon, amelyen eldõlt a holnapi rajtsorrend. Az esélyesnek hitt Boris Gadasin (Nissan Pick-up) csak a második helyen futott be, õt 5,3 másodperccel megelõzte a holland Tonnie (Mitsubishi), aki a gyári Mitsubishi csapattól vásárolta versenyautóját, amivel most állt elõször rajthoz.

A Szalay Dakar Team Opel Antara RR autójával indult Szalay Balázs-Bunkoczi László páros a hetedik helyre ért be 23,5 mp-es hátránnyal, ám õket szorosan követi a Fazekas-Horn duó 0,1 mp-cel lemaradva. Szalay nyomta volna a gázt, ez a kör sajnos nem rajta múlott, a technika örgöde hátráltatta õket.
A pilóta így számolt be a napról: “A szakasz egy részét a folyómederben tettük meg, amiben elvileg nem lett volna víz, legalábbis nem ennyi, gyakorlatilag pedig a folyóban kellett autóznunk. Az ablakunk is el volt húzva, így a víz bejött az utastérbe. Az utolsó két kilométert sajnos csak lassan tudtuk megtenni, mert felakadt a gázbowden, emiatt nem tudtam nyomni a gázpedált. Ez azonban javítható hiba, remélem, holnap már nem lesz gondunk és százszázalékosan versenyzésre koncentrálhatunk.”

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27