LANGUAGE
HU
EN
HU
EN
LANGUAGE
Hírek
Költségkímélő megoldásokkal készül a Marokkó rali

Költségkímélő megoldásokkal, ugyanakkor jó pályákkal, pontos itinerrel és Dakar-indulási lehetőséggel csábít az októberi világkupa-futam, a Marokkó rali szervezője.

Jelen állás szerint a sivatagi világkupa-futamok közül a marokkói lehet az első (és talán egyetlen), amelyet megtartanak az idén. A szervezők nem pihennek, erre hívta fel a figyelmet a versenyigazgató David Castera, aki a versenyzőknek írt levelében mindenekelőtt azt szögezi le: napjainkban nyilván az a legfontosabb, hogy életeket óvjunk, akkor is, ha ez azzal jár, hogy a versenyzés és a kihívások iránti szenvedélyünket egy időre félre kell tenni.
Talán némi optimizmusra ad okot azonban, hogy a rendezők úgy készülnek, októberben visszatérhet az élet a terepralisportba. A marokkói világkupa-futam szervezői február végén elkezdték az előkészületeket, az utóbbi hetekben azonban a világjárvány Marokkót is elérte.
Ez nehézségeket gördít a szervezés elé, mint ahogy a versenyzőknek is meg kell küzdeniük a járvány gazdasági hatásaival. Ennek ellenére a marokkói viadalnak Castera szerint elérhetőnek kell maradnia mindeni számára, méghozzá a lehető legmagasabb szinten.
Ezt a színvonalat érdemlik ugyanis a topcsapatok, amelyek a világkupa-győzelemért küzdenek, a Dakar ralira készülnek vagy egyszerűen csak élvezni akarják a versenyzést.
Ma a Marokkó rali azon kevés versenyek egyike a világon, amelyen a topcsapatok már jelezték a részvételüket. Itt jegyezzük meg, az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is ezen a viadalon tervezi tesztelni a versenyautón a nyár folyamán végrehajtandó fejlesztéseket.
Castera ígéri: ahogy mindig, jó pályákra, pontos itinerre, öt nap alatt 1800 versenykilométerre számíthatnak az indulók. Az útvonal nyolcvan százaléka az eredeti, ám a költségcsökkentés érdekében a logisztikai háttér megváltozik.
Az eredeti tervektől eltérően nem Agadirból, hanem az M’Hamid régióból rajtol majd a mezőny, amely a nyugati Chegaga ergtől a keleti Draa völgyig vezet.
A marokkói világkupa-futam lesz az egyetlen kvalifikációs verseny azon újoncok számára, akik meg szeretnék méretni magukat a Dakaron, és az egyetlen, amelyen már ki lehet próbálni a Dakar újításait. A marokkói verseny két résztvevője közvetlen indulási lehetőséget kap a Dakarra.

Dakar 2019 összetett állás
Frissítve: 2019-01-17
20.
helyezés
Szalay Balázs
Bunkoczi László
Élő időeredmények: dakar.com
Szalay sajnálja, de megérti a Silkway rali törlését
A végsőkig kivártak, de nem lehetett tovább halogatni a döntést: a Silkway rali szervezői az orosz sportminisztérium és a helyi autósport szövetség javaslatára törölték a versenyüket, amely július 2-án rajtolt volna Moszkvából, és nyolc szakasz megtétele után Kazanyban ért volna célba. Az immár hagyományosnak tekinthető viadal mind az autósok, mind a motorosok világkupa-sorozatának része lett […]
Olvasd tovább
2020-06-02
Tervezd meg a Grandland X új külsejét!
Megújulás előtt áll az Opel Grandland X! Ha a csapat műhelyében hófehéren áll a versenyautó, az mindig két dolgot jelent: az egyik, hogy készülünk valamire, a másik, hogy megújulunk. A nagy sivatagi versenyek után általában jön az ihlet, hogy milyen, a konkurenciától ellesett újításokkal ruházzuk fel a versenygépet. Bár a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős […]
Olvasd tovább
2020-05-29
Elmarad a 2020-as HunGarian Baja
A HunGarian Baja szervezői úgy döntöttek, a kialakult egészségügyi helyzet és az érvényben lévő törvényi háttér miatt az idén nem rendezik meg a magyar világkupa-versenyt, amelyen az Opel Dakar Team párosa, Szalay Balázs és Bunkoczi László is jó néhányszor rajthoz állt – volt, hogy a dobogón ünnepelhetett –, s amely az idén már 17. alkalommal […]
Olvasd tovább
2020-05-22