LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Két nap per szakasz

Hamarosan elkészül a 2013-as Dakar-rali „bibliája”, hiszen már csupán néhány nap és befejezi munkáját a pályát felíró csapat és elkészülnek az itinerek, amelyeket majd a szakasz elõtti estén kapnak meg mindig a versenyzõk, köztük a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs is.

Ebbõl tájékozódik aztán napról napra a navigátor (persze az autósok és kamionosok esetében, a motorosok saját maguk vezetnek és navigálnak egyszerre), hogy a lehetõ leggyorsabban és legpontosabban végigtaláljon az olykor 800 kilométeres pályán.

David Castera és Étienne Lavigne versenyigazgató a biztonságot is szem elõtt tartja a pályák felírásakor, még akkor is, ha patakon átkelni, hegynyi magas dûnéket megmászni nem éppen könnyû (és biztonságos) feladat.

A kis csapat a verseny utolsó nyolc szelektív szakaszát járja végig San Miguel de Tucumanból indulva Santiago de Chiléig.

„Minden szakaszon két napot töltünk, mert sokszor állunk meg. De ha valami olyan helyszínt találunk, amelyen esetleg a következõ évben szeretnénk szakaszt kijelölni, akkor elõfordul, hogy három napot is idõzünk valahol” – mondta Castera, aki mellett Francisco Romero ül a jobb egyben, õ segít kijelölni azokat a szakaszokat, ahonnan a szurkolók figyelemmel követhetik a versenyt, vagy azokat a részeket, ahol le kell zárni az utat a verseny napján, amíg áthaladnak a jármûvek, hová kell rendõrt állítani.
 
Az új térkép segítségével az argentin kordinátor találkozik a biztonsági emberekkel, akik elkészítik a megfelelõ terveket.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalayék a hetedik helyen
Két hosszú, sivatagi szakaszt teljesített a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a jordán világkupa-futam pénteki napján: az Opel Dakar Team párosa a hetedik helyről várja a zárónapot.   Forró, nehéz, idegőrlő napjuk volt a versenyzőknek a jordán világkupa-futam péntekjén. Egy 211 és egy 80 kilométeres szakaszt kellett teljesíteniük a Wadi Rumban. Egyfelől gyönyörű tájakon autóztak, […]
Olvasd tovább
2019-09-20
Bemelegítettek! 
Aqaba belvárosában, egy három kilométeres, homokos, csúszkálós, két ugratóval izgalmassá tett prológgal kezdődött el a jordániai világkupa futam, amelyen egyedüli magyar párosként áll rajthoz a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.    Az Opel Dakar Team párosa szerdán még a verseny rendezői által szervezett kiránduláson vett részt, amelynek keretében megnézte a világ egyik csodáját, a rózsaszín […]
Olvasd tovább
2019-09-19
Irány a Mars!
Baja a Marson – így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.  A magyar párosnak különleges kötődése van a helyszínhez, hiszen az Opel Dakar Team építette azt a marsjárót, amely szerepelt a Matt Damon főszereplésével leforgatott Mentőexpedíció című mozifilmben, így az a furcsa helyzet állt elő, […]
Olvasd tovább
2019-09-16