LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Két nap per szakasz

Hamarosan elkészül a 2013-as Dakar-rali „bibliája”, hiszen már csupán néhány nap és befejezi munkáját a pályát felíró csapat és elkészülnek az itinerek, amelyeket majd a szakasz elõtti estén kapnak meg mindig a versenyzõk, köztük a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs is.

Ebbõl tájékozódik aztán napról napra a navigátor (persze az autósok és kamionosok esetében, a motorosok saját maguk vezetnek és navigálnak egyszerre), hogy a lehetõ leggyorsabban és legpontosabban végigtaláljon az olykor 800 kilométeres pályán.

David Castera és Étienne Lavigne versenyigazgató a biztonságot is szem elõtt tartja a pályák felírásakor, még akkor is, ha patakon átkelni, hegynyi magas dûnéket megmászni nem éppen könnyû (és biztonságos) feladat.

A kis csapat a verseny utolsó nyolc szelektív szakaszát járja végig San Miguel de Tucumanból indulva Santiago de Chiléig.

„Minden szakaszon két napot töltünk, mert sokszor állunk meg. De ha valami olyan helyszínt találunk, amelyen esetleg a következõ évben szeretnénk szakaszt kijelölni, akkor elõfordul, hogy három napot is idõzünk valahol” – mondta Castera, aki mellett Francisco Romero ül a jobb egyben, õ segít kijelölni azokat a szakaszokat, ahonnan a szurkolók figyelemmel követhetik a versenyt, vagy azokat a részeket, ahol le kell zárni az utat a verseny napján, amíg áthaladnak a jármûvek, hová kell rendõrt állítani.
 
Az új térkép segítségével az argentin kordinátor találkozik a biztonsági emberekkel, akik elkészítik a megfelelõ terveket.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Dakar_desert
Dakar: újítások pro és kontra
Tilos lesz a telefon és a GPS az autókban, minden háromszáz kilométernél hosszabb mért szakaszon kötelezően beiktatnak 15 perc pihenőt, és előkészített, színes itinert kap minden résztvevő.   Javában zajlanak az előkészületek a 2020-as Dakar ralira, amelyen jó néhány újítás várja a versenyzőket, ha nem lenne elég, hogy vadonatúj helyszínen, Szaúd-Arábiában rendezik meg a viadalt, […]
Olvasd tovább
2019-06-14
Szalay Balázs - Nagy futam
Szalay: Nagy futam, nagy élmény!
Immár hetedik alkalommal tartották meg a Nagy Futamot, amelyre ezúttal is több tízezer ember volt kíváncsi Budapest gyönyörű, történelmi belvárosában. Hosszú, tömött sorokban álltak a szurkolók az Andrássy út két oldalán, valamint az Erzsébet téren, és aki csak villanásnyi képeket látott a hátsó sorokból, az is megérezte az utcai parádé hangulatát – méghozzá az elképesztő […]
Olvasd tovább
2019-05-01
Szalay Balázs átadta a kormányt
A mi kis falunk Gyurijának Dakar-kalandja
Szalay Balázs nem túl gyakran adja ki a kezéből a volánt – még az utcán sem, nemhogy a versenypályán, most azonban kivételt tett. A mi kis falunk című sorozat susogós tréningruhát viselő futballtrénere, Gyuri – vagyis Lengyel Tamás – kedvéért.   Miután az RTL Klub elképesztően népszerű sorozatának múlt szombati epizódjában Gyuri épp a Dakart […]
Olvasd tovább
2019-04-27